A tökéletes Valentin-napi program nem jelenti azt, hogy zsúfolt éttermekben kell étkeznünk: sokkal romantikusabb a kettesben elköltött vacsora otthon, főleg, ha saját kezűleg készítjük el és a tálalást meg a környezetet is széppé és izgalmassá varázsoljuk. Az alábbi finomságokhoz ráadásul nem kell az egész napot a konyhában tölteni.

Lepd meg a párod: tökéletes kímélő vacsora Valentin napra

Francia hagymaleves

Hozzávalók:

  • 125 g sózatlan vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 400 g vöröshagyma
  • 300 ml csirkealaplé
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • bors
  • 4 szelet provolone sajt reszelve
  • 2 szelet ementáli sajt reszelve
  • 20 g reszelt parmezán
  • bagett
sültfokhagyma-krémleves

Fotó: Shutterstock

Elkészítés:

Olvasszuk fel egy nagyobb levesesfazékban a vajat és az olívaolajat, dobjuk rá a karikákra vágott vöröshagymát, pirítsuk üvegesre, majd öntsük fel az alaplével, adjunk hozzá sót és borsot, kakukkfüvet. Hagyjuk főni körülbelül fél óráig. Reszelt sajtokkal, pirított bagettszeletekkel tálaljuk.

Parmezános csirkemell paradicsommal

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 szelet csirkemell
  • bors
  • 30 g pankómorzsa
  • 30 g reszelt parmezán
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 200 g paradicsom
  • 100 g cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • saláta a tálaláshoz
paradicsom csirke burgonya

Fotó: Shutterstock

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Keverjük el a pankómorzsát a parmezánnal, olívaolajjal, aprított petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával. A hússzeleteket kenjük meg dijoni mustárral, forgassuk meg a pankómorzsás keverékben, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. A paradicsomokat vágjuk félbe és rendezzük el a csirkemellek mellett a többi, aprított zöldséggel együtt a tepsin. Tegyük a sütőbe és körülbelül negyedóra alatt süssük készre. Friss salátával tálaljuk.

Mascarponés tortácskák

Hozzávalók 4 adaghoz:

A tésztához:

  • 160 g vaj (szoba-hőmérsékletű)
  • 30 g porcukor
  • 1 ½ evőkanál nádcukor
  • ¼ teáskanál só
  • 180 g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 220 g mascarpone
  • 250 g citromkrém
  • bogyós gyümölcsök a tálaláshoz

A citromkrémhez:

  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 kezeletlen citrom
  • 3 tojás
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

Készítsük el a citromkrémet: a citromok héját reszeljük le és a gyümölcsöt facsarjuk ki. A vajat vízgőz fölött olvasszuk fel, keverjük hozzá a cukrot, a citromlevet és a citromhéjat. Folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a felvert tojásokat. Főzzük össze 10-12 perc alatt, majd tegyük félre.

Melegítsük elő a sütőt 165 °C-ra. Egy robotgép segítségével keverjük el egy nagyobb tálban a vajat és a cukrokat, majd adjuk hozzá a sót, a citromlevet és citromhéjat. Keverjük el alaposan. Öntsük hozzá a lisztet. Gyúrjuk össze, majd osszuk négyfelé, nyújtsuk ki és béleljük ki vele a kis tortástálakat. Villával szurkáljuk meg a tészta alját, majd tegyük a sütőbe és süssük aranybarnára nagyjából 25 perc alatt, majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.

Míg sül a tészta, készítsük el a tölteléket: keverjük simára a robotgép segítségével a citromkrémet a mascarponéval. Ha kihűltek a torták, töltsük meg a mascarponéval és bogyós gyümölcsökkel tálaljuk.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.

Ajánlataink