A gondtalan, felszabadult szex feltétele – egyebek között – a megfelelő védekezés a nem kívánt terhesség és a különböző, nemi úton terjedő betegségek ellen. Ebben segít az óvszer, aminek használatától a férfiak többsége elzárkózik. Előfordulhat, hogy a pillanat hevében jó ötletnek tűnik nem vacakolni az óvszerrel, ám inkább legyen ünneprontó, mint hogy később aggódnia kelljen. A legáltalánosabb kifogások az erősebb nemtől

8 mondat, amitől ne veszítse el a fejét...szex előtt

„Ne izgulj, én rendben vagyok”

Az egyik leggyakoribb kifogás, a férfiak 74 százaléka rendszeresen hangoztatja is. A férfiak hajlamosak azt feltételezni, hogy mivel semmi panaszuk nincs, akkor teljesen egészségesek. A szexuális úton terjedő betegségek nagy része azonban tünetek nélkül is jelen lehet, sőt fertőzheti tovább a partnereket. Az urak arról is meg vannak győződve, hogy ők nem kezdenek „olyan” nőkkel, így semmi esélyük nincs összeszedni nemi betegségeket. Ez azért butaság, mert soha senki nem tudhatja, hogy a másik milyen betegséget hordoz magában.

„Sokkal jobban élvezem a szexet óvszer nélkül”

Ezt a mondatot a férfiak 50,3 százaléka beveti legalább egyszer a kapcsolatok elején – különösen a fiatal srácok. Ennek annyiban lehet valós alapja, hogy a megfelelő óvszer kiválasztásához, a tökéletes felhelyezéshez némi tapasztalat kell. A legáltalánosabb kifogás egyébként az, hogy „túl szoros”, emiatt pedig merevedési zavarokat okoz. Érdemes többfélét kipróbálni, hiszen méretből is többféle kapható, ráadásul rengeteg örömfokozó óvszerfajta (bordázott, ultravékony, ízesített) is elérhető. Az óvszerhasználat egyébként csökkenti a szorongást a nem kívánt terhesség miatt is – ez pedig sokkal intenzívebb szexuális élmény elérését teszi lehetővé.

„Nincs nálam óvszer”

Hallotta már ezt a kifogást? A férfiak 40 százaléka elismeri, hogy szokott ezzel próbálkozni. Valamiért a férfiak úgy gondolják, hogy erre a hölgyek úgyis csak legyintenek. Nagyot tévednek! egy felelősségteljes férfi mindig felkészült, mint ahogy a nő is. Legyen önnél is óvszer, így nem érheti meglepetés, és nem kell abbahagyni egymás kényeztetését a kritikus pillanatban.

„Mi a baj, nem bízol bennem?”

Ezt az érzelmi zsarolásként is értelmezhető kérdést a férfiak 34 százaléka már feltette partnerének. Néhányan valóban sértve érzik magukat, amiért a nő nem bízik meg bennük, másoknál viszont nem más ez, mint manipuláció. Különösen akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy folytassák-e az együttlétet, ha előtte tisztázták, hogy mindketten fontosnak tartják az óvszer használatát.

„Minek, úgysem nyújt tökéletes védelmet”

Az óvszer elméletileg 98 százalékos biztonságot nyújt, azonban kétségtelen, hogy a valóságban kissé mások az arányok.

„Érezni akarlak”

Romantikus mondat, különösen, amikor végzetesen egymásba bonyolódva súgják a nő fülébe, a behatolás előtti pillanatban. Az igazság azonban az, hogy ha egy férfi igazán szereti a partnerét és felelősséget érez iránta, fel sem merülhet kérésként az, hogy mellőzzék az óvszer használatát.

„Annyira szexi vagy, nem tudok várni”

Hát igen, ez az a mondat, amitől a nők (is) hajlamosak elfeledkezni a biztonságról, és ezt a férfiak jól tudják. A hormonok hatására a józan ítélőképesség könnyen elvész. Hogy megelőzze a bajt, tartson ön is mindig óvszert az éjjeliszekrényében és a táskájában – így a lehető legkisebb zavarral biztosíthatja a gyors hozzáférést. Ha elérhető közelségben van az óvszer, könnyen túlléphetnek a „nincs vesztegetni való időnk” típusú mondatokon.

20 dolog amit minden nőnek tudnia kell a jó szexről

Szexi, vagy közönséges? Erre figyeljen!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.

Ajánlataink