Az emberek többsége a reflexológia kifejezés hallatán a talpmasszázsra gondol. Pedig az eddig ismert reflexkapcsolatok mellett van egy különleges megjelenése is a reflexzónáknak. Mind a férfi, mint a női nemi szervek területén is található zónatérkép.

Intimreflexzónák – Mindent a szexuális reflexpontokról

Gyógyíthat a szex is, nem csak a talpmasszázs?

A lábfejek mellett gyakran előforduló energiatérképek a szemekről, az arcról, a fülről, a nyelvről, a csuklóról és az alhasról készülnek. A reflexológia arra az alapra épít, hogy minden szervünk rendelkezik reflexpontokkal a testünk különböző pontjain. Egy bizonyos területen elhelyezkedő szerv stimulálható a megfelelő reflexzónában elhelyezkedő reflexpontok segítségével. Ugyanúgy, ahogy a talpreflexológiai kézikönyv leírja, hogyan kell masszírozni talpon a reflexpontokat, a nemi aktust is alkalmazhatjuk gyógyításként, a szexuális reflexpontok masszírozásával szeretkezés közben, ha elsajátítjuk ennek tudományát! Ily módon az együttlét egyfajta gyógyító, extatikus akupresszúrává válik. A legerőteljesebb reflexpontjaink a nemi szerveinken helyezkednek el, mivel a nemi szervek az egész testtől nyerik energiáikat, illetve ezek stimulálása az egész szervezetünkre kihat. Fontos tudatosan erre a célra kialakított gyakorlatokkal edzeni az intim zónát, mert egy renyhe, erőtlen, gyenge tónusú hüvely vagy egy gyenge potenciájú hímvessző nehezen tud gyógyító együttlétet létrehozni. Egészséges, fitt gátizomzat speciális, otthon végezhető edzéssel könnyen kialakítható.

Negatív és pozitív energia

Ismerjük meg saját szexuális energiánkat – és azt, hogy hogyan hasznosíthatjuk ezt az energiát jól létünk és egészségünk megőrzésének és helyreállításának céljából. A szexuális késztetés, amikor helytelen irányítás alatt áll, olyan erős és kényszerítő lehet az egyénnek, hogy kiélése érdekében kockára teheti a jó hírét, becsületét is. Ugyanez az erő ha pozitív irányítás alatt van, kreatív forrássá válhat, akár a művészetben, hivatásunkban, szerelmi kapcsolatunk, személyiségünk kiépítésében. Az ember az egyetlen olyan lény, aki képzelőerejének segítségével irányítani képes szexuális energiáit! A negatívan használt energia kihasználó módon működik, gátlástalan és kicsapongó. A megfelelő szexuális energia az öröm, boldogság és a szenvedély bőséges forrása. Táplálja az egészségünk, a vitalitásunk fenntartását.

Azonosságok és ellentétek

A harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolat a férfi-női energiák egységéről szól. A természetben a férfias és nőies energiák mindig az egyensúly elérésének céljából mozognak. A férfi és a nő egymás kiegészítői, mint egy egyetemes egész két ellentétes része. Ez azt jelenti, hogy meg kell tanulnunk tisztelni a különbségeinket, és meg kell tanulnunk, hogy természetes dolog különbözően érezni és különbözőnek lenni. Akik nem tudatosítják ezt, gyakran hadakoznak egymással. A kapcsolatainkban megjelenő félreértések többsége abból fakad, hogy egyformának képzeljük egymást. Ha tiszteljük a különböző gondolkodást, könnyebben kisimíthatók a nézeteltérések.

Intimreflexzónák

Fotó: shutterstock

  • Szexuális szempontból is különbözünk. A férfi olyan, mint a tűz: gyorsan felhevülő és robbanékony. A nő ellenben a vízhez hasonló: lassan forr fel, és sokáig marad forró. A nőnek előjátékra van szüksége, gyengéd simogatásra, szenvedélyes ölelésre. Így a víz, vagyis a női szexuális energia felforr, és létrejön az energiacsere.
  • Érzelmi szempontból viszont fordítva van. A nő olyan, mint a tűz, és a férfi hasonlít a vízhez. A nők nagyon könnyen fejezik ki gondolataikat, könnyebben kerülnek fokozott érzelmi állapotba (elsírják magukat, érzelmesek), a férfinek viszont nagyobb kihívást jelent a szívközponttal való kapcsolat. Ily módon egyensúlyozzák ki egymást a férfiak és a nők érzelmileg és szexuálisan. A nők kinyitják és felhevítik a férfiak érzelmi, vagyis szívközpontját. A férfiak pedig segítenek kinyitni, lángra lobbantani a nők szexuális központját. A nő befelé tekintés révén személyessé teszi a dolgokat, míg a férfi kifelé tekintés révén általánosít. Ez a tény döntő hatással van életmódjukra, illetve egymás felé irányuló kommunikációs stílusukra. A nők az emóciók, míg a férfiak a szexuális energia képviselői, és mindkettő segítheti a másikat. A nő éppen olyan gyorsan képes ki-be kapcsolni emócióit, mint ahogy a férfi teszi ezt szexuális energiájával. Ha mindkét fél megérti saját és a másik fél energetikáját és annak kölcsönhatását, képessé válnak segíteni egymást, és kialakítani egy kellemes, harmonikus kapcsolatot.

Egy tenyérnyi izomcsoport!

Kis területen lévő, de testi-lelki közérzetünkre nagy befolyással bíró izomcsoport a medencefenék-izmok csoportja. Ennek nagy része körkörös záróizmokból áll. A gyűrűsizmok szerepe jelentős, mert azok pumpálják az energiát.

A test belsejében számos helyen találhatók gyűrűsizmok. Ez a kifejezés körkörösen záródó izmokat jelent, mint például szájizmok, szemizmok, végbélzáró izom, nemi szervek, gátzáró izmok…A szinkronban összehúzódó gyűrűsizmok a test belső ritmusát adják, és szinkronizáló mozgásuk energiát pumpál szerte a test minden részébe. A PC-izmok (szexizmok) edzése megalapozza a gyógyító szerelmeskedés technikáinak könnyű használatát, erre szolgáló otthoni edzést letölthetünk az internetről az intimtornaonline keretében.

Ezért fontos a gátizomtorna

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink