Oldal kiválasztása
Mielőtt őrült módon mindent kipróbálnánk, legyünk tisztába vele, hogy mire is van szükségünk ahhoz, hogy elérjük a célunkat!

BCAA és a többiek – Mi, mire jó edzés előtt és után?

BCAA – Három aminosavból áll, amelyek mindegyike különösen fontos az izomépítés szempontjából. A valin, az izoleucin és a leucin közül az utóbbi talán a legfontosabb, hiszen önmagában is fokozni tudja a fehérje beépülését. A három aminosav együtt ugyanakkor nagyszerűen erősíti egymás hatását az izomépítés és az energetizálás szempontjából. Mikor hasznája? Edzés előtt és után 5-10 g BCAA fogyasztása javasolt.

IZOTÓNIÁS ITAL – Sportáruházak, étrend kiegészítőt forgalmazó üzletek és drogériák polcain is elérhetőek ezek az italok, vagy porok. Míg az izotóniás ital 4-8% szénhidrátot tartalmaz (/100 gramm), a hipotóniás italban ez az arány 4% alatt van. Edzés után érdemes fogyasztani, a benne lévő cukroksegítenek kivédeni a szénhidrát raktárak kimerülését. Ezek az italok tartalmaznak sok-sok ásványi anyagot, néhányukat BCAA aminosavakkal is kiegészítenek.

KREATIN – Igazi energetizáló. Vízmegkötő képessége gyorsan látványos növekedést eredményez, de vannak olyan formulák is, amelyeknek elhanyagolható a vízmegkötő képességük. Ez utóbbiak hatékonysága abban rejlik, hogy az energetizálás által nagyobb erőkifejtésre lesz képes, ami hozzájárul az izomtömeg fejlődéséhez. Klasszikus kreatinforrás a kreatin monohidrát, de manapság a kreatin egyéb kémiai formákban és kevert változatokban is elérhető. Érdemes kitapasztalni, hogy önnekmelyik válik be leginkább!

LEHETSZ TE IS CÍMLAPLÁNY!

Miért ne lehetnél? Mi egy fotózás az élet nagy harcaihoz képest? Neked semmiség! Nem kell tökéletesnek lenned, egyszerűen csak hinned kell magadban. Hinned kell abban, hogy képes vagy arra te is, amire az influencerek, celebek, színésznők és a sportolók: felvállalni önmagad.Mutasd meg magad és mondd el történted a többi nőnek, hogy lássák, előtted nincs lehetetlen.

Jelentkezz a cimlaplany@mediaworks.hu e-mail címen 2019. november 29-én éjfélig.

Részvételi szabályzat

Így bokszol Jennifer Lopez – videó

20 perces hatékony alakformáló torna otthonra

 

Hozzászólások

Így előzhető meg, hogy tüdőgyulladás legyen a megfázásból
A megfázás rossz közérzettel, orrdugulással, orrfolyással, torokfájással járhat. Több alkalommal is áteshetünk rajta évente, rendszerint egy hét alatt elmúlnak a tünetei. Bizonyos esetekben azonban komoly szövődményeket, akár tüdőgyulladást is okozhat.
Jutalmaz vagy büntet? - Nevelési stílusok nyomában
A szülők érzik a felelősséget, a szülői stratégia kialakítása nem várhat. Nevelési stílusok előnyei, hátrányai, „kisokos” szülőknek és leendő anyukáknak, apukáknak.
Tari Annamária - Mi kell ahhoz, hogy változtatni tudjak az életemen?
„Képtelen vagyok bármin is változtatni. Mintha le lennék ragasztva, nem tudok mozdulni. Nem is hiszem igazán, hogy sikerülne. Ennyi év után? Kizártnak tartom…” (40 éves nő)
Mindent a limfómáról!
A limfóma, azaz a nyirokrák viszonylag gyakori daganattípusnak számít, és bármely korosztálynál kialakulhatnak bizonyos típusai. Nézzük a leggyakoribb kérdéseket a limfómáról.
Csodákra képes az arctorna, ha helyesen végezzük
Arctornával nemcsak a ráncokon segíthetünk, de a toka ellen is tehetünk. Nézzük a legnépszerűbb öt gyakorlatot, amit otthon is elvégezhetünk!
Fűszerek jótékony hatása röviden
Ezek az intenzív illatú és aromájú fűszerek nem csak feldobják vacsorája ízét, de nagyon jó hatással vannak az egészségre is.
12 hónap, hogy elérjük a célunkat - Így ütemezzünk!
Hamarosan vége a januárnak, és kiderül: sikerül e tartanunk az újévi fogadalmunkat. December végén hajlamosak vagyunk a  valóságtól elrugaszkodott célokat kitűzni.  Aztán telnek a hetek, a hónapok, és a dédelgetett tervekből nem lesz semmi. Még ha január elején a nagy lendülettel bele is kezdünk ebbe-abba, idővel elkopik a lendület, és visszatérünk a régi szokásainkhoz. Mit tehetünk ilyenkor?A coach válaszol!
Herpesz intim helyen, mit kezdjünk vele?
A herpesz több területen is megjelenhet a testen, ám az egyik legkellemetlenebb, amikor intim helyen jelentkezik. Így tudod megkülönböztetni egyéb panaszoktól és problémáktól! A szakorvos válaszol.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.