Csak néhány egyszerű tippet kell betartania, ha karcsú derekat szeretne. Van köztük örök és általános érvényű jó tanács, de akadhat olyan trükk is, amely első hallásra meglepő lehet.

Maradjon karcsú a dereka!

1. EGYEN DESSZERTET!

Bizony, jól hallotta. Egy falatnyi édesség a főétkezések után segít tudatosítani az agyban, hogy az étkezés befejeződött. Így elkerülhető a túlevés, nem fogunk többet enni az indokoltnál. Mert ott van az az utolsó, záró falat. Ami lehet egy falatka magas kakaótartalmú csokoládé. A 70 százalékos vagy még magasabb kakaótartalmú csokoládé antioxidánsokban gazdag, tehát kifejezetten egészséges.

2. TÖBB KALCIUMOT!

Napi 1800 milligramm kalcium akár 80 kalória felszívódását is meggátolhatja. A kalcium ugyanis serkenti az emésztést, lassítja a zsírok lerakódását. Ennek érdekében fogyasszon el naponta 3 deciliter zsírszegény tejet vagy sovány túrót.

3. FŰSZEREZZEN!

A kapszaicin – a csípős paprika egyik alkotóeleme – az egyik leghatékonyabb zsírégető. A csípős íz ugyanis gyorsabbá teszi az anyagcserét. A kapszaicin megemeli a szervezet hőháztartását, így több energiára van szüksége, hogy az optimális hőmérsékletre hűtse a testet. Használjon csilit, erőspaprika-krémet, de kipróbálhatja a szintén zsírégető hatású gyömbért vagy fahéjat is.

4. CSAK TERMÉSZETESEN!

Igyekezzen minél kevesebb mesterséges anyagot, tartósítószert, sót fogyasztani. Ezek ugyanis méreganyagok, amelyek puffasztanak, lerakódnak a szervezetben és emésztési zavarokat okoznak. Válassza a természetes ételeket, a frissen sült pékárut – lehetőleg teljes kiőrlésű gabonából –, az idényzöldségeket, gyümölcsöket, és a húsokból keresse a helyi, megbízható forrásból származó húsféleségeket.

5. HÉJÁBAN A VITAMIN!

Bizony, a körtét, almát ne meghámozva egye! Nem csak vitaminból, de rostból is a héjakban található a legtöbb. Persze arra nem biztatjuk, hogy a narancs héját is egye meg, de ha csak teheti, teljes valójukban fogyassza a zöldségeket és gyümölcsöket.

6. LEGYEN KÉZNÉL ZÖLDSÉG!

Szigorúan nassolási célzattal. Tartson magánál sárgarépagolyókat vagy csíkokat, feldarabolt kígyóuborkát, karalábét. Ha megéhezik, ezeket nassolja, ne csokit vagy bármi más édességet. A nyers zöldségeknek nagyon magas a víz- és a rosttartalmuk, így kellemesen telítenek és az emésztést is serkentik.

7. KERÜLJE A SVÉDASZTALOKAT!

Ha már étteremben eszik, akkor lehetőség szerint olyan helyre menjen, ahol nincs svédasztal. Az All you can eat éttermekben ugyanis hajlamosak vagyunk minél többet enni, hogy megérje az árát. Maradjon a jól bevált, egyszerű éttermeknél. Előételnek rendeljen salátát vagy egy könnyű levest, az étkezést pedig zárja fahéjjal ízesített kapucsínóval.

Ezek is érdekelhetik:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.
A tavasz diétás finomsága: Rákóczi túrós pohárban
Ha szereted a Rákóczi túrós süteményt, próbáld ki a pohárkrém változatát is, íme egy egyszerű, diétás recept.
Hogyan mérjük a mérlegen túl a testünk változásait?
A legkézenfekvőbb mérőeszköz kétségtelenül a mérleg – ám ez nem mindig a legjobb választás.
Nasi helye a diétában? Mutatjuk, mikor szabad!
A nassolástól minden fogyni vágyó menekül, pedig a csipszen és a csokis kekszen kívül is vannak lehetőségek, olyan nassok, amelyeket még a legszigorúbb fogyókúrás étrendbe is beilleszthetünk.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.