Oldal kiválasztása
Sokszor nyitjuk ki a hűtőszekrényt, ha valamilyen érzelmi csapdába kerülünk. Elkerülni ezeket a helyzeteket nem könnyű, de nem is lehetetlen. Az érzelmi evés ellen ezek a lépesek igenis segíthetnek!

5 lépés, hogy ne érzelmi evéssel vigasztalja magát

  1. Legyen ura a reakcióinak.

Nem szabad minden kudarcélményt mérhetetlen tragédiaként felfogni, és a jégkrémes dobozhoz nyúlni. Bármilyen legyen is a helyzet, ön választja meg, hogyan reagál rá, hogyan értékeli, mekkora jelentőséget tulajdonít neki. A negatív eseményekben is érdemes meglátni a pozitívumot, a tanulságot, a hajtóerőt. Soha ne a teljes összeomlást válassza, hanem az építő megoldást, a válságból kivezető utat.

  1. Érzelmi reakció helyett keresse a megoldást!

Soha ne nézze ölbe tett kézzel, ahogy összecsapnak a feje felett a hullámok. Attól sem lesz jobb a helyzet, nem lesz kifizetve a számla, vagy elsimítva egy munkahelyi vita, ha az evésbe menekül. Tegye fel a kérdést: mit teszek, ha nehéz helyzetbe kerülök? Csak érzelmileg reagálok rá ((azaz bánatomban, dühömben eszem), vagy tenni is szoktam valamit?

  1. Lassítsa le a gondolkodását!

Meg kell tanulnia lelassítani a gondolkodását, hogy kiegyensúlyozottam, megfontoltan hozhassa meg a döntéseit. Figyeljen oda a gondolatai tartalmára, értékelje ki reagálásait, és változtassa meg érzelmi reakcióit.

  1. Vizsgálja meg, és alakítsa át reflexszerű gondolatait!

Gépiesen előtörő gondolatait – például: nekem úgysem sikerül lefogynom, vagy az én családomban mindenki belebukik a fogyókúrába – vizsgálja meg a következő négy kérdés alapján:

  • Megfelel a gondolatom az igazságnak?
  • Jól szolgálja ez a gondolat az érdekeimet?
  • Elősegíti és védi az egészségemet?
  • Segít ez a gondolat a súlycsökkentésben?

Ha megvizsgálja érzelmi reagálásait, és összeveti a valósággal, megváltozik a felfogása, az ítélkezése és az önértékelése, azaz megszabadul a negatív érzelmek uralmától.

  1. Szabaduljon meg a kellemetlen érzelmektől!

Lezáratlan érzelmi ügyeit, sérelmeit meg kell oldania, mert ezek felemésztik testét és lelkét egyaránt. Ne hagyja felgyülemleni az érzelmi sebeket és konfliktusokat.

Ezek is érdekelhetik!

A sóvárgás pszichológiája

A depresszió 9 meglepő jele

Hozzászólások

Diéta és Fitnesz a Facebook-on

Kávé, csoki, sós ételek? Üzenete van annak, hogy mit kívánunk
Az étel utáni vágyakozásnak rendszerint komoly oka van.
Britney Spears edzős videója téged is motiválni fog!
Britey Spears nem titkolja, hogyan hozza formába magát. Elnézve a koncertjeit, amennyit ő ugrál, szüksége is van a jó kondira. Most egy videóban beszélt az edzéstervéről.
Fagyi a diétában! Jégre tesszük a kilókat
Jégkrém a fogyókúrában? Micsoda eretnek gondolat! Pedig egyáltalán nem az.
Ez a luxus gumicsónak a vizek új királya
Hat méter hosszú, és közel 25 kiló ez a mindennel felszerelt, luxus gumicsónak, ami az idei nyár slágere lett.
Stresszűző diéta, nyugtató ételek
Szinte minden diétás tanács különféle javaslatokkal bombázza a fogyni vágyókat arra vonatkozóan, hogy mit mivel helyettesítsenek az alacsony kalóriatartalom érdekében. Most egy kicsit megreformáljuk az ilyen jellegű tanácsokat.
Kocsis Fanni útja a lovastornától a magyar plank rekordig
Fanni húsz éves volt, amikor 1 óra 15 perc és 54 másodperces eredményével felállította a leghosszabb ideig kitartott női planking gyakorlat hazai rekordját. Bár „csak” otthon, de azóta többször is megdöntötte ezt az eredményét.
10 pici lépés, amivel változtathat az életmódján
Csak tíz apró tanács, amely megváltoztathatja az életmódját, az egész életét.
Csodás átalakulás: 130-ról 69 kilóra fogyott az esküvőjére
Hat évig vacsorázott esténként gyorsétteremben, aztán mikor a mérlegre állt, már 130 kilónál tartott. Közelegő esküvője miatt úgy döntött: fogyni fog!
Megéri hajszolni a herceget? Párkeresés a valóságban
Idővel már nem csak a herceg lesz gyermekként alkotott ideálunk középpontjában. Találkozunk a szegény ember legkisebb fiával is.
A TSH nem elég? Mit nézessünk még meg pajzsmirigyzavar esetén?
Ha valaki különös, furcsa tüneteket tapasztal, ami pajzsmirigyzavarra utal, az ellenőrizteti a TSH szintjét. Azonban egy TSH eredmény önmagában nem diagnosztikus jellegű.
Buktatók helyett - Így szervezze meg az esküvőjét
Az esküvő gyönyörű, az esküvő felejthetetlen! Általánosságban elmondható, hogy az azt megelőző féléves, szervezéssel teli időszak is felejthetetlen.
Három sportos program június harmadik hétvégéjére
Ezen a hétvégén is érdemes kimozdulni. Éjszakai futóversenyek, kalandos bringapark és úszóverseny várja a kicsiket és a nagyokat.
Jennifer Aniston: „Azt mondták rám, hogy dagi vagyok”
A tésztasalátáról nem hajlandó lemondani, ezért pedig akkor is képes a kőkemény edzésre, amikor teljesen elveszíti a motivációját.
A nyári ellenség! Így kerülhető el a lábgomba
Nem túlzás a lábgomba esetében a rettegett kifejezés, hiszen akik valaha elkapták már ezt a fertőzést, pontosan tudják, hogy még lábra állni is igen megterhelő a betegség intenzív időszakában.
Az összes ingyenes szabadstrand a Balatonon
A déli parton egyelőre több szabadstrand található, mint az északin, de a pontos listát érdemes végignézni, mielőtt a Balatonra indulunk!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.