A lapos, formás has nem csak álom! Kitartó, rendszeres munka, kontrollált étkezés és néhány, mindennap alkalmazható tipp segítségével a véglegesen lapos has nem álom többé! Íme, a megoldás!

Lapos has VÉGLEG!

Edzés mindörökké!

Rendszeres testmozgás nélkül soha nem lesz tökéletesen lapos és formás hasa. A formás alakért 60-70 százalékban a megfelelő táplálkozás, 40-30 százalékos arányban a rendszeres edzés a felelős. Az aerob jellegű mozgások zsírt égetnek, míg a súlyzós edzésekkel nem csak fogyhat, de formásodhat, szálkásodhat is. A legjobb hasformáló mozgásforma nem a napi több száz hasizomgyakorlat, hanem a futás. Remekül égeti a hasi zsírt és szálkásít tetőtől talpig.

Fő a fehérje!

A fehérjék szerepe nagyon fontos a táplálkozásban. Nem csak az izomépítésért felelősek, de laktatnak, telítenek, és nem utolsósorban még vízhajtó hatással is rendelkeznek. Ahogy telik az idő, a szervezet egyre több inzulint termel, amely elősegíti a felesleges zsírok lerakódását a legkínosabb területeken – így a hasi tájékon. Megemelt fehérjebevitel mellett a folyamat megelőzhető, ráadásul a megfelelő minőségű tápanyagok bevitelével a nők életét megkeserítő csontritkulás is megelőzhető. Fogyasszon minél több sovány húst, zsírszegény tejterméket és proteinben gazdag hüvelyeseket.

Viszlát, rossz zsírok!

A telített zsírok egyetlen diétának sem tesznek jót. Több orvos és kutató bizonyította, hogy a telített zsírok fogyasztása növeli a hasi zsírt és a test egyéb területein található zsírtömeget. Ellenben a többszörösen telítetlen zsírsavak javítják a koleszterinszintet és segítik az izomtömeg növekedését. Többszörösen telítetlen zsírok találhatók a magvakban, diófélékben, az avokádóban és a tengeri halakban.

Ecetre fel!

Ha valóban szeretne mindent megtenni annak érdekében, hogy megszabaduljon a hasi zsírtól, akkor kezdje a reggelt és fejezze be a napot 0,5 deciliter almaecettel Az ecet serkenti az anyagcserét és égeti a zsírt. Különös tekintettel a hastájékra!

Jógázzon!

A jóga nem csak azért fontos kiegészítő mozgásformája a rendszeres sportnak, mert nyújtja és regenerálja az izmokat, feszesíti a testet és tónusossá teszi az izmokat. A jóga csökkenti a szervezet kortizol-, vagyis stresszhormonszintjét. Márpedig a kortizol növekedése, a mindennapos stressz emeli a hasi zsír mennyiségét, puff aszt és kellemetlen bélmozgásokat okoz. Ha nem kedveli a jógát, akkor azt javasoljuk, keressen magának olyan – lehetőleg aktív – tevékenységet, amely nyugtatja az idegrendszert és csökkenti a stresszhormonok mennyiségét.

Aludjon eleget!

A kevés alvás hízáshoz vezethet. A fáradt, nem kipihent szervezet éhes, méghozzá szénhidrátra. Ráadásul, ha a test és az idegrendszer fáradt, akkor nő az imént emlegetett stresszhormon szintje is. Mindez pedig ingerült idegállapothoz vezet, csökken a koncentrációs képesség, a testsúly pedig ezzel egyenes arányban nő. Próbáljon naponta legalább 7 órát aludni!

Teázzon!

A zöld tea köztudottan az egyik legjobb zsírégető, hasi zsírt csökkentő ital. Fogyasszon naponta legalább 625 milligrammnyi mennyiségnek megfelelő zöld teát – ez minimum 2 csésze naponta. A zöld tea alaposan tisztítja és méregteleníti a szervezetet, ezáltal pedig látványosan laposabbá varázsolja a hasat.

Több rostot!

A rostos ételek és italok laktatnak és telítenek, ráadásul serkentik az anyagcserét is. Egy kutatás szerint azok, akik naponta legalább 10 gramm rostot fogyasztanak, évente 37 százalékkal több tiszta zsírtól képesek megszabadulni, mint azok, akik 5 vagy annál kevesebb grammnyi rostot juttatnak a szervezetükbe.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink