Összeszedtük a legfinomabb padlizsánkrém recepteket, hogy a család minden tagja találjon kedvére valót a hétvégi falatozáskor. Eheted magában, vagy egy finom sült húshoz tálalva.

3 bombasztikus padlizsánkrém recept

Bolondítsd egy-két szokatlan hozzávalóval ezt a finomságot és hidd el, mindenki meg fogja nyalni mind a tíz ujját, mert a padlizsánkrém a legfinomabb a világon.

1. Szezámpasztás padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 3 kisebb padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szezámpaszta vagy thini
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • koriander és gránátalma a díszítéshez

1. A sütőben 180 fokon süsd 25-30 percig a villával megszurkált padlizsánt. A tepsiben tedd alá a 2 evőkanál olívaolajat, egy kis sót és a héjas fokhagymát.

2. A kész padlizsánt hámozd meg, ha kihűlt és egy botmixer segítségével keverd össze a meghámozott sült fokhagymával, a citrom levével, sóval, borssal és a szezámkrémmel.

3. Tálaláskor szórd meg pirospaprikával, olívaolajjal, tegyél a tetejére koriandert és gránátalma magokat, ha szereted.

2. Görög padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 2-3 db olajban eltett szárított paradicsom
  • 4 evőkanál görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2-4 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só

1. 180 fokon, sütőben süsd a megmosott és villával megszurkált padlizsánokat 25-30 percig.

2. A kihűlt és meghámozott padlizsánokat turmixold össze az összes hozzávalóval és a tetejét szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

3. Diós padlizsánkrém

padlizsánkrém

Fotó: shutterstock

Hozzávalók:

  • 2-3 db közepes padlizsán
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj (extra szűz)
  • 2 evőkanál vörösborecet vagy citrom
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • aprított petrezselyem ízlés szerint

1. Süsd meg a megmosott, villával megszurkált padlizsánokat 180 fokos sütőben.

2. Ha kihűlt, húzd le a héját és turmixold össze a megtisztított fokhagymával, az ecettel és a többi hozzávalóval.

3. Tedd hűtőszekrénybe minimum 1/2 órára és tálaláskor szórd meg frissen vágott petrezselyemmel.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Kókuszos kölesfelfújt lett az új diétás kedvenc
Ez a könnyen elkészíthető desszert glutén-, laktóz- és cukormentesen készült, és imádni fogod, mert pillanatok alatt megsütheted.
Így készítsd fel a bőröd az őszi szezonra!
Bár még nehéz elhinni, hogy vége a strandolós hétvégéknek, a fröccsözős laza estéknek és a spagettipántos reggeli szetteknek, bizony, tagadhatatlanul itt az ősz és beköszöntöttek a hűvösebb, csapadékosabb napok.
Ősidők óta a legjobb diétás ital, készítsd el jól a teát
Egy ősrégi kínai mondás szerint a tea a hosszú élet itala. Így aztán fontos, hogy minden nap igyál belőle. De pontosan milyet is és hogyan?
Szuper ötletek: így készítsd el a fehérjeport
Azt hiszed, csak a sportolóknak van szükségük fehérjére? Kortól, nemtől és életmódtól függetlenül mindenki étrendjében ott kell lennie ennek a nélkülözhetetlen tápanyagnak, mégpedig megfelelő mennyiségben!
4 szupergyors reggeli kenyér nélkül
Ha diétázol, a reggeli nagy rohanásban nem egyszerű kitalálni, hogy mit egyél. Sokan ezért távoznak üres gyomorral otthonról, pedig ez pokoli egészségtelen. Mutatjuk, a szénhidrátmentes, gyors recepteket.
Szénhidrát nélkül könnyebb: diétás töltött gomba vacsorára
Ebben a kajában alig van hizlaló szénhidrát, szuper diétás és fantasztikusan finom!
Szépségápolás almaecettel: ettől fiatalodik a bőr
A legelszántabb diétázók bizonyosan találkoztak már az almaecettel, hiszen nagyon sokat segíthet a zsírpárnák olvasztásában. De nemcsak belül hasznos, hanem kívül is.
Mit érdemes tudni a kollagénről?
A feszes, hidratált bőr záloga a megfelelő kollagénszint megőrzése.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.