A szex vitathatatlanul az élet egyik legizgalmasabb ajándéka. Néha szenvedélyes, máskor meg hiányzik belőle a tűz. Az utóbbi esetben felmerül a kérdés: vajon miért nem tűzijáték az együttlét vége?

Gondok az ágyban – 9 gyakori szexuális probléma

1. Ha nincs idő a szexre…

Van ilyen – gondolhatja, és igaza van: a sok teendő mellett néha egyszerűbb beájulni az ágyba, mint összebújni a párjával. De valójában nem szabadna megvonnia magától azt, ami elképesztő örömöt jelent. A teendők listája végtelen, soha nem készül el a feladatokkal. Ez szinte biztos, kár is ezen aggódnia. Ha a szexuális probléma az időhiány, akkor sokkal jobban jár, ha az intim együttlétet nem a lista végére helyezi, hanem inkább valahova előre. Nem engedheti meg magának azt, hogy ne élvezze a szex nyújtotta örömöket, ehhez egyszerűen túl rövid az élet.

 

2. Ha elkalandoznak a gondolatai…

Ha bevásárlólistát ír gondolatban, miközben együtt van a kedvesével, az bizony nem segíti az élvezetet. A legegyszerűbb, ha ilyenkor a partnere légzésére összpontosít, hogy a jelenben maradjon. A nőknek ugyanis nehéz egyszerre csak egy dologra figyelniük, a pillanatra koncentráláshoz szükségük van valami fix pontra. A partner légzése remek visszajelzés arról, hogy amit tesz, az csodálatos és felemelő.

 

3. Ha továbbra sem tud figyelni…

Előfordulhat, hogy a nagy igyekezet ellenére sem sikerül figyelnie a partnerére. E szexuális probléma esetén jól jön, ha színes fantáziával áldotta meg a sors, hiszen így bárkivel, bármilyen helyzetben elképzelheti magát. Bármit elképzelhet, amit csak szeretne, a lényeg, hogy működjön a dolog.

 

4. Ha több ingerre van szüksége…

Fantáziál Brad Pittről, de hiába, nem sikerül fellobbantania a lángot? A nőknek muszáj ráhangolódni a szexre. Ha fantáziálással nem megy, akkor fizikai ingerekre van szüksége. Ehhez kapható számos szexuális játékszer, érdemes ezeket a párjával együtt kiválasztani. Ha ezektől idegenkedik, próbáljon ki vágyfokozó géleket, balzsamokat, amelyek a véráram növelésével segítenek intenzívebb élményt elérni.

 

5. És ha még mindig gondok vannak…

Ne becsülje le a síkosító szerepét: a megfelelő nedvesedés nagyon fontos az aktus során, hiszen fokozza az élményt, izgalmasabbá teszi a szexet, és megelőzhető vele számos szexuális probléma, így a fájdalmas behatolás, illetve az erőteljesebb szex során esetlegesen keletkező sérülés is.

 

6. Ha a szex unalmassá válik…

Érthető, ha egy hosszú távú kapcsolatban elmúlik az izgalom. Valószínűleg rengeteg tippet kap arra vonatkozóan, hogyan lehetne még jobb a szex: legyen spontánabb, próbáljon ki új pozíciókat, csinálja nyilvános helyen stb.. Noha ezek mind hasznos tanácsok, fontos azt tisztázni, hogy ilyenkor a nőkben elsősorban a szenvedélyt kell felébreszteni. Talán arra van szüksége, hogy új területeken próbálja ki magát: például randizzon a kedvesével szokatlan helyen, ahol olyan kalandokban lesz része, amelyek segítik, hogy újra vonzó nőnek érezze magát.

 

7. Ha erőteljesebb orgazmust szeretne…

Fontos megérteni, hogy a biológiai adottságok (és persze a mentális állapot) óriási szerepet játszanak az orgazmus erősségében. De vannak olyan trükkök, amelyek segítenek abban, hogy növelje a gyönyört. Először is legyen hosszú és szenvedélyes az előjáték. Ne térjenek hamar a lényegre, a behatolás csak a vége legyen egy hosszú és izgalmas útnak. Lényeges, hogy a legtöbb nőnek szüksége van arra, hogy szájjal és/vagy kézzel is ingereljék. A szex ne egy rövid meccs legyen, hanem egy hosszúra nyúlt játék.

 

8. Ha a partnere nem érzi, mit kellene tennie…

Gyakori szexuális probléma, amire nincs más megoldás, mint a kommunikáció. Olyan csak a filmekben és a lányregényekben van, hogy a férfi pontosan tudja, mi a jó a nőnek. A legtöbb esetben el kell mondani, meg kell mutatni, hogy mi okoz önnek örömöt.

 

9. Ha attól tart, rossz az ágyban…

Az erről való töprengést azonnal abba kell hagynia! A szex szórakoztató és kellemes, senki sem fogja levizsgáztatni. Ha alacsony az önértékelése, tegyen valamit, amitől magabiztosabbnak érzi magát. Lehet ez egy szexi fehérnemű viselése, vagy kipróbálhatja az intimtornát, a jógát, a pilatest, fejlesztheti a testtudatát. Szükség esetén forduljon szakemberhez, aki megtanítja, hogyan tekintsen a testére mint az örömszerzés, a szexuális örömfogadás eszközére.

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.