Vigyázz, ha mindent elhiszel, amit a diétáról mondanak, könnyen csapdába eshetsz! Van néhány közkeletű mítosz, amelyeknek jobb, ha nem dőlsz be!

A legnagyobb diétás hülyeségek, melyeknek jobb, ha nem dőlsz be

1. számú mítosz: az apró változtatások is elvezethetnek az ideális súlyhoz

Sajnos az a helyzet, hogy a tested mindenáron megpróbál súlyánál maradni, így az egészen apró változtatások nem hatásosak. Persze, ha egyszerre több fronton is megreformálod az életedet, például kevesebbet és mást eszel, mint eddig, és mozogni is elkezdesz, az teljesen más ügy, annak már meglesz az eredménye. De sajnos attól nem fogsz lefogyni, hogy két falattal kevesebbet eszel a desszertből, és nem teszel cukrot a kávédba. A fogyáshoz két dolog kell: egészséges étrend és rendszeres sport.

2. számú mítosz: reális célokat tűzz ki, hogy ne csalódj, és ne menjen el a kedved az egésztől

Az orvosok gyakran tapasztalják, hogy a pácienseik túlságosan ambiciózus célokat tűznek ki a fogyáshoz, és a legtöbben arra biztatják őket, hogy igyekezzenek elérni ezeket. Ugyanis nincs rá bizonyíték, hogy a magasra célzás egyenlő a frusztrációval és a feladással, sőt inkább magasra löki a motivációt!

diétás étrend, diéta

Fotó: Shutterstock

3. számú mítosz: a komolyabb, gyors súlyvesztés nem segít megtartani az elért testsúlyt, csak a lassú fogyás hatásos

Kutatások bizonyítják, hogy a kezdeti, gyors fogyás (amelyik könnyen lehet, hogy a nagy elszántságnak köszönhető) kapcsolatban áll a későbbi alacsonyabb testsúllyal, vagyis a leadott kilók általában hosszú távon sem jönnek vissza.

4. számú mítosz: a szex annyi kalóriát éget, mint másfél kilométer gyaloglás

Bocsánat, hogy kiábrándítunk, de az átlagos harmincasok átlagosan hatperces menetével mindössze 20 kalóriát tudsz elégetni, csupán 14 kalóriával többet, mintha tévét néznél. Persze ne hanyagold a szexet, sokkal jobb program, mint a tévé, de ne a fogyás kedvéért bújj ágyba a kedveseddel. Ha tényleg fogyni akarsz, inkább menj sportolni (szex előtt vagy után).

Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A legjobb tippek, ha nyaralás előtt gyorsan fogyni szeretnél
Számtalanszor hallottuk már, hogy a gyors fogyás egészségtelen és hosszú távon nem is hatásos, ám pánikba esve mindenre hajlandóak vagyunk. Nem törünk pálcát senki feje felett, de aki nem csak egy hétig szeretne jól kinézni és még az egészsége is fontos, annak mutatunk pár tuti tippet a fogyáshoz.
Sárgabarackos gyümölcskenyér cukor nélkül
Jelszó: liszt helyett rost! Legyen egészséges ami finom, mutatjuk a megoldást!
Reggeli a bőrnek, mutatjuk mit kell (t)enned!
A nap első étkezése nem csak a szervezeted tölti fel új erővel: a finomságok a bőrrel is csodát tesznek!
A legnagyobb diétás hülyeségek, melyeknek jobb, ha nem dőlsz be
Vigyázz, ha mindent elhiszel, amit a diétáról mondanak, könnyen csapdába eshetsz! Van néhány közkeletű mítosz, amelyeknek jobb, ha nem dőlsz be!
Viszlát cukor és liszt! Meggyes túrópite az új diétás őrület
Legjobb ebben a sütiben, hogy biztosan nem hizlal!
A legjobb nasik fillérekből, ha diétázol
Ha a csipsz, a popcorn, a sós perec és társaik helyett kicsit különlegesebb falatokkal szeretnél kedveskedni magadnak, míg a kedvenc sorozatodat nézed, akkor megéri kipróbálni a következő receptet, ami szintén a favoritod lesz.
Olcsó magyar gyógynövények, melyek remekül segítik a fogyást
A vízhajtók segítenek a testnek megszabadulni a fölösleges folyadéktól, főleg a víztől és a nátriumtól, mivel stimulálja a veséket, hogy több nátriumot ürítsen a vizelettel és ezáltal a test kiüríti a felesleges vizet a szervezetből.
Barackos piskóta, glutén-, tej-, és cukormentesen
Különleges mentes receptet mutatunk, melynek főszereplője ezúttal a barack.

Ajánlataink