Masszázs és masszázs között jelentős különbség van. Az is nagyon kellemes, ha a szerelmünk meglapogatja a hátunkat, de ettől nem várhatjuk azt az élményt, amit egy szakképzett masszőr tud nyújtani. A wellnessforradalom óta a masszázsról elsősorban a kényeztetés, kikapcsolódás jut az eszünkbe. Azonban a klasszikus masszázsok nagyon jó hatással vannak az egészségünkre is.

A jó masszázs kincset ér

A masszázs nagyon divatos dolog, éppen ezért nem győznek újabbnál újabb vevőcsalogató módszereket kitalálni azok, akik csak üzletnek látják. A hagyományos, tradicionális masszázsokról kevesebb szó esik, pedig egyik-másik évezredes tapasztalatokkal is bír. A rendszeres, szakszerű masszázs része egészségünk megőrzésének, egy tapasztalt masszőr pillanatok alatt leolvassa, hogy nem nyújtottunk kocogás után, hogy sokat emelgettünk a költözés alatt, és azt is, hogy éppen milyen terhek alatt roskadozunk, mennyi az energiánk. masszázs hatására a szervezetben bonyolult, egymással összefüggő élettani változások jönnek létre, melyek kulcsa a központi idegrendszer.

Az anyagcsere folyamatok, valamint a regeneráció felgyorsul. A szervezet nedvkeringése felélénkül, kiürül a pangó folyadék, a káros anyagcseretermékek felszívódnak, csökken a zsír mennyisége. A jobb vérellátás miatt a fájdalomérzés csökken. A bőr táplálkozása javul, az esetleges hegek fellazulnak. Az elhalt hámsejtek a felszínről eltávoznak, javul a bőr rugalmassága. A test nagy felületének masszázsa az egész testre hat. Javul az oxigénellátás, a vérkeringés, a szívműködés, a légzés, gyorsulnak az anyagcsere-folyamatok és harmonizálódik az idegműködés. Egyes masszázsok a sportteljesítményt is javítják, más fajták részei egy-egy műtétet követő gyógyulásnak. A szakképzett és felelősségteljes masszőr első alkalommal kikérdez bennünket az egészségi állapotunkról, tudnia kell krónikus betegségeinket, műtéteinket, esetleges érzékenységeinket.

Klasszikus vagy svédmasszázs

A masszázs célja lehet a frissítés, a gyógyítás, illetve sporttevékenység támogatása. A kezelések betanult, módszeres, rendezett és adagolt erejű kézi fogások sorozatából állnak. A masszázs célja, hogy a bőr alatti szövetek, különösen az izomzat állapotát helyileg, illetve a távolhatás révén az egész szervezet működését előnyösen befolyásoljuk. A svédmasszázs öt alapfogást alkalmaz: simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés, vibráció. A modern masszázs ezt még kiegészíti a kirázás és kimozgatás műveletével.

Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs célja a nyirokrendszer működésének felpezsdítése, de egyúttal nyugtató hatása is van, illetve hozzájárul a cellulit csökkentéséhez. A nyirokmasszázs simítással kezdődik. Azután nagyon finom, lágy nyomással és körkörös tolótechnikával tolja a masszőr a szövetfolyadékot a nyirokrendszerbe. Négy különböző fogást alkalmaznak ilyenkor: álló körök, pumpáló fogás, merítő fogás és forgató fogás. A fogások variálva alkalmazhatók, és szituáció szerint öt-hét alkalommal ismételhetők.

Cellulitmasszázs

Ez a fajta masszázs jelentősen javítja a keringést, beleértve a nyirokkeringést és a szövetek frissítését is. Speciális krémet használnak, ami tovább fokozza a cellulit csökkenését. Csodák nincsenek, rendszeres és hosszas kezeléssel javítható jelentősen az állapot.

Gyógymasszázs

A gyógymasszázst általában más gyógyító eljárással, például gyógytornával együtt alkalmazzák. ez esetben a masszőr szorosan együtt dolgozik az orvossal. A gyógymasszázshoz tartozik a reflexzónamasszázs. Ezen masszázsformák közös vonása, hogy a reflexívek útján a belső szervek funkcióira fejtik ki hatásukat. művelésük speciális szaktudást igényel.

Sportmasszázs

Nem kell élsportolónak lenni ahhoz, hogy megtapasztaljuk a sportmasszázs mély szövetekig ható erőteljes mozdulatainak kiváló hatását. bárki igénybe veheti a mozgékonyság növelésére, az izmok fellazítására, izomduzzanatok enyhítésére, fájdalomcsillapításra, valamint a sérülések gyógyulása utáni rehabilitációnál, a teljes mozgáskészség visszaállítására. Fokozza a teljesítményt és nyugtatólag hat a sportolóra.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!

Ajánlataink