A Home Office Gym egy olyan mozgásmodul, amelynek gyakorlatait Béres Alexandra fitneszvilágbajnok állította össze. A 2-3 perces videók egy komplett edzésprogramot adnak ki. Ezek a videók korábban csak a Fitpuli felhasználóinak voltak elérhetőek, mostanra azonban bárki rájuk kattinthat, aki otthon vagy az irodában szívesen mozogna.

Béres Alexandra és a Fitpuli neked is segít túlélni a home office-t

Fotó: Fitpuli.hu

A home office kifejezés és az otthonról végzett távmunka fogalma széles körben elterjedt 2020 első negyedévében Magyarországon. A koronavírus-járványnak köszönhetően idén tavasszal nagyon sokan kezdtek otthonról dolgozni. Olyan munkahelyeken is, ahol azelőtt szóba sem került, eszébe sem jutott senkinek, hogy van ilyen lehetőség.

A home office összességében jól vizsgázott: sok munkavállaló és munkáltató is tapasztalhatta, hogy hatékonyan képes működni a távmunka. Kiderült, hogy a dolgozók többsége akkor is elvégzi a feladatát, ha “nincs szem előtt” egész nap. Sőt, van olyan vállalatvezető, aki szerint így hatékonyabb a cég működése, nincsenek felesleges értekezletek, időrabló meetingek, ezek nélkül is kiválóan üzemel a napi ügymenet.

Ez azonban csak az érem egyik oldala, problémák is akadnak az otthonról végzett távmunkával. Például, hogy kevesebbet mozgunk home office-ban és gyakran érezzük a kimerültség jeleit magunkon.

 

Gyakorlatok otthonra vagy az irodába a Fitpulitól

A Fitpuli, Magyarország vezető munkahelyi egészségprogramjaként a kezdetektől nagy hangsúlyt fektetett a mozgásfejlesztésre, hiszen ez a hasonló programoknak egyik kulcseleme. Ennek jegyében a Fitpuli mozgásmodulját Béres Alexandra fitneszvilágbajnok, a mozgásprogramok egyik legnevesebb hazai szakértője állította össze.

Fotó: Fitpuli.hu

 

A felhasználók a Fitpuli applikációjával egy 28 napos intenzív program keretében minden nap egy újabb témakör egy-egy elemét építhetik be napi rutinjukba a Kihívás funkció segítségével. A Kihívás funkció összesen három különböző területet fog át, ezek egyike a mozgás. A mozgással kapcsolatos kihívások 2-3 perces videók formájában érhetőek el. Ezekben a videókban Béres Alexandra maga mutatja be az általa kidolgozott gyakorlatokat. Ezek olyan speciális gyakorlatsorok, amelyek otthoni vagy irodai környezetben is bármiféle nehézség nélkül elvégezhetők.

 

Tölts el naponta 3 percet Béres Alexandrával az egészségedért!

A napi videók egymásra épülnek, így a 4 hét alatt elvégzett program egy komplett edzésterv végrehajtását jelenti. A gyakorlatokhoz leírás is társul, amiből kiderül, melyik mozgásformát hogyan és milyen mennyiségben ideális végezni. Így akár egy naponta más-más izomcsoportra irányuló, félórás átmozgató edzés is végezhető a gyakorlatok segítségével.

Jó hír, hogy az eredetileg csak a Fitpuli felhasználói számára elérhető videókat a járványra és a széles körben gyakorlattá váló home office-ra tekintettel bárki számára elérhetővé tették a YouTube-on:

Ennek köszönhetően mindenki követheti Béres Alexandra kifejezetten a home office-ra kifejlesztett gyakorlatait. Ha pedig valaki ezt a Fitpuli csapata által biztosított szolgáltatások és támogatás igénybevételével teszi, még többet tehet a saját egészségéért és még többet profitálhat azzal, hogy bekapcsolódik az egészségprogramba.

 

Több home office, kevesebb mozgás

De miért olyan fontos, hogy odafigyelj a rendszeres mozgásra a home office-ban? A járványhelyzet és a home office egyik negatív következménye, hogy kevesebbet mozgunk. Elég rápillantani a Fitpuli digitális vállalati egészségprogram grafikonjára:

Fotó: Fitpuli.hu

 

Az adatokból jól látszik, hogy a szigorúbb járványügyi intézkedések, korlátozások, és a szélesebb körben elterjedő home office bevezetése után jelentősen megváltozott a felhasználók aktivitása. Az intézkedések előtt a napi átlagos lépésszámok hétköznapokon és szombaton egyértelműen meghaladták a vasárnapon mért szinteket. Az intézkedések után viszont ezeken a napokon is a korábban csak a vasárnapokra jellemző szintre esett a megtett lépések száma.

Odafigyelni az egészséges táplálkozásra, a rendszeres mozgásra mindig fontos, de egy, a mostanihoz hasonló járványhelyzet idején különösen az. Ebben hatékony segítséget jelent a Fitpuli és Béres Alexandra Home Office Gym programja. Ezért mindenkinek javasoljuk, hogy próbálja ki, és ha bevált, csinálja végig, illetve, ha úgy gondolja, ismerőseivel is ossza meg ezt a lehetőséget.

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink