Úgy érzed, itt az ideje, hogy egy picit lefaragj a kilóidból? A Fülöp Lili dietetikus által összeállított menü némi tervezéssel könnyedén beilleszthető a napirendedbe.

1500 kalóriás mintaétrend egy napra szakértőnktől

Az 1500 kalóriás étrend menüjét igen színesen és változatosan össze lehet állítani, ezt bizonyítja az alábbi ételsor is. A Diéta és Fitnesz magazin legújabb lapszámában megtalálható egy teljes heti 1500 kalóriás étrend dietetikus szakértőnktől, Fülöp Lilitől, ebből adunk most egy kis ízelítőt. (A receptek 1 személyre szólnak.)

 

Reggeli

Éjszakás chiapuding

30 g zabpehely, 1 ek chiamag, 100 ml kókuszital, 50 g görög joghurt, 1 marék bogyós gyümölcs (előző este kell bekeverni):

290 kcal

 

Tízórai

1 db közepes alma, 4 db korpás keksz

148 kcal

 

Ebéd

Sült csirkecomb zöldséges basmati rizzsel

A csirkéhez: 1 db bőr nélküli csirkefelsőcomb, 1 tk olaj, só, bors, zöldfűszerek.

A rizshez: 50 g basmati rizs (szárazon mérve), 40 g brokkoli, 40 g sárgarépa, só

Elkészítés: A megmosott, papírtörlővel megszárított csirkecombot kend át az olajjal és a fűszerekkel, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára. A kimért rizst kétszeres mennyiségű sós vízben főzd puhára a felaprított zöldségekkel.

515 kcal

 

Uzsonna

1 kis doboz natúr joghurt, 15 g zabpehely

147 kcal

 

Vacsora

Görög saláta

1 db paradicsom, 60 g uborka, ½ fej lila hagyma, 30 g olajbogyó, 80 g light feta sajt, 1 ek citromlé, 1 tk olívaolaj, bazsalikom, só, bors + 50 g teljes kiőrlésű pirítós

Elkészítés: A megtisztított, felaprított zöldségeket forgasd össze a felkockázott fetával és a többi hozzávalóval.

410 kcal

 

Összesen: 1510 kcal; 89 g fehérje; 52 g zsír; 163 g szénhidrát

 

A teljes heti 1500 kalóriás menüt megtalálod a Diéta és Fitnesz legfrissebb számában! Keresd az újságárusoknál vagy elektronikusan a digitalstand.hu/dietaesfitnesz oldalon.

Diéta és Fitnesz augusztus szeptember

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink