Oldal kiválasztása
Amikor önmagunkba vetett hittel kacskaringózunk át az életen, akkor a kanyarok nem tűnnek olyan élesnek. Ám ha hiányzik az önbizalom, a kisebb görbületek is útvesztőkké válhatnak. Hogyan, mitől lehet ez az utazás félelmekkel tűzdelt akadálypálya helyett víg kalandozás?

Bízzunk önmagunkban!

Van, aki egy oroszlán bátorságával néz szembe a munka világának kihívásaival, ezen a területen olajozottan mennek a dolgai, míg a magánéletének fogaskerekei gyakran megmegcsikordulnak. De ugyanez fordítva is igaz lehet, otthon boldog szülő és társ az illető, ám ha munkáról van szó, nem bízik eléggé önmagában, egy nyúl félénkségével áll a kihívások előtt, nem hiszi el, hogy képes kibontakoztatni a tehetségét, nem mer előrukkolni az ötleteivel, nem áll ki önmagáért. Az önbizalom tehát annak az önmagunkba vetett hitnek a megléte, hogy képesek vagyunk a bennünk rejlő bizonyos életterülethez kapcsolódó tehetséget, képességeket kiaknázni és megmutatni a világnak. Ha ez a bizalom valamely területen a kelleténél alacsonyabb szintű és akadályozza a kibontakozást, akkor érdemes fejleszteni.

LÉLEKSEBEK GYÓGYÍTÁSÁVAL

Sokféle módon és szinten fejleszthető az önmagunkba vetett hit. Több helyen lehet olvasni arról, hogy például a külső megjelenésen való javítással is orvosolható e probléma. Természetesen érdemes erre is törekedni, ez azonban csak tüneti kezelés, mivel az önbizalomhiány hátterében alacsonyabb szintű önbecsülés húzódik meg, így mélyebbre szükséges nyúlni a valódi megoldáshoz. Sok esetben a gyermekkorban szerzett lelki sebekig lehet eljutni az okok keresésekor. A sérelmek feltérképezésében szakember is a segítségünkre lehet. Így derülhet fény arra például, hogy ha valaki nem mer kiállni önmagáért, amikor méltatlan helyzetbe kerül, a mögött tekintélyelvű, büntető szülők állnak. Előfordulhat az is, hogy az önmagunkba vetett hit hiányát valamelyik felmenőnktől örököltük, aki nem tudott megbirkózni mondjuk a magánéleti problémáival. Az ő önbizalomhiánya sok-sok év elteltével most minket is gúzsba köt.

TÖREKEDJÜNK EGYENSÚLYRA!

Manapság, amikor a siker, az eredmények felmutatása szinte mindennél fontosabb az élet minden területén, hiszen nemcsak a munkában szeretnénk kitűnni, hanem tökéletes szülők akarunk lenni, akik tökéletes gyermekeket nevelnek – egy ilyen világban az önbecsülés hiánya nagyobb problémának tűnik, mint amilyen valójában. A külvilág által támasztott sokszor irreális elvárások ráadásul gyakrabban meg tudják ingatni az önmagunkba vetett hitet. Létezik erre megoldás, amit a világ legboldogabbnak mondott országában, Bhutánban nagyon jól működtetnek. Ez a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtése – kevesebb munkával és a magánéletre, családra fordított több szabadidővel – vagyis a folytonos versengés nélküli, kiegyensúlyozott, boldog lét.

Diéta és fitnesz címlap október cserpes laura

A cikk folytatását megtalálja legfrissebb Diéta és Fitnesz magazinunkban, melynek tartalmába online itt olvashat bele!

Legyél te is címlaplány!

Lehetsz, miért ne lehetnél? Hidd el nekünk, újságkészítőknek, hogy címlaplánynak lenni nem kiváltság, nem kellenek hozzá kapcsolatok és támogatók. Nem kell topmodellnek lenni, hiszen minél természetesebb valaki, annál szebb lesz a végeredmény. Új kampányunkkal pont arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a „címlaplánysághoz” nem kell tökéletesnek lenned, egyszerűen csak hinned kell magadban. Hinned kell abban, hogy képes vagy arra te is, amire az influencerek, celebek, színésznők és a sportolók: felvállalni önmagad.

Mi egy fotózás az élet nagy harcaihoz képest? Mindenkinek megvannak a hétköznapi küzdelmei, legyen szó iskoláról, munkahelyről, párkapcsolatról vagy éppen azokról a fránya kilókról. De mit tesz ilyenkor egy igazi címlaplány? Felveszi a kesztyűt és bebizonyítja, hogy erős és minden problémát meg tud oldani. Mutasd meg magad te is és mondd el a történeted a többi nőnek – és persze a férfi olvasóknak is –, hogy lássák, előtted nincs lehetetlen.

A jelentkezés részleteiről, itt olvashat!

 

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.