A depresszióról a többségnek az állandó szomorúság, a bezárkózás jut elsőre az eszébe. Esetleg a túlevés. Pedig ennél sajnos sokkal trükkösebb ez a lelkiállapot. Okoz olyan tüneteket vagy zavarokat, melyekről inkább csak a kimerültség vagy a fáradtság jutna az eszünkbe.

A depresszió 9 meglepő jele

Számos olyan tünet van, amelyet a betegek nem is társítanak a depresszióhoz. Érdemes felfigyelni ezekre, különösen akkor, ha több is jellemző ránk, és idejében megvizsgálni az életünket, hol akadtunk el.

Mindig fáj valamim

A depresszióban szenvedők mintegy 75 százalékának vannak visszatérő vagy krónikus fájdalmai. Egy kanadai tanulmány szerint a kedélybetegeknél négyszer nagyobb valószínűséggel jelentkezik nyak- és deréktáji fájdalom, mint azoknál, akik kiegyensúlyozott lelkiállapotban vannak. A negatív beállítottság miatt egyébként is sokkal érzékenyebbek ezek az emberek a fájdalomra, minden kényelmetlenség élesebben jelentkezik. Lehet, hogy máskor észre sem venne egy enyhe gyomorfájást, depressziós időszakban meg kínzó fájdalomnak éli meg.

Egyre szűkebb a nadrág

Vajon hogy került a derekamra ez a kis úszógumi? Talán a késő esti fagyizás vagy a vacsora maradékának elpusztítása okozhatta? Kétségtelen, hogy bizonyos ételek javítják a hangulatot átmenetileg, de az érzelmi evés súlygyarapodáshoz vezethet. Ehhez aztán társul a bűntudat és a szégyen. az erős stressz és a depresszió nagymértékben megnehezíti a hatékony súlycsökkentő stratégiák betartását. Hacsak nem a történet ellentétes oldalán vagyunk, azaz, a lehangoltság teljes étvágytalanságot okoz.

Bármi kiverheti a biztosítékot

Ha a legkisebb baleset, félreértés, ellenvélemény felfortyanást vagy komoly dühöt vált ki, akkor számolni kell a depresszióval. Egy 2013-ban megjelent tanulmányból az derült ki, hogy a depresszióban szenvedők 54 százaléka számolt be ellenséges érzelmekről, ingerlékenységről, arról, hogy rossz természetűnek minősítette a környezete.

Semmit sem érzek

Az egészségeseknek minden reggel van valamilyen motivációjuk, ami miatt érdemes kimászniuk az ágyból. a depressziós embereket semmi sem indítja el. azok a dolgok, amelyek régen mosolyt vagy könnyet csaltak az arcukra, most nem jelentenek semmit. Ez a fajta zombi létezés már jelezheti a depressziót, a többiek szemében hidegnek, távolságtartónak vagy zárkózottnak tűnhetnek ezek az emberek, miközben igyekeznek eltávolítani azokat, akiktől támogatást vagy szeretetet kapnának.

depresszió, lány

Szárnyalás a felhők között

Sokat ábrándozik az utóbbi időben? Arról, hogy tévésztár lesz vagy hogy őrülten szerelmes egy jóképű ismeretlenbe? Esetleg arról, mennyivel okosabbak a szomszéd gyerekei? A Harvard pszichológusai kimutatták, hogy akkor vagyunk a legboldogabbak, amikor elménk erősen gyökerezik a jelen pillanatban. Amikor az elménk erre-arra vándorol, álomképeket kerget, akkor hamarosan szomorkás hangulatba kerülünk vagy a boldogtalanság lesz rajtunk úrrá, de a düh is gyakori. nagyon más a kreatív merengés, álmodozás, amikor megoldást keresünk valamiféle kérdésre. Ez az állapot nem hangol le, sőt örömöt okoz.

Egy pohárka meg még egy

Egy kemény nap után jólesik egy pohár bor. De ha kettő-három is legurul, az már jelzésértékű. a depresszióban szenvedők közel egyharmadának alkoholproblémái vannak. Az első pohár csökkenti a szorongást, a második vagy a harmadik viszont felerősítheti azt, illetve általában a negatív érzelmeket, a haragot, az agressziót. Fontos megjegyezni, hogy nem csak a dühöngő alkoholista alkoholista. Az egészséges mennyiség nőknél egy pohár, a férfiaknál kettő. Ha ennél jobban teljesítünk, ideje más stresszoldó módszert találni.

A közösségi oldalakon lóg egész nap?

Vagy esetleg az online szerencsejátékoknak vagy a netes bevásárlásnak hódol? Több tanulmány megerősítette, hogy azok az emberek, akiknek több az internetes kommunikációjuk vagy ügyintézésük, mint a valódi, ők is szenvedhetnek a kedélytelenségben. az internetfüggőségben és a depresszióban sok az átfedés a szakemberek szerint.

Ha a depresszió tüneteit, jeleit érzi magán, akkor vegye fel a kapcsolatot háziorvosával, egy pszichiáterrel vagy pszichológussal!

A depresszió 9 meglepő jele

Súly és depresszió

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink