De nézzük, hogyan készül a sütemény!

Joghurtos felhő torta, néha a diétába is belefér

Töretlenül tart a diétázók rajongása az úgynevezett felhő-módszerrel készült fogyókúrás finomságok iránt. Végigtarolta a netet a zéró-szénhidrátos felhőkenyér, majd nyomában a felhőmuffin, a felhőpalacsinta és az egyéb változatok. Mindegyik felhő-pékáru lényege, hogy tésztájának alapja felvert tojásfehérje, amit a receptek könnyű krémsajttal dúsítanak. Ezúttal azonban valami más került bele. Ez pedig nem más, mint a joghurt.

A joghurtos felhő torta ízének és különleges állagának titka a sütemény nevében is benne van, igen, a joghurt az. Persze ahhoz, hogy a desszert igazán könnyű és puha legyen, a felvert tojásfehérjéknek is nagy szerepük van.- írja a mindmegette.hu. Emellett arról se feledkezzünk meg, hogy liszt helyett kukoricakeményítővel készül a torta, ami szintén hozzájárul a légiesen könnyű tésztához.

Íme a joghurtos felhő torta receptje

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 12 dkg cukorpótló
  • 8 dkg keményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 40 dkg joghurt
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Első lépésként sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát, a sütőt pedig bekapcsoljuk, és 170 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját felverjük az édesítőszerrel– akkor jó, ha egészen feloldódik.
  3. Hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és a sütőport, majd beleöntjük a joghurtot és ezt is jól elkeverjük.
  4. Ezután felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, a kemény habot pedig óvatosan a tésztába forgatjuk.
  5. A masszát a formába öntjük, és körülbelül 50 percig sütjük, amíg kissé megbarnul a teteje.
  6. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  7. Végül kivesszük a tortaformából és porcukorral megszórva tálaljuk. Friss gyümölcsöket is kínálhatunk a desszert mellé.

EZ IS ÉRDEKELHET

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.
Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.
Mónika fitt nagyi akart lenni: 4 hónap alatt 18 kilót fogytam
Borda Mónika évtizedekig el sem tudta képzelni, hogy sportolásba kezdjen. Életmódváltása után, 55 évesen kezdett el futni. Azóta minden hétköznap hajnalban megtesz 10 km-t, hétvégén pedig a dupláját.
Kifinomult ízléssel, stílusosan megkomponálva közeleg hazánk legszebb Borfesztiválja
A Borfesztivál látogatói újra megcsodálhatják Magyarország gazdag örökségét és felfedezhetik hazánk borkiválóságait a hagyományokat őrző épületek között sétálva.
A nyár végén sem késő megszabadulni a narancsbőrtől
A nyár beköszöntével újra előtérbe kerül a kérdés: vajon idén sikerül-e végre elérni a sima, narancsbőrmentes bőrt a bikini szezonra? Lehet, hogy már mindent kipróbáltál – krémek, pakolások, különféle kezelések –, de a makacs narancsbőr még mindig nem adta meg magát. Az idő sürget, és attól tartasz, hogy ismét lemaradsz a vágyott alakról ebben a strandszezonban is. Ismerős érzés, ugye?
Egyre magasabb az egészségügyi tudatosság szintje a magyarok körében is
Az egészség az első – sokszor hallottuk már, viszont soha nem tudott vitatkozni senki az állítással. Egyszerűen azért, mert így van. Fittnek, aktívnak, szellemileg és mentálisan felkészültnek lenni pedig egészséges, színvonalasabb életet eredményez.

Ajánlataink