Töretlenül tart a diétázók rajongása az úgynevezett felhő-módszerrel készült fogyókúrás finomságok iránt. Végigtarolta a netet a zéró-szénhidrátos felhőkenyér, majd nyomában a felhőmuffin, a felhőpalacsinta és az egyéb változatok. Mindegyik felhő-pékáru lényege, hogy tésztájának alapja felvert tojásfehérje, amit a receptek könnyű krémsajttal dúsítanak. Ezúttal azonban valami más került bele. Ez pedig nem más, mint a joghurt.
A joghurtos felhő torta ízének és különleges állagának titka a sütemény nevében is benne van, igen, a joghurt az. Persze ahhoz, hogy a desszert igazán könnyű és puha legyen, a felvert tojásfehérjéknek is nagy szerepük van.- írja a mindmegette.hu. Emellett arról se feledkezzünk meg, hogy liszt helyett kukoricakeményítővel készül a torta, ami szintén hozzájárul a légiesen könnyű tésztához.
Íme a joghurtos felhő torta receptje
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 12 dkg cukorpótló
- 8 dkg keményítő
- 1 tk sütőpor
- 40 dkg joghurt
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Első lépésként sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát, a sütőt pedig bekapcsoljuk, és 170 fokra előmelegítjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját felverjük az édesítőszerrel– akkor jó, ha egészen feloldódik.
- Hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és a sütőport, majd beleöntjük a joghurtot és ezt is jól elkeverjük.
- Ezután felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, a kemény habot pedig óvatosan a tésztába forgatjuk.
- A masszát a formába öntjük, és körülbelül 50 percig sütjük, amíg kissé megbarnul a teteje.
- Ha elkészült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
- Végül kivesszük a tortaformából és porcukorral megszórva tálaljuk. Friss gyümölcsöket is kínálhatunk a desszert mellé.
EZ IS ÉRDEKELHET
- Fagyi a diétában! Jégre tesszük a kilókat
- Vaníliás chiapuding bogyós gyümölcsökkel
- Szénhidrátcsökkentett sajttorta
- Cukor- és gluténmentes banánkenyér
- Erdei gyümölcsös fagyi házilag