Ahogy a napok egyre hosszabbak lesznek, a hőmérő higanyszála pedig egyre feljebb kúszik, úgy kerülnek le a sapkák, kabátok, pulóverek és csizmák. A száraz, hideg idő nyomot agy a bőrön és a hajon, különösen, ha nem volt tökéletes a téli testápolás. Néhány jó tanács, hogy a bőre és a haja ragyogjon a napsütésben.

Tetőtől talpig – Tavaszi bőrápolás lépései

Frissítő testápolás

Míg a téli depresszió ellen kiváló egy aromás forró fürdő, a bőrnek nem tesz jót a meleg víz. A legjobb, ha váltott hidegmeleg vizes zuhanyozással frissíti fel magát reggel és este is. Mellőzze az antibakteriális hatású, illatosított tusfürdőket, és használjon szappanmentes, hidratáló tusfürdőket. A legfontosabb a tavaszi bőrmegújítás során az elhalt hámsejtek eltávolítása és a hidratálás. Egy jó minőségű bőrradír csodákra képes: a száraz, pikkelyes bőr már egy alkalom után láthatóan megnyugszik.

Ha a bőre száraz, zuhanyozás után használjon természetes olajokat, melyek átmenetileg lekötik a nedvességet. Az otthon készített testápolók alapja lehet akár kókusz-, jojoba- vagy mandulaolaj, különféle növényi „vajak” (shea vagy mangóvaj).

Megújuló arcbőr

Tavasszal kötelező felkeresni a kozmetikust egy alapos arctisztításra. Érdemes választani a különböző bőrmegújító kezelések közül is, amelyek frissé és üdévé teszik a bőrt.

Mikrodermabrázió – A gyémántfejes mikrodermabráziós kezelés a bőrt egészségesebbé, fényesebbé teszi. Jó a ráncok és hegek mélységének csökkentésére, a pigmentfoltok halványítására, a pattanásos bőrre.

Ultrahang – Az ultrahangos kezelésnél először leradírozzák az majd a bőrtípusnak megfelelő hatóanyagokat az ultrahang segítségével a hámrétegbe, valamint az irha- és a bőraljarétegekbe is bejuttatják.

Hidroabrázió – Kímélő arcfrissítés érzékeny bőrűeknek: a hidroabrázió elasztikus hullámai a bőrt nem károsítják, csak az élettelen szaruréteget hámlasztják le.

Az arcbőr érzékeny, ezért óvatosan bánjon a különböző hámlasztókkal. A durva, mechanikus hámlasztó bőrradírok könnyen okozhatnak mikroszkopikus repedéseket a bőrön, amelyeken keresztül a különböző baktériumok fertőzéseket, gyulladásokat okozhatnak. Az arcápolás három kulcsszava tavasszal is a tisztítás, a tonizálás és a hidratálás. Ne feledkezzen meg a nyak és a dekoltázs ápolásáról sem, hiszen ezek a testrészek is ki vannak téve az időjárás viszontagságainak.

Kivillanó lábak

A csizmaszezon végén érdemes felkeresni egy pedikűröst, aki eltávolítja a bőrkeményedéseket, rendbe teszi az esetleges körömbenövéseket. A pedikűr kevesebb időt rabol el, ha a lábápolást is a testápoló program részének tekinti és a reggeli és esti zuhanyozás után gyengéden visszatolja a körömágy bőrét, és lábápoló krémmel jó alaposan bekeni a lábfejeket és a sarkait.

Vonzó fürtök

A hajnak éppúgy szüksége van törődésre, ápolásra, mint a bőrnek. Nagyon fontos a hajtípusának és színének megfelelő készítmények alkalmazása. Haja ugyanis akkor lesz sugárzóan szép, ha megkapja a megfelelő ellátást. Akinek festett a haja, annak érdemes színvédő szereket tartalmazó samponokat és balzsamokat használnia. Száraz hajra kitűnőek a shea vajat és kasmírproteint tartalmazó termékek.

Táplálkozás – Megfelelő ételek fogyasztásával sokat tehet a bőre és a haja szépségéért. Az A-vitamin fontos a bőrápolásban, ugyanis segíti a sejtek újratermelését, halványítja a pigmentfoltokat, segít visszanyerni a bőr nedvességtartalmát. B2-vitamin hiányában a bőrön vöröses, hámló területek, zsíros faggyúval telt szőrtüszők jelenhetnek meg. Ugyanilyen fontos a bőr egészségéhez a B3-vitamin, amely az élesztőben, a mogyorófélékben, a hüvelyesekben és a húsokban található.

Alvás –A bőr idő előtti ráncosodását, öregedését tartós stressz, kialvatlanság is okozhatja. Alvás közben lassul az anyagcsere és a testhőmérséklet. A bőr anyagcseréje ugyanakkor pont éjszaka a legélénkebb, ekkor regenerálódnak a nappal károsodott sejtek és épülnek az újak. Ha valaki keveset alszik, akkor a hormontermelődés zavarai szinte azonnal nyomot hagynak az arcán: a bőre sápadt, szárazabb lesz, a szem alatti karikák és ráncok hangsúlyosabbá válnak.

Ez történik a bőröddel 24 óra alatt

Mitől viszkethet az ember bőre?

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.