Az intim gyantázás és az intim kozmetika népszerűsége 2022-ben is töretlenül ível fölfelé. Legtöbbször azzal érvelnek az eljárás mellett, hogy selymes lesz a bőrfelület és hosszan tartó eredményeket érhetünk el vele. Illetve magabiztosságot ad nőknek és férfiaknak egyaránt, hiszen azt sugallja, hogy az illető magára igényes és fontos neki az ápoltság is. Ezenfelül azonban számos jótékony hatása van az intim gyanta kezeléseknek, amelyek kevésbé részei a köztudatnak. Elhoztunk most Nektek 3+1 érvet az intim szőrtelenítés mellett, így, ha eddig nem is voltál a kezelés rajongója, most biztosan meggondolod magad!

Intim gyanta előnyei – 3+1 érv az intim kozmetika mellett

1. Kevesebb komplikáció

Az intim szőrtelenítés területét sajnálatos módon mai napig a borotválás dominálja. Több kérdőív és felmérés is készült erről az elmúlt években, és a megkérdezettek több, mint 80%-a inkább a borotvát választja más szőrtelenítési eljárásokkal szemben. Ez a százalékarány férfiaknál még magasabb. A borotvahasználat több szempontból is károsodást és sérüléseket okozhat az intim bőrfelületen. Sokszor tapasztalható a borotválás utáni irritáció, amely akár napokig is tarthat, emellett sokkal könnyebb megvágni magunkat vagy akár traumát okozni a szőrszálaknak, amely szőrbenövéshez, esetleg akár gyulladáshoz is vezethet.

Ezzel szemben intim gyantázást követően sokkal kisebb az esély az irritációra, ahogy a kezelés közben is. Az intim kozmetika szalonokban kifejezetten erre kialakított meleggyantát használnak, ami allergénektől mentes és a megfelelő hőfokra van felmelegítve az eljáráshoz. Ez azt jelenti, hogy a meleg hatására megnyílnak a pórusok és a szőrtüszők, így könnyen és gyorsan eltávolítható a nem kívánatos szőr. Nincsen horzsolás vagy kipirosodás sem, valamint az eljárást követő „after-care” kifejezetten segíti a bőr lenyugtatását és megfelelő hidratálását is.

2. Kevesebb szőrszál

Ezenfelül, ha sokáig tartó sima tapintásra vágyunk, a borotválásnak annál gyakoribbnak, akár napi szintűnek kell lennie. Ez azért is káros, mert sokkal kevesebb ideje van a bőrnek gyógyulni az őt ért hatásoktól. Mivel az intim gyantázás csak pár hetente szükséges, a bőr saját tempójában gyógyulhat és sokkal kevesebb trauma, irritáció éri a felületet.

Ami pedig a szőrszálakat illeti, a borotválás azok mennyiségét vagy épp erősségét sem csökkenti. A rendszeres intim gyantázás viszont igen! Csökkenti a szőr növekedési képességét, és vékonyabbá is teszi őket, főleg akkor, ha valakinek alapvetően durvább és sűrűbb természetű intim szőrzete van. Mivel gyantázás során közvetlenül a szőrtüszőből távolítják el a szőrszálakat, a hajhagymák valamelyest „sérülnek”. Ettől viszont nem kell megijedni, hiszen ezáltal az idővel visszanövő szőr sokkal vékonyabb és gyengébb lesz. Így például a szőrbenövéstől is kevésbé kell tartanunk.

Képek forrása: Envato Elements

3. Higiénikus és egészséges eljárás

Sokan nem tudják, de az intim gyantázásnak számos bőrápolási és higiéniai előnye is van amellett, hogy hosszantartó simaságot és magabiztosságot eredményez. Ahogy öregszünk, a testünk egyre kevesebb kollagént állít elő, ami például a ráncok és a száraz bőr érzetének egyik kiváltó oka. Az intim gyanta viszont elősegíti a kollagéntermelődést, ezáltal sokkal erősebb és ruganyosabb lesz a bőr.

Az intim gyantázás a bőrt is tisztítja:

  • Az eljárás során eltávolítjuk az elhalt és száraz bőrsejteket, ahogy a sérülteket is. Ezáltal elősegítjük a bőr természetes megújulását. Az új bőrréteg puhább és egészségesebb lesz.
  • Az intim gyanta a szemmel nem látható szennyeződéseket és szövettörmelékeket is eltávolítja az eltömődött pórusokból, így csökkenti a kiütések és mitesszerek kialakulását a területen.
  • Az intim kozmetikai kezelés csökkenti a hiperpigmentációt is, emellett elősegíti az intim terület vérkeringését. A felgyülemlett méreganyagok könnyebben kiürülnek, és egészséges, ragyogó bőr lesz az eredmény.

+ 1 Időt spórolsz vele

Ha napi szinten igényünk van a sima bőrfelületekre, akkor a szőrtelenítés gyakorisága is megnő. Ez a borotvás módszer esetében kifejezetten igaz. Az intim felületek hozzáférhetősége azonban problémás lehet, és mindezt napi vagy akár heti szinten elvégezni időt és energiát emészt fel. A bőrt így sokkal többször tesszük ki traumának, és felesleges irritációnak is. Az intim gyanta egyik legnagyobb előnye, mint említettük, a hosszantartó sima és puha bőrfelület. Ez azt jelenti a mindennapok szaladó világában, hogy ritkábban kell elvégezni az intim kozmetikázást, és kevesebb időt is vesz igénybe. Nem is beszélve arról, hogy esztétikailag is sokkal látványosabb az eredmény, ha az intim gyantázás mellett döntünk.

Maradtak még kétségeid?

A fentiekben megpróbáltuk összeszedni az intim gyanta és az intim kozmetika legfontosabb előnyeit. Fontos, hogy ne csak az esztétikai szempontokról legyen tudomásunk, amikor az intim szőrtelenítés a kérdés, hanem a lehetséges higiéniai és egészségügyi jótékony (vagy a borotva esetében kártékony) hatásokról. Az intim kozmetika amellett, hogy magabiztosságot és kényelmet ad számunkra, felhívja a figyelmet a megfelelő bőrápolásra is. Az erre specializálódott, professzionális szalonokban mindig tájékoztatják a vendégeket az intim gyantázás előtti és utáni bőrápolás fontosságáról, ahogy a minőségi termékek használata terén is edukálják őket, ahogy minket is.

Ha igazán tartós és biztonságos intim kozmetika szalont kerestek, akkor bátran böngésszétek a Naturiti oldalát, ahol nem csak az intim gyantázás, hanem a számotokra megfelelő intim bőrápolásról is hasznos információkat találtok.

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink