A szexszel kapcsolatos kérdéseknek se vége, se hossza. Sohasem tudjuk kimeríteni a témát, mindig újabb és újabb dilemmák ötlenek fel bennünk. Ezúttal nem a legáltalánosabb, de valószínűleg azért sokunkban felvetődött kérdésekre keressük a választ.

A férfiak is meg tudják játszani az orgazmust?

A pasik mindig képesek rá?

Kizárt. Egy férfi csak akkor képes készenlétben állni, ha nyugodt, stresszmentes, kiegyensúlyozott életet él, elégedett önmagával, a testével, a szexuális életével. Ez azonban még nem minden. A túlzottan elbizakodott férfiak sokszor kisebb élvezetet nyújtanak a nőnek az ágyban, mint bizonytalanabb társaik. Az önmagukkal elégedetlenkedő férfiak ugyanis minden erőfeszítésre képesek, hogy kielégítsék a nőt. Óvakodjunk tehát a túlzottan elbizakodott férfiaktól, és adjunk esélyt a visszafogottabb, de a lelkük mélyén tüzes szeretőknek.

Valóban a G-pont az orgazmus titka?

Az utóbbi években kissé felnagyították a G-pont jelentőségét. A pont érintése valóban kiváló érzés, simogatása, stimulálása kellemes, bizsergető érzést kelthet, de nem okoz automatikusan orgazmust. A nőknek csak kis százalékát lehet a csúcsra juttatni pusztán a G-pont ingerlésével, így jobb egyéb praktikákat is bevetni a gyönyör érdekében.

Belemenjek olyan szexuális játékokba, amelyekhez nincs kedvem?

Szó sem lehet róla! A szerelem nem azt jelenti, hogy olyasmit is megteszünk a másiknak vagy a másikért, amitől viszolygunk. A partnernak sem jó, ha azt látja a nőn, hogy nem örömből, csupán muszájból cselekszik. Őszintén meg kell beszélni legtitkosabb vágyainkat, elképzeléseinket, és ezek alapján fűszerezni, feldobni a szexuális együttléteket. A kényszerből cselekvés hosszú távon ront a szexuális élet minőségén!

A férfiak is meg tudják játszani az orgazmust?

Sajnos, igen. Bár az ejakulációt nem tudják megjátszani, bizony velük is előfordul egy kis lódítás. Az ok pedig? Az, ami a nőknél is. Nem akarják megbántani visszautasítani a másikat. Szélsőséges esetben olyankor játsszák meg az orgazmust, ha már nem szeretik és kívánják a nőt, de még nem készültek fel arra, hogy színt valljanak.

pár, szex, orgazmus

A pasik is képesek orgazmust színlelni
Photo: shutterstock

A férfiakat jobban érdekli a szex, mint a nőket?

Ez nem teljesen igaz. A két nem vágya eltér egymástól. Máskor és másképp kívánják, másra indulnak be, de a szexet a férfi és a nő egyaránt igényli. A férfiaknak elég egy pajzán gondolat, egy kivillanó testrész, egy intim érintés. A nők ezzel szemben hamarabb beadják a derekukat egy kedves szóra, egy-két finom bókra. A férfiak azonban – ha már szexre vágynak – nem beszélni szeretnek, hanem cselekedni. A megoldás: összhangba kerülni.

Heti hányszor kell a szex?

Ahányszor jól esik, de a mennyiség soha ne menjen a minőség rovására. A magyar párok átlagosan hetente háromszor szeretkeznek, de ebből kettő rendszerint hétvégére esik, amikor nyugalomban, kettesben otthon vannak. Nem fáradtan dőlnek le egymás mellé az ágyba, van idő beszélgetni, simogatni, összebújni. A heti átlag azonban függ a kapcsolat hosszúságától, a stresszhelyzetektől stb. Akkor sincs baj, ha hetente csak egyszer bújnak össze, de hosszan, elnyújtottan szeretkeznek. Inkább egy ilyen, mint három gyors menet.

Valóban létezik óvszerallergia?

Mielőtt azzal vádolnánk kedvesünket, hogy szabotálja a védekezés ezen formáját, higgyük el, hogy létezik ilyesmi. Egyes férfiak és nők valóban túlérzékenyek az óvszer alapanyagát képező latexra, vagyis a természetes kaucsukra. Számukra két megoldás van. Vagy keresnek egy másfajta, hormonmentes fogamzásgátló módszert, mint például a hüvelykúp, vagy nagyobb összeget szánnak az óvszerre. A birkabélből készült óvszer nem vált ki allergiás reakciókat, nincs viszketés vagy az égő bőr, viszont meglehetősen drága. Más kérdés, hogy a gyönyörért semmi nem drága.

Szülés után nem olyan jó a szex?

Szülés után szinte minden esetben számítani kell arra, hogy a vagina kitágul. A vagina izmai azonban rugalmasak, képesek megnyúlni, majd visszahúzódni, így pár héten, vagy egy-két hónapon belül lényeges javulásra lehet számítani. Sokat lendíthetünk azonban a helyzetünkön, ha medence- és vaginaizom-erősítő tornát végzünk. Sok teremben már elterjedt az intimtorna, arra is érdemes szülés előtt-után bérletet váltani. Ritkán, de az is előfordul, hogy nem történik meg a visszahúzódás. Az orvosok ilyenkor korrekciós műtétet javasolnak a páciensnek. Ez nem csak a szexuális élet miatt fontos. Sajnos a nem regenerálódott izmok vizelet-visszatartási gondokhoz is vezethetnek.

Normális, ha szex után a fél hűtőt fel tudnám falni?

Teljesen normális. Egyrészt, egy kiadós, tartalmas szeretkezés olyan mennyiségű energiát követel a szervezettől, mintha lefutottunk volna legalább 5 kilométert. Az izmok erősen igénybe vannak véve, az anyagcsere igencsak felgyorsul, sok kalória ég el. Ilyenkor szükséges a kalóriapótlás, hogy a vércukorszint is helyreálljon. Ráadásul, ki tudja…hátha kell az energia a folytatáshoz is.

Vágygyilkos lehet a külön hálószoba?

Nem feltétlenül. Ha hosszú éveken át egy ágyban aludtak, persze előfordulhat, hogy a fizikai eltávolodás lelki távolodással is párosul. Ám ha azért van szükség külön hálóra, mert a kedves horkolása sok-sok álmatlan éjszakához, fáradt nappalokhoz, nyűgösködéshez, feszültséghez vezetett, akkor nem kell félni a külön ágytól. Csak fokozza a szexuális vágyakozást, ha néha kopogtatni kell egymás ajtaján. Mellesleg, jó néhány izgalmas, erotikus játék apropóját is adhatja a külön szoba.

Ezt már olvasta?

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink