Mielőtt belevágsz egy esztétikai mellműtétbe, valószínűleg jól kifaggatod azt a barátnődet, aki már átesett rajta. Nem árt azonban, ha emellett egy szakértőtől kérdezed meg, pontosan, mi és miért történik majd veled.

Tények és tévhitek a mellimplantátumokról!

Tévhit #1: Minden esztétikai mellprobléma korrigálható szilikon beültetésével.

Amikor egy nőben megszületik az elhatározás, és felkeres egy plasztikai sebészt, gyakran hiszi, hogy két implantátum beültetésével azonnal megszűnnek majd esztétikai gondjai. Ám mindez korántsem ilyen egyszerű, hiszen a végeredményt számtalan fontos tényező befolyásolhatja. Mennyire megereszkedett a mell, mekkora a mell állománya. S akkor még nem beszélünk a bőr minőségéről, a testalkatról és a lelki tényezőkről! Fontos, hogy személyre szabott megoldást keressünk, mert nem biztos, hogy minden mellel kapcsolatos probléma megoldható implantátum beültetéssel. Az is igaz, hogy nem mindig ugyanakkora protézisre van szükség, mint amekkora tökéletesen mutat a barátnőn.

Tudtad? A plasztikai sebész megkérdezi, hogy milyen implantátumra gondoltál, és valószínűleg megpróbál rábeszélni arra, amelyikkel a legtermészetesebb hatást érheti el. Érdemes hallgatni rá, mert tapasztalatának köszönhetően fel tudja mérni, egy adott implantátum hogy fog mutatni.

Tévhit #2: A szilikon-beültetések daganatokat vagy más megbetegedéseket okozhatnak.

Az orvostudomány egyelőre nem igazolta a kapcsolatot a szilikon-implantátum és a mell rosszindulatú daganatképződése között. Ugyanez a helyzet más betegségekkel is. Mint minden orvosi beavatkozásnál, itt is nagyon fontos a rendszeres orvosi ellenőrzés. Ezzel időben felismerhetjük a szövődményeket és a protézis mellett kialakult elváltozásokat. Az implantátummal történő mellnagyobbítás speciális szövődményveszélye a protézis körüli úgynevezett zsugortok kialakulása, melynek fő oka a fokozott tokképző hajlam. Az utóbbi keményedést, deformációt, fájdalmat is okozhat. A súlyosabb szövődmények ellátásához szükséges protéziscsere esetén a gyártók garanciaszolgáltatást biztosíthatnak.

Tévhit #3: A mellimplantátum befolyásolja a szoptatást és a gyermekvállalást.

Az implantátum-beültetés után is lehet gyermeket vállalni, szülni és szoptatni! A gyermekvállalás kérdését azonban fontos tényezőnek tartom a műtét megtervezésénél. Egy nem sokkal a műtétet követő terhesség esetén a kettős feszülés kedvezőtlenül hathat a szövetekre, a mell bőrén elváltozások alakulhatnak ki. Ezért erről a műtét előtti konzultáción beszélni kell.- hangsúlyozzák a szakértők.

Tévhit #4: Az implantátumokat bizonyos időközönként feltétlenül cserélni kell.

Nincs egységes szakmai állásfoglalás arra nézve, mikor kell cserélni a beültetett szilikont. A műtét után senki nem kap utasítást arra, hogy 5-10 éven belül ismét kés alá kell feküdnie. Az esetleges panaszok illetve a rendszeres ellenőrzés során felmerülő problémák döntik el, szükség van-e újabb műtétre. A csere gyakori oka lehet a zsugortok kialakulása, mivel ilyenkor a fokozott tokképződés meggyűrheti az implantátumot, az pedig a protézis falának sérülését okozhatja. Szerencsére mindez időben felfedezhető, hiszen a mell ilyenkor megkeményedik, kontúrossá válik, súlyosabb esetben fájni kezd.

Tévhit #5: A beavatkozással megoldódnak az önértékelési és a párkapcsolati problémák.

Óriási tévhit, hogy egy párkapcsolati konfliktusra, egy önértékelési problémára mindig megoldás lehet a mellműtét! Igaz, sok nő megváltozik a beavatkozás után: nyitottabb, magabiztosabb, sugárzóbb lesz. De ehhez az kell, hogy a plasztikai sebész kellő időt szánjon egy komolyabb beszélgetésre is”- szögezik le a szakemberek. Aa végeredménnyel akkor leszel elégedett, ha a testi adottságaid orvoslása mellett a műtét lelki okaira is választ keresel: mi az, amiért igazán szeretnél nagyobb, szebb, formásabb mellet!!!!? Bár divat lett tizennyolc éves kor felett mellműtétet kérni karácsonyra, érettségire, szép formájú, természetes nagyságú mellekkel érdemes többször is meggondolni, valóban érdemes-e belevágni a dologba.

Tévhit #6: A műtét után az implantátum miatt nem lehet mammográfiai vizsgálatot végezni

Mell szűrővizsgálatokra a műtét után is szükség van! A szakmai ajánlások alapján az orvos ki tudja választani az elvégezhető képalkotó vizsgálatot.

Tévhit #7: A mellimplantátum beültetése komoly fájdalommal jár, és hosszas lábadozást igényel.

A fájdalomküszöb egyéni, de általánosságban elmondható, hogy ha a plasztikai sebész gondosan előkészíti a beavatkozást, megfelelő műtéti eljárást választ a tökéletes mérettel és protézis-fajtával, akkor már másnap elhagyhatod a kórházat. Természetes, ha 2-3 napig érzékeny még a terület vagy kellemetlen tüneteid vannak, de ebbe nem tartozik bele az elviselhetetlen fájdalom! Hat héten keresztül viszont mindenképpen óvnod kell magad.

+1 Ha egyszer megműtöttek, nincs visszaút.

Szerencsére ez sem igaz, de nem árt, ha néhány dologgal tisztában vagy. A műtét után a test alkalmazkodik a beültetett protézis súlyához és térfogatához. Ha tehát egyszer utána úgy döntesz, megválsz az implantátumtól, tudomásul kell venned, hogy előfordulhat, felvarrásra, korrekciós műtétre lesz szükség, hogy a végeredmény esztétikus maradjon.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink