A depresszióról a többségnek az állandó szomorúság, a bezárkózás jut elsőre az eszébe. Esetleg a túlevés. Pedig ennél sajnos sokkal trükkösebb ez a lelkiállapot. Okoz olyan tüneteket vagy zavarokat, melyekről inkább csak a kimerültség vagy a fáradtság jutna az eszünkbe.

A depresszió 9 meglepő jele

Számos olyan tünet van, amelyet a betegek nem is társítanak a depresszióhoz. Érdemes felfigyelni ezekre, különösen akkor, ha több is jellemző ránk, és idejében megvizsgálni az életünket, hol akadtunk el.

Mindig fáj valamim

A depresszióban szenvedők mintegy 75 százalékának vannak visszatérő vagy krónikus fájdalmai. Egy kanadai tanulmány szerint a kedélybetegeknél négyszer nagyobb valószínűséggel jelentkezik nyak- és deréktáji fájdalom, mint azoknál, akik kiegyensúlyozott lelkiállapotban vannak. A negatív beállítottság miatt egyébként is sokkal érzékenyebbek ezek az emberek a fájdalomra, minden kényelmetlenség élesebben jelentkezik. Lehet, hogy máskor észre sem venne egy enyhe gyomorfájást, depressziós időszakban meg kínzó fájdalomnak éli meg.

Egyre szűkebb a nadrág

Vajon hogy került a derekamra ez a kis úszógumi? Talán a késő esti fagyizás vagy a vacsora maradékának elpusztítása okozhatta? Kétségtelen, hogy bizonyos ételek javítják a hangulatot átmenetileg, de az érzelmi evés súlygyarapodáshoz vezethet. Ehhez aztán társul a bűntudat és a szégyen. az erős stressz és a depresszió nagymértékben megnehezíti a hatékony súlycsökkentő stratégiák betartását. Hacsak nem a történet ellentétes oldalán vagyunk, azaz, a lehangoltság teljes étvágytalanságot okoz.

Bármi kiverheti a biztosítékot

Ha a legkisebb baleset, félreértés, ellenvélemény felfortyanást vagy komoly dühöt vált ki, akkor számolni kell a depresszióval. Egy 2013-ban megjelent tanulmányból az derült ki, hogy a depresszióban szenvedők 54 százaléka számolt be ellenséges érzelmekről, ingerlékenységről, arról, hogy rossz természetűnek minősítette a környezete.

Semmit sem érzek

Az egészségeseknek minden reggel van valamilyen motivációjuk, ami miatt érdemes kimászniuk az ágyból. a depressziós embereket semmi sem indítja el. azok a dolgok, amelyek régen mosolyt vagy könnyet csaltak az arcukra, most nem jelentenek semmit. Ez a fajta zombi létezés már jelezheti a depressziót, a többiek szemében hidegnek, távolságtartónak vagy zárkózottnak tűnhetnek ezek az emberek, miközben igyekeznek eltávolítani azokat, akiktől támogatást vagy szeretetet kapnának.

depresszió, lány

Szárnyalás a felhők között

Sokat ábrándozik az utóbbi időben? Arról, hogy tévésztár lesz vagy hogy őrülten szerelmes egy jóképű ismeretlenbe? Esetleg arról, mennyivel okosabbak a szomszéd gyerekei? A Harvard pszichológusai kimutatták, hogy akkor vagyunk a legboldogabbak, amikor elménk erősen gyökerezik a jelen pillanatban. Amikor az elménk erre-arra vándorol, álomképeket kerget, akkor hamarosan szomorkás hangulatba kerülünk vagy a boldogtalanság lesz rajtunk úrrá, de a düh is gyakori. nagyon más a kreatív merengés, álmodozás, amikor megoldást keresünk valamiféle kérdésre. Ez az állapot nem hangol le, sőt örömöt okoz.

Egy pohárka meg még egy

Egy kemény nap után jólesik egy pohár bor. De ha kettő-három is legurul, az már jelzésértékű. a depresszióban szenvedők közel egyharmadának alkoholproblémái vannak. Az első pohár csökkenti a szorongást, a második vagy a harmadik viszont felerősítheti azt, illetve általában a negatív érzelmeket, a haragot, az agressziót. Fontos megjegyezni, hogy nem csak a dühöngő alkoholista alkoholista. Az egészséges mennyiség nőknél egy pohár, a férfiaknál kettő. Ha ennél jobban teljesítünk, ideje más stresszoldó módszert találni.

A közösségi oldalakon lóg egész nap?

Vagy esetleg az online szerencsejátékoknak vagy a netes bevásárlásnak hódol? Több tanulmány megerősítette, hogy azok az emberek, akiknek több az internetes kommunikációjuk vagy ügyintézésük, mint a valódi, ők is szenvedhetnek a kedélytelenségben. az internetfüggőségben és a depresszióban sok az átfedés a szakemberek szerint.

Ha a depresszió tüneteit, jeleit érzi magán, akkor vegye fel a kapcsolatot háziorvosával, egy pszichiáterrel vagy pszichológussal!

A depresszió 9 meglepő jele

Súly és depresszió

Hozzászólások

Végre itt a tavasz, mutatjuk milyen cipő lett most a divat
Beköszöntött a tavasz, az új évszak pedig annak rendje és módja szerint magával hozta az ébredő természetet, a vérpezsdítő színeket és a legüdítőbb cipőtrendeket. Az idei szezonra határozottan az üde színfoltok, valamint a játékos vonalvezetések keveredése lesz a jellemző.
Imádod a tojást? Akkor ezt a három diétát ismerned kell!
Bár elsőre brutálisnak tűnhet a tojásdiéta, ez a kúra úgy segít gyorsan fogyni, hogy nem veszítesz közben izomtömeget.
Hogy lesz a nagy fogyás után formás a comb és a vádli?
A hölgyek szeretnének formás combokkal, a férfiak izmos vádlival büszkélkedni, ám ez nem mindenkinek adatik meg. Sok tényező közrejátszhat abban, hogy miért válhatnak esztétikailag kifogásolhatóvá az alsó végtagok.
Szeretsz bringázni? Akkor erre most nagyon figyelj!
Gyakori, hogy a kerékpárunk egész télen a fészerben, garázsban áll, de ez nem jelenti azt, hogy a tavasz beköszöntével elég csak leporolni egy kicsit, és már nyeregbe is ülhetünk.
Tanulj meg tavasszal meditálni, segítünk elkezdeni
Beköszöntött a március, ami a megújulás időszaka. Ennek pedig nem csak a ruhatárunkban és az otthonunkban kell megtörténnie, de a lelkünkben is.
Fehérjediéta a szakértőtől- 7 napos mintaétrenddel
Most, hogy itt a tavasz szeretnél gyorsan megszabadulni a feleslegtől, hogy beleférj a ruháidba. Íme egy remek étrend, ami segít megszabadítani a télen felkerült néhány kilótól.
Így segíti a fogyást az árpafűlé
Ez a zöld elixír sokat tesz az egészségünkért, a szépségünkért és az alakunkért, ezért érdemes rendszeresen kortyolgatnunk.
A legjobb tippek, hogyan maradjunk formában 50 felett
Az ötödik X után sem kell lemondanunk a mozgás öröméről és jótékony hatásairól. Sőt mi több, ez az a kor, amikor még inkább szükség van rá, hiszen nagyban hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben átvészeljük a változásokat
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.