Ahány ország annyi szokás! Utánajártunk, hogy a különböző tájakon, milyen trükkökkel napoznak a nők.

Így lesz sokáig gyönyörű, barna a bőröd

A brazil barna bőr titka

Ugyan ki ne irigyelné a napsütötte brazil tengerpartok feszes fenekű lányait, akik csoki bőrükkel szinte mindenkit elvarázsolnak. Talán nem is gondolnád, de egy borzasztó egyszerű trükköt használnak nap mint nap. Amikor kimennek a strandra, azonnal nedves homokkal masszírozzák be a testüket, amivel nem csak vérkeringésüket élénkítik, de az elhalt hámsejtektől is megszabadulnak napozás előtt. Szerencsére ma már nem csak a tengerparton juthatsz hozzá homokhoz: kiváló, homokszemekkel dúsított bőrradírokat is vásárolhatsz a drogériákban. Ezután, ha szeretnéd követni a brazil nők szokásait, a legjobb, ha kókuszolajat kensz magadra. Ez ugyanis azonnal bársonyossá teszi a bőrt, ráadásul ez a természetes zsiradék fényvédő hatással is rendelkezik.

Az olaszok az olívaolajra esküsznek

barna bőr

Az olasz nők pontosan tudják, hogy olívaolaj a bőrükre kenve is nagyon egészséges. Ez a természetes zsiradék ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, E-vitamint, klorofillt, karotin-származékokat és polifenolokat is, melyek mind képesek szembeszállni az öregedést felgyorsító szabadgyökökkel szemben. Ettől függetlenül nem árt, ha tudod, hogy az olasz nők sokkal jobban hozzászoktak a napsütéshez, mint mi, vagyis ha érzékeny a bőröd az olíva sajnos nem nyújt elég védelmet. A napozás után bőrápolásra viszont tökéletes, hiszen az extra szűz olívaolaj egyik legjobb természetes testápoló.

A francia trükk: napozás után levendulavíz

A Riviérán élő hölgyek a répában található béta-karotinra esküsznek, mely bizonyítottan csodás bronzos árnyalatot garantál. A francia nőknek azonban van még egy nagy trükkjük. Napozás után, hogy csökkentsék a nap okozta leégést, és kiszáradást, szinte azonnal levendulavízzel fújják le a testüket, és így elkerülik a lehámlást.

A spanyolok és a görögök a hajat is védik

hajápolási hiba

Fotó: Shutterstock

A mediterrán országokban élő nőknek különösen oda kell figyelniük a hajápolásra, mert a sok és erős napsütés szárazzá és töredezetté teheti a hajukat. A spanyol nők ezért hetente egyszer ápoló pakolást készítenek. Két tojásfehérjét kemény habbá vernek ezt kenik a nedves hajukra. Törölközőt raknak rá, majd 10 perc múlva átsamponozzák, végül langyos vízzel leöblítik. A görög hölgyek egy másik praktikát használnak a fürtjeik felfrissítésére. 3-4 rozmaringágat forró vízbe dobnak. Kihűtik, és ezzel a csodálatos illatú folyadékkal öblítik le a hajukat mosás után.

Nem csak a csodás bőrszín megőrzésében, de a fogyásban is szuper segítség lehet a béta-karotin, az A-vitamin elővitaminja. Ez az anyag erőteljes antioxidáns: ez egyrészt a bőr idő előtti öregedését segít megelőzni, másrészt az immunrendszer működését és a zsírbontás gyorsítását is segíti.

Miben találsz karotint?

Minden élénk színű zöldség és gyümölcs bővelkedik benne, főként a narancsszínben pompázók. Különösen sok van belőle a sárgarépában, a sárgadinnyében, a sárgabarackban és a sütőtökben.

Egy igazi barna bőr koktél

barna bőr

Gyümölcscentrifugában csavard ki 10 dkg sárgarépa és 10 dkg sárgadinnye levét, keverd össze, öntsd fel fél deci vízzel, és tegyél bele két jégkockát.

 

I

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink