Összeszedtük a legfinomabb padlizsánkrém recepteket, hogy a család minden tagja találjon kedvére valót a hétvégi falatozáskor. Eheted magában, vagy egy finom sült húshoz tálalva.

3 bombasztikus padlizsánkrém recept

Bolondítsd egy-két szokatlan hozzávalóval ezt a finomságot és hidd el, mindenki meg fogja nyalni mind a tíz ujját, mert a padlizsánkrém a legfinomabb a világon.

1. Szezámpasztás padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 3 kisebb padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szezámpaszta vagy thini
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • koriander és gránátalma a díszítéshez

1. A sütőben 180 fokon süsd 25-30 percig a villával megszurkált padlizsánt. A tepsiben tedd alá a 2 evőkanál olívaolajat, egy kis sót és a héjas fokhagymát.

2. A kész padlizsánt hámozd meg, ha kihűlt és egy botmixer segítségével keverd össze a meghámozott sült fokhagymával, a citrom levével, sóval, borssal és a szezámkrémmel.

3. Tálaláskor szórd meg pirospaprikával, olívaolajjal, tegyél a tetejére koriandert és gránátalma magokat, ha szereted.

2. Görög padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 2-3 db olajban eltett szárított paradicsom
  • 4 evőkanál görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2-4 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só

1. 180 fokon, sütőben süsd a megmosott és villával megszurkált padlizsánokat 25-30 percig.

2. A kihűlt és meghámozott padlizsánokat turmixold össze az összes hozzávalóval és a tetejét szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

3. Diós padlizsánkrém

padlizsánkrém

Fotó: shutterstock

Hozzávalók:

  • 2-3 db közepes padlizsán
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj (extra szűz)
  • 2 evőkanál vörösborecet vagy citrom
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • aprított petrezselyem ízlés szerint

1. Süsd meg a megmosott, villával megszurkált padlizsánokat 180 fokos sütőben.

2. Ha kihűlt, húzd le a héját és turmixold össze a megtisztított fokhagymával, az ecettel és a többi hozzávalóval.

3. Tedd hűtőszekrénybe minimum 1/2 órára és tálaláskor szórd meg frissen vágott petrezselyemmel.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Reggeli a bőrnek, mutatjuk mit kell (t)enned!
A nap első étkezése nem csak a szervezeted tölti fel új erővel: a finomságok a bőrrel is csodát tesznek!
A legnagyobb diétás hülyeségek, melyeknek jobb, ha nem dőlsz be
Vigyázz, ha mindent elhiszel, amit a diétáról mondanak, könnyen csapdába eshetsz! Van néhány közkeletű mítosz, amelyeknek jobb, ha nem dőlsz be!
Viszlát cukor és liszt! Meggyes túrópite az új diétás őrület
Legjobb ebben a sütiben, hogy biztosan nem hizlal!
A legjobb nasik fillérekből, ha diétázol
Ha a csipsz, a popcorn, a sós perec és társaik helyett kicsit különlegesebb falatokkal szeretnél kedveskedni magadnak, míg a kedvenc sorozatodat nézed, akkor megéri kipróbálni a következő receptet, ami szintén a favoritod lesz.
Olcsó magyar gyógynövények, melyek remekül segítik a fogyást
A vízhajtók segítenek a testnek megszabadulni a fölösleges folyadéktól, főleg a víztől és a nátriumtól, mivel stimulálja a veséket, hogy több nátriumot ürítsen a vizelettel és ezáltal a test kiüríti a felesleges vizet a szervezetből.
Barackos piskóta, glutén-, tej-, és cukormentesen
Különleges mentes receptet mutatunk, melynek főszereplője ezúttal a barack.
Csokikrémmel töltött eper – A nap kedvenc egészséges desszertje
A csokoládé és az eper igazi nyerő páros, a kókusz már csak ráadás! Igazán különleges és mutatós, mégis egészséges édességet készíthetünk akár vendégváráshoz is.
Végre kiderült, mitől lesz igazán eredményes a diétád
Ne hasaljon el! Vágjon bele tudatosan, lépésről lépésre a fogyókúrába!

Ajánlataink