1. EGYEN DESSZERTET!
Bizony, jól hallotta. Egy falatnyi édesség a főétkezések után segít tudatosítani az agyban, hogy az étkezés befejeződött. Így elkerülhető a túlevés, nem fogunk többet enni az indokoltnál. Mert ott van az az utolsó, záró falat. Ami lehet egy falatka magas kakaótartalmú csokoládé. A 70 százalékos vagy még magasabb kakaótartalmú csokoládé antioxidánsokban gazdag, tehát kifejezetten egészséges.
2. TÖBB KALCIUMOT!
Napi 1800 milligramm kalcium akár 80 kalória felszívódását is meggátolhatja. A kalcium ugyanis serkenti az emésztést, lassítja a zsírok lerakódását. Ennek érdekében fogyasszon el naponta 3 deciliter zsírszegény tejet vagy sovány túrót.
3. FŰSZEREZZEN!
A kapszaicin – a csípős paprika egyik alkotóeleme – az egyik leghatékonyabb zsírégető. A csípős íz ugyanis gyorsabbá teszi az anyagcserét. A kapszaicin megemeli a szervezet hőháztartását, így több energiára van szüksége, hogy az optimális hőmérsékletre hűtse a testet. Használjon csilit, erőspaprika-krémet, de kipróbálhatja a szintén zsírégető hatású gyömbért vagy fahéjat is.
4. CSAK TERMÉSZETESEN!
Igyekezzen minél kevesebb mesterséges anyagot, tartósítószert, sót fogyasztani. Ezek ugyanis méreganyagok, amelyek puffasztanak, lerakódnak a szervezetben és emésztési zavarokat okoznak. Válassza a természetes ételeket, a frissen sült pékárut – lehetőleg teljes kiőrlésű gabonából –, az idényzöldségeket, gyümölcsöket, és a húsokból keresse a helyi, megbízható forrásból származó húsféleségeket.
5. HÉJÁBAN A VITAMIN!
Bizony, a körtét, almát ne meghámozva egye! Nem csak vitaminból, de rostból is a héjakban található a legtöbb. Persze arra nem biztatjuk, hogy a narancs héját is egye meg, de ha csak teheti, teljes valójukban fogyassza a zöldségeket és gyümölcsöket.
6. LEGYEN KÉZNÉL ZÖLDSÉG!
Szigorúan nassolási célzattal. Tartson magánál sárgarépagolyókat vagy csíkokat, feldarabolt kígyóuborkát, karalábét. Ha megéhezik, ezeket nassolja, ne csokit vagy bármi más édességet. A nyers zöldségeknek nagyon magas a víz- és a rosttartalmuk, így kellemesen telítenek és az emésztést is serkentik.
7. KERÜLJE A SVÉDASZTALOKAT!
Ha már étteremben eszik, akkor lehetőség szerint olyan helyre menjen, ahol nincs svédasztal. Az All you can eat éttermekben ugyanis hajlamosak vagyunk minél többet enni, hogy megérje az árát. Maradjon a jól bevált, egyszerű éttermeknél. Előételnek rendeljen salátát vagy egy könnyű levest, az étkezést pedig zárja fahéjjal ízesített kapucsínóval.