Előfordult már, hogy besétált egy bulira, és három másodperc alatt jelentéktelen senkinek érezte magát? Sokan átélik ezeket a végtelenül kellemetlen pillanatokat. Mások meg szempillantás alatt a társaság középpontjába kerülnek, anélkül hogy egy hajszálat keresztbe tettek volna. Vajon mi kell ahhoz, hogy jó benyomást tegyünk a környezetünkre?

A jó benyomás fél siker

Kelts jó benyomást, írják az önsegítő könyvek, cikkek. Persze, persze, bólintunk rá, aztán az első adandó alkalommal ismét „összemegyünk” éles helyzetben. Mi is kell ahhoz, hogy maradandóan jó benyomást tegyünk ismeretlen vagy alig ismert emberekre, akár egy rendezvényen vagy az új munkahelyünkön?

A ruha (is) teszi az embert

Minden esemény megkívánja: tiszteljük meg azzal a társaságot, hogy megfelelően felöltözünk. A megfelelő öltözék az, amiben nincs olyasféle kockázat, hogy lepattan a gomb, lecsúszik a cipzár, a cipő is relatíve kényelmes. Ha valaki feszeng a ruházata miatt, azt mások is érzékelni fogják. Ha munkaügyben tárgyalunk, akkor maradjunk a visszafogott eleganciánál, ha szabadidős rendezvényre megyünk, akkor viszont ahhoz alkalmazkodjunk. Kerüljük a hamis dolgokat, bármennyire tetszik is a Kínából rendelt Vuitton táska, egy bizonyos státus alatt nehezen elképzelhető, hogy egy eredetit meg tudtunk vásárolni.

Legyen rendezett!

Belépés előtt rendezze a gondolatait, tegye le nyomasztó témáit, határozza el, hogy a legtöbbet hozza ki a programból. Ha zűrzavaros időszakot él meg, akkor hasznos lehet, ha a kocsiban meditál egy kicsit.

Fussa át a híreket!

Mindenkinek megvan az a jelenet, ugye, amikor Bridget Jones a könyvbemutatón belecsöppen egy társalgásba, majd amikor megkérdik a véleményét, csak annyit tud kinyögni: merre van a mosdó? Ha ezt el szeretné kerülni, mindig legyen a tarsolyában néhány aktuális és érdekes téma, amivel el lehet indítani egy társalgást. Politikai vizekre nem érdemes evezni, maradjon semleges témáknál. Az időjárás mint tuti tipp mindig beválik, de ha mélyebb benyomást akar tenni, akkor ennél izgalmasabb témát kell találnia. Lehet ez egy közelgő kulturális esemény vagy egy épp aktuális sportsiker, ill. ha gazdasági területen dolgozik, jöhetnek a nemzetközi tőzsdei hírek, mindig kínálnak valami érdekességet. A lényeg a felkészültség és az eseményhez és a társaság profi ljához illeszkedő téma.

Mosolygás és szemkontaktus

A mosolygás nagyszerű hívójel, ha valaki visszamosolyog, máris odaléphet hozzá. A mosoly viszonzása afféle engedély arra, hogy felvegye a kapcsolatot.

Frappáns és tartalmas bemutatkozás

Ha már odalépett valakihez, mutatkozzon be. Vegyen erőt magán, és érthetően, hangosan mondja meg a nevét. Igyekezzen kerülni azt a balszerencsés esetet, amikor mindkét fél egyszerre hadarja el a nevét, és senki sem emlékszik, hogyan is kellene szólítani a másikat. Ha valóban emlékezetessé szeretné tenni a bemutatkozást, akkor fogalmazzon meg egy 7-9 másodperces üdvözlést, amely tartalmazza a nevét, a beosztását, és még egy érdekes, szellemes mondatot. Egyszer egy társaságban egy férfi azt mondta, hogy segít nyugodttá tenni a gazdagok álmát. Erre persze megindult a találgatással a társalgás, és kiderült, hogy hivatalosan befektetési tanácsadó.

Figyeljen a másikra!

Tisztelje meg beszélgetőpartnerét azzal, hogy csak rá figyel. Úgy, mintha önön kívül ő lenne az egyetlen ember a szobában. Ha állandóan forgatja a fejét, és azt lesi, ki mit csinál, akkor a beszélgetőtársa zokon veheti, hogy biodíszletnek használja.

Nyíljon meg, de okosan!

Ha sokat kérdezősködik, azt a másik ember kíváncsiskodásként értékelheti. inkább legyen néhány szellemes története, amit megoszt, és utána megvárja a kommentárokat. Arra ügyeljen, hogy ezek optimista, a társasághoz illő témák legyenek. Nők között lehet ez egy apró gyerekcsínyről szóló sztori vagy egy szellemes anekdota, idézet neves emberektől. Kerülje a túlzott fecsegést, a pletykát, családi életének részletei sem érdekelnek senkit, ezt jobb belátni.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink