Ahogy a napok egyre hosszabbak lesznek, a hőmérő higanyszála pedig egyre feljebb kúszik, úgy kerülnek le a sapkák, kabátok, pulóverek és csizmák. A száraz, hideg idő nyomot agy a bőrön és a hajon, különösen, ha nem volt tökéletes a téli testápolás. Néhány jó tanács, hogy a bőre és a haja ragyogjon a napsütésben.

Tetőtől talpig – Tavaszi bőrápolás lépései

Frissítő testápolás

Míg a téli depresszió ellen kiváló egy aromás forró fürdő, a bőrnek nem tesz jót a meleg víz. A legjobb, ha váltott hidegmeleg vizes zuhanyozással frissíti fel magát reggel és este is. Mellőzze az antibakteriális hatású, illatosított tusfürdőket, és használjon szappanmentes, hidratáló tusfürdőket. A legfontosabb a tavaszi bőrmegújítás során az elhalt hámsejtek eltávolítása és a hidratálás. Egy jó minőségű bőrradír csodákra képes: a száraz, pikkelyes bőr már egy alkalom után láthatóan megnyugszik.

Ha a bőre száraz, zuhanyozás után használjon természetes olajokat, melyek átmenetileg lekötik a nedvességet. Az otthon készített testápolók alapja lehet akár kókusz-, jojoba- vagy mandulaolaj, különféle növényi „vajak” (shea vagy mangóvaj).

Megújuló arcbőr

Tavasszal kötelező felkeresni a kozmetikust egy alapos arctisztításra. Érdemes választani a különböző bőrmegújító kezelések közül is, amelyek frissé és üdévé teszik a bőrt.

Mikrodermabrázió – A gyémántfejes mikrodermabráziós kezelés a bőrt egészségesebbé, fényesebbé teszi. Jó a ráncok és hegek mélységének csökkentésére, a pigmentfoltok halványítására, a pattanásos bőrre.

Ultrahang – Az ultrahangos kezelésnél először leradírozzák az majd a bőrtípusnak megfelelő hatóanyagokat az ultrahang segítségével a hámrétegbe, valamint az irha- és a bőraljarétegekbe is bejuttatják.

Hidroabrázió – Kímélő arcfrissítés érzékeny bőrűeknek: a hidroabrázió elasztikus hullámai a bőrt nem károsítják, csak az élettelen szaruréteget hámlasztják le.

Az arcbőr érzékeny, ezért óvatosan bánjon a különböző hámlasztókkal. A durva, mechanikus hámlasztó bőrradírok könnyen okozhatnak mikroszkopikus repedéseket a bőrön, amelyeken keresztül a különböző baktériumok fertőzéseket, gyulladásokat okozhatnak. Az arcápolás három kulcsszava tavasszal is a tisztítás, a tonizálás és a hidratálás. Ne feledkezzen meg a nyak és a dekoltázs ápolásáról sem, hiszen ezek a testrészek is ki vannak téve az időjárás viszontagságainak.

Kivillanó lábak

A csizmaszezon végén érdemes felkeresni egy pedikűröst, aki eltávolítja a bőrkeményedéseket, rendbe teszi az esetleges körömbenövéseket. A pedikűr kevesebb időt rabol el, ha a lábápolást is a testápoló program részének tekinti és a reggeli és esti zuhanyozás után gyengéden visszatolja a körömágy bőrét, és lábápoló krémmel jó alaposan bekeni a lábfejeket és a sarkait.

Vonzó fürtök

A hajnak éppúgy szüksége van törődésre, ápolásra, mint a bőrnek. Nagyon fontos a hajtípusának és színének megfelelő készítmények alkalmazása. Haja ugyanis akkor lesz sugárzóan szép, ha megkapja a megfelelő ellátást. Akinek festett a haja, annak érdemes színvédő szereket tartalmazó samponokat és balzsamokat használnia. Száraz hajra kitűnőek a shea vajat és kasmírproteint tartalmazó termékek.

Táplálkozás – Megfelelő ételek fogyasztásával sokat tehet a bőre és a haja szépségéért. Az A-vitamin fontos a bőrápolásban, ugyanis segíti a sejtek újratermelését, halványítja a pigmentfoltokat, segít visszanyerni a bőr nedvességtartalmát. B2-vitamin hiányában a bőrön vöröses, hámló területek, zsíros faggyúval telt szőrtüszők jelenhetnek meg. Ugyanilyen fontos a bőr egészségéhez a B3-vitamin, amely az élesztőben, a mogyorófélékben, a hüvelyesekben és a húsokban található.

Alvás –A bőr idő előtti ráncosodását, öregedését tartós stressz, kialvatlanság is okozhatja. Alvás közben lassul az anyagcsere és a testhőmérséklet. A bőr anyagcseréje ugyanakkor pont éjszaka a legélénkebb, ekkor regenerálódnak a nappal károsodott sejtek és épülnek az újak. Ha valaki keveset alszik, akkor a hormontermelődés zavarai szinte azonnal nyomot hagynak az arcán: a bőre sápadt, szárazabb lesz, a szem alatti karikák és ráncok hangsúlyosabbá válnak.

Ez történik a bőröddel 24 óra alatt

Mitől viszkethet az ember bőre?

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink