A reggeli az új vacsora – legalábbis ha azt nézzük, hogy mennyiféle programot szervezünk köré. Randi, munkamegbeszélés, baráti találkozó és szülinapi party alkalmából is elmehetünk bruncholni, és ahogy a budapesti gasztro térképen látszik, előszeretettel választjuk ezt a megoldást, ugyanis egyre több reggelizőhely nyílik városszerte.

Egészséges reggeli Budapest szívében? Igen!

Miért éppen reggeli?

Úgy tűnik, a reggeli végre elnyerte méltó helyét a gasztronómia világában és az ebéddel és a vacsorával egyenértékű étkezéssé nőtte ki magát. A töretlen népszerűség valószínűleg annak tudható be, hogy egy brunch során bőven marad időnk arra, hogy ráhangolódjunk a napra, ha pedig még egy találkozóval is összekötjük, két legyet üthetünk egy csapásra. A lusta reggelek produktív napokat hoznak, aminek mindannyian örülünk.

Egészséges brunch helyek márpedig léteznek!

Első pillantásra a tökéletes reggelizőhely felkutatása nem könnyű annak, aki egészségesen étkezik. Nem csoda, ha valaki elvész a rengeteg tojásos étel, a péksütemények, a szendvicsek és sütemények nagy választékában, azonban szerencsére sok olyan étel is akad (akár tojásos is), ami tökéletesen beilleszthető az egészséges étrendbe.

A minőségi kávé és tea után az egészséges brunch ételek mellé frissen facsart dzsúzok és smoothiek dukálnak! Ha az ételeket nézzük, biztató jel, hogy vegán reggeli Budapest egyre több éttermében kapható és sok reggelizőben van az étlapon granola, zabkása vagy valamilyen mentes fogás. Egyes helyeken bowl-ok közül válogathatunk, míg másutt olyan tojásos reggeliket is kínálnak, amelyek az egészségünket szolgálják.

Nehéz eligazodni a gasztrotérképen? Ebben segít a Budapest Brunch!

A Budapest Brunch missziója, hogy elkalauzoljon a budapesti gasztrotérképen, pont oda, ahova szeretnénk! A hatalmas adatbázisban szerepel minden olyan minőségi étterem, ahol reggeli, ebéd vagy vacsora kapható. Az oldalon kategóriák és lokáció szerint is könnyen kereshetünk, így biztosan megtaláljuk, amit keresünk. A Budapest Brunch éttermei között számos olyan találat szerepel, ahol kapható egészséges reggel, sőt olyan is, ahol az egészség a fő profil. Sajnos Budapestnek még mindig van hova fejlődnie ezen a téren, de a most látható tendencia kecsegtető.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Isteni diétás vacsora néhány szem paradicsomból
Találtál a hűtőben pár szem paradicsomot, és néhány tojást? Ne is keresgélj tovább, mert máris kész a diéttás vacsorád! Mutatjuk a receptet.
Gyorsabb anyagcsere – gyorsabb fogyás
Mindannyian szeretnénk kicsit gyorsítani az anyagcserénken, ám többnyire úgy gondoljuk, a megváltoztathatatlant minek bolygatni. Bár a genetikán és az életkoron valóban nagyon sok múlik, apró trükkökkel felgyorsíthatjuk a folyamatot.
Kúszás, mászás, csimpaszkodás – Ezekkel a játékokkal lesz aktív a szünidő!
Amikor vége az ovinak és az iskolának, gyermekeink számára rengeteg idő szabadul fel. Ráadásul, a nyári időszakban még több energiájuk van és a pedagógusok helyett gyakran napközben is a szülők feladata, hogy elfáradjanak.
Bemutatkozik a kultikus női sneaker
A sneaker cipő világhírűvé vált. Ma már kétségtelen, hogy az egyik legkedveltebb lábbelinek számít mind a hölgyek mind az urak részéről. De nem csak a női- és a férfilélek van oda teljesen ezekért a cipőkért, hanem univerzálisan mindenki.
6 hatásos arcpakolás nyári gyümölcsből
Egy fárasztó nap után az arcunk is felfrissülhet, regenerálódhat a nyári gyümölcsök nyújtotta kényeztetéstől.
Ha már megtörtént a baj – diéta ételmérgezés után
A bajt jobb elkerülni, de ha már bekövetkezett, okos diétával, megfelelő élelmiszerek fogyasztásával megkönnyíthetjük a gyógyulás folyamatát.
Futás melegben: erre kell figyelni!
A futásra könnyű nemet mondani. Nem szeretünk futni, ha esik az eső vagy a hó, ha fúj szél, ha túl hideg van, és persze akkor sem, ha túl meleg.
Nyáresti sütögetés hízás nélkül
A grillezésre könnyen rá lehet kapni, mert igazán kellemes program nyárestéken. Csakhogy a kései evéssel csínján kell bánni, mert a kolbászhegyek vagy a szalonna néhány pohárka borral leöblítve könnyen megbosszulja magát, főként deréktájon.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.