Oldal kiválasztása
Az aktív nyaralás szerelmeseinek kedvezünk most, néhány sorozat, ma is látogatható forgatási helyszínével. Túrára fel!

Barangolja be 5 emlékezetes sorozat forgatási helyszínét

Nehéz elfelejteni, hogy ugrált Manolo Blahnik cipőiben, a lakása előtt Carrie Bradshaw. A Szex és New York sorozat jellegzetes részeit a város West Village-i részén található,, Perry Street 64-es száma alatt rögzítették.

szex és new york ház

Ezen a lépcsőn várta Mr. Biget Carrie.
Fotó: shutterstock_

Az Outlander (Az Idegen) sorozat kedvelőinek nem kell az Egyesült Államokig utazniuk. Az epizódokat Skócióban forgatják. A készítők kedvenc helyszíne Kinloch Rannoch volt. Azt mondják itt valóban olyan, mintha 24 óra alatt 4 évszak váltakoznak. Egy nap alatt találkozhat az ember ragyogó napsütéssel, havazással, esővel és tavaszi széllel.

skócia, outlander

Skócia varázslatos tájait érdemes felkeresni, nem csak a sorozat kedvelőinek.
Fotó: shutterstock

A Trónok harca ugyan véget ért, de ez nem ok arra, hogy ne keressünk fel néhány forgatási helyszínt. Ilyen varázslatos hely például az észak-írországi Bregagh Road. Érdekesség, hogy miután a mesebeli hely szerepelt a sorozatban, annyi turista érkezett ide, hogy ki kellett innen tiltana az autókat és a buszokat, hogy ne okozzanak nagyobb kárt, a Stuart család által telepített 150 fában. A tiltást jó, ha komolyan vesszük, mert közel félmillió forintnak megfelelő büntetést szabnak ki arra, aki mégis megszegi.

trónok harca, fák

Az alagutat idéző fákat a Stuart család telepítette
Fotó: shutterstock

A 90-es években sokan néztük a Bír-Lak részeit, ahol egy apuka, és annak barátai nevelték a férfi gyermekeit egy San Franciscó-i sorházba. A környéken élők nagyon nehezen viselték el, hogy a főcímben feltűnő ikonikus házhoz turisták százai vándorolnak naponta. Természetesen magát a sorozatot stúdióban vették fel.

bír-lak, ház, sorozat

Emékeztek míg a Bír-Lak házra?
Fotó: shutterstock

 

Kitörölhetetlen sorozat lett az életünkből a Dallas. A Ewing családnak otthont adó Southfork Ranchig, körülbelül 25 percet kell autózni Dallas belvárosától. Itt forgatták a külső jeleneteket, míg a kultikus sorozat belső jeleneteit a Los Angelesben felépített díszletek között készítették.

Dallas, sorozat, ház

Jockey otthona

 

Erre a diétára esküszik, a Született feleségek 54 éves sztárja

Nyaralás Máltán – Kiránduljunk, amíg a lábunk bírja!

 

Hozzászólások

Így előzhető meg, hogy tüdőgyulladás legyen a megfázásból
A megfázás rossz közérzettel, orrdugulással, orrfolyással, torokfájással járhat. Több alkalommal is áteshetünk rajta évente, rendszerint egy hét alatt elmúlnak a tünetei. Bizonyos esetekben azonban komoly szövődményeket, akár tüdőgyulladást is okozhat.
Jutalmaz vagy büntet? - Nevelési stílusok nyomában
A szülők érzik a felelősséget, a szülői stratégia kialakítása nem várhat. Nevelési stílusok előnyei, hátrányai, „kisokos” szülőknek és leendő anyukáknak, apukáknak.
Tari Annamária - Mi kell ahhoz, hogy változtatni tudjak az életemen?
„Képtelen vagyok bármin is változtatni. Mintha le lennék ragasztva, nem tudok mozdulni. Nem is hiszem igazán, hogy sikerülne. Ennyi év után? Kizártnak tartom…” (40 éves nő)
Mindent a limfómáról!
A limfóma, azaz a nyirokrák viszonylag gyakori daganattípusnak számít, és bármely korosztálynál kialakulhatnak bizonyos típusai. Nézzük a leggyakoribb kérdéseket a limfómáról.
Csodákra képes az arctorna, ha helyesen végezzük
Arctornával nemcsak a ráncokon segíthetünk, de a toka ellen is tehetünk. Nézzük a legnépszerűbb öt gyakorlatot, amit otthon is elvégezhetünk!
Fűszerek jótékony hatása röviden
Ezek az intenzív illatú és aromájú fűszerek nem csak feldobják vacsorája ízét, de nagyon jó hatással vannak az egészségre is.
12 hónap, hogy elérjük a célunkat - Így ütemezzünk!
Hamarosan vége a januárnak, és kiderül: sikerül e tartanunk az újévi fogadalmunkat. December végén hajlamosak vagyunk a  valóságtól elrugaszkodott célokat kitűzni.  Aztán telnek a hetek, a hónapok, és a dédelgetett tervekből nem lesz semmi. Még ha január elején a nagy lendülettel bele is kezdünk ebbe-abba, idővel elkopik a lendület, és visszatérünk a régi szokásainkhoz. Mit tehetünk ilyenkor?A coach válaszol!
Herpesz intim helyen, mit kezdjünk vele?
A herpesz több területen is megjelenhet a testen, ám az egyik legkellemetlenebb, amikor intim helyen jelentkezik. Így tudod megkülönböztetni egyéb panaszoktól és problémáktól! A szakorvos válaszol.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.