Oldal kiválasztása
Sokszor nyitjuk ki a hűtőszekrényt, ha valamilyen érzelmi csapdába kerülünk. Elkerülni ezeket a helyzeteket nem könnyű, de nem is lehetetlen. Az érzelmi evés ellen ezek a lépesek igenis segíthetnek!

5 lépés, hogy ne érzelmi evéssel vigasztalja magát

  1. Legyen ura a reakcióinak.

Nem szabad minden kudarcélményt mérhetetlen tragédiaként felfogni, és a jégkrémes dobozhoz nyúlni. Bármilyen legyen is a helyzet, ön választja meg, hogyan reagál rá, hogyan értékeli, mekkora jelentőséget tulajdonít neki. A negatív eseményekben is érdemes meglátni a pozitívumot, a tanulságot, a hajtóerőt. Soha ne a teljes összeomlást válassza, hanem az építő megoldást, a válságból kivezető utat.

  1. Érzelmi reakció helyett keresse a megoldást!

Soha ne nézze ölbe tett kézzel, ahogy összecsapnak a feje felett a hullámok. Attól sem lesz jobb a helyzet, nem lesz kifizetve a számla, vagy elsimítva egy munkahelyi vita, ha az evésbe menekül. Tegye fel a kérdést: mit teszek, ha nehéz helyzetbe kerülök? Csak érzelmileg reagálok rá ((azaz bánatomban, dühömben eszem), vagy tenni is szoktam valamit?

  1. Lassítsa le a gondolkodását!

Meg kell tanulnia lelassítani a gondolkodását, hogy kiegyensúlyozottam, megfontoltan hozhassa meg a döntéseit. Figyeljen oda a gondolatai tartalmára, értékelje ki reagálásait, és változtassa meg érzelmi reakcióit.

  1. Vizsgálja meg, és alakítsa át reflexszerű gondolatait!

Gépiesen előtörő gondolatait – például: nekem úgysem sikerül lefogynom, vagy az én családomban mindenki belebukik a fogyókúrába – vizsgálja meg a következő négy kérdés alapján:

  • Megfelel a gondolatom az igazságnak?
  • Jól szolgálja ez a gondolat az érdekeimet?
  • Elősegíti és védi az egészségemet?
  • Segít ez a gondolat a súlycsökkentésben?

Ha megvizsgálja érzelmi reagálásait, és összeveti a valósággal, megváltozik a felfogása, az ítélkezése és az önértékelése, azaz megszabadul a negatív érzelmek uralmától.

  1. Szabaduljon meg a kellemetlen érzelmektől!

Lezáratlan érzelmi ügyeit, sérelmeit meg kell oldania, mert ezek felemésztik testét és lelkét egyaránt. Ne hagyja felgyülemleni az érzelmi sebeket és konfliktusokat.

Ezek is érdekelhetik!

A sóvárgás pszichológiája

A depresszió 9 meglepő jele

Hozzászólások

Diéta és Fitnesz a Facebook-on

Fogyjon 4 hónap alatt 8-10 kilót!
A villámdiéták csak azt eredményezik, hogy az első kiadósabb vacsora után sírva fakadunk a mérleg számlapját látva. Egy stabil, négy hónapon át tartó, éhezésmentes kúrával viszont könnyedén elérhetjük a kívánt testsúlyt, és minden bizonnyal stabilizálhatjuk is.
Életveszélyes: Szikláról lógva fotózkodik a szerelmespár
Mennyit ér meg egy tökéletes fotó? Néhány influenszernek bármit, akár az életüket is kockáztatják. Ahogyan ez a pár is.
Bullying - Hogyan kezeljük az iskolai zaklatást?
Bullying, azaz a bántalmazás, zaklatás. Hol a határ az ugratás és bullying közt, és mit tehetünk, ha úgy érezzük, bántanak minket?
60 kilót fogytak összesen az Ázsia Expressz versenyzői
Rohannak, kiabálnak, stoppolnak. Van, hogy egy udvaron alszanak, s vacsorát sem kapnak. Az Ázsia Expressz szereplői nem luxusutazásra mentek, és a kalandnak hála összesen 60 kilótól szabadultak meg.
Édes teher – Gyakorlatok kismamáknak
A mozgásnak számos pozitív hatása ismeretes a számunkra, a kismamák viszont csak panaszmentes esetben, bizonyos szabályok betartása és szigorú orvosi felügyelet mellett végezhetnek sporttevékenységet.
Az olimpikontól a sportmániásig – Mit sportolnak korunk hercegnői?
Ezek a hercegnők és hercegnék bizony nem félnek a testmozgástól! Van köztük olimpikon, de olyan is, akinek számos csonttörés sem szegte kedvét a küzdősporttól!
Tényleg hasznos? Mindent a mono-diétáról!
Követni ugyan egyszerű a mono-diétát, de a segítségével elért súlyvesztést, már annál nehezebb megtartani.
6 egészséges recept szilvával, szőlővel
Mennyire kell óvatosnak lenni a szilvával, és a szőlővel? Íme néhány tuti recept, ami nem okoz majd gondot.
A vashiány és a vérszegénység 13 jele 
Ha különösebb ok nélkül állandóan kimerült és fáradt, érdemes vashiányra gyanakodni. A felnőtt lakosság zömét, különösen a nőket érinti ez a gond
Fehérjeturmix, ahogyan Arnold Schwarzenegger csinálja - videó
Tulajdonképpen Arnold Schwarzenegger egy 9 perces videóban, mindent elárul, ami a sikeres életmódváltáshoz kell. Megmutatja, hogy milyen fehérjeturmixot iszik, megnézhetjük, hogy mi van a hűtőjében, ahogyan arról is beszél, hogy szerinte hogyan tudjuk erősíteni az immunrendszerünket.
Építsünk kapcsolatot a testünkkel
Ahhoz, hogy újraépítsük a testünkkel való kapcsolatot – ami gyermekkorunkban még ösztönösen megvolt –, a tudatos és szeretetteli hozzáálláson kívül szükségünk lesz némi kíváncsiságra, játékosságra, s legfőképpen egy jó adag bátorságra.
Inspirálja magát az edzésre Liptai Claudia Instájával
A jövő 50 élelmiszere: a kaktusztól a gyökérzöldségekig
Összeállították annak az 50 tápláló élelmiszernek a listáját, amelyek fogyasztása az emberi szervezet, termesztése pedig a bolygónk számára volna kedvezőbb a jelenleg szinte egyeduralkodó alapanyagokhoz képest.
4 étel, amit jobb, ha nem eszik meg a gyermek! Ezeket adja neki helyette!
Mit ehetnek a gyerekek, és mi az, amit jobb kiiktatni az étrendjükből? Mindenre van egészségesebb megoldás!
Alternatív megoldások egészséges pizzához - 5 tuti recept
Pizzát rendelni? Ugyan! Otthon is szuperfinom és egészséges pizzákat készíthetünk. Ha nincs kedvünk bajlódni a tészta készítésével, a legtöbb nagyobb szupermarketben beszerezhetünk kész, fagyasztott, teljes kiőrlésű terméket – csak meg kell pakolni jobbnál jobb feltétekkel.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.