Mutatjuk a legfontosabbakat!

Koreai ápolás – 10 egyszerű lépés a gyönyörű bőrért

1. Egzotikus összetevők

A koreai kozmetikumok egyik ütőkártyája a komponensek különlegessége. A nem mindennapi esszenciákat tartalmazó készítmények nem véletlenül teljesítenek az élen, már ami a páratlan gondoskodást illeti. Például ebben a boltban a kínálatot kizárólag olyan termékek alkotják, amik ezzel a fajta egzotikummal büszkélkednek. A bőr szinte ki van éhezve az ápolásra, s ezek az összetevők kivétel nélkül ezt támogatják, nem is akármilyen eredményességgel. A titok az évezredes hagyományokban, és a természet erejében rejlik. Ami egyébként nem pusztán rövid távú sikert garantál, hanem hosszú távú elégedettséget is. A koreai kozmetikumok évek folyamatos használata mellett sem kezdik ki a bőrt, épp ellenkezőleg. Tápláló tulajdonságaik mit sem változnak az idő előre haladtával.

2. Réteges bőrápolás

A koreai bőrápolási rutin szerves részét képezi a több lépcsős bőrápolás. Ez azt jelenti, hogy a készítmények egymás hatását fokozzák, erősítik. Természetesen ettől még egy hidratáló krém önmagában is pazarul teljesíti a feladatát. De az elvitathatatlan tény, hogy a hatékonyság egy vadonatúj dimenziója ismerhető meg akkor, ha ez az egymásra épülő rendszer adott.

3. Arctisztítás mindenekfelett

A koreai kozmetikumok egyik legfőbb célja az arcbőr maradéktalan megtisztítása. Amíg ez nem történik meg, addig a tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek nem képesek felszívódni. Amíg a pórusok tömítettek, amíg a salakanyagok ürülése nem megfelelő, addig hiába kerül fel számtalan tápláló réteg, a hasznosulás a nullával egyenlő. Az olaj tartalmú sminklemosók például nagyszerű alternatívák, lévén az olaj a bőr mély rétegeibe is képes bejutni. Ezután következhetnek a folyadék, vagy hab állagú termékek, amiknek a segítségével a tisztává varázslás maximális hatékonysággal megvalósítható. Ezen a ponton is megfigyelhető a jellegzetes lépcsőzetesség.

4. Lényeges a bőr pH-értékének helyreállítása!

Az egyensúlyi érték elérése, vagyis a savas-lúgos kémhatás kiegyensúlyozása tonikkal könnyedén megoldható. A koreai típus nem szárítja a bőrt, hanem konkrétan ápolja, táplálja.

5. Kezdődhet a fiatalodás?

Ha már minden szennyeződéstől megtisztult az arcbőr, és a tonik támogatásával a pH-érték is optimális, akkor következhet a specifikusan a sejtek megújulásáért felelősséget vállaló esszencia alkalmazása, ami könnyen felszívódik.

6. Jöhetnek az egyedi igények!

A szérumok, ampullák bevetése már specifikus lépés, mert ezen a ponton kerülnek képbe azok az egyedi elvárások, esetleges bőrproblémák, amik orvoslásra szorulnak. A termékek közbenjárásával pontosan olyan gondoskodás adható a bőrnek, ami személyesen a leginkább megfelelő.

7. A szem környéke külön lapra tartozik

A szemkörnyéki bőr extra vékony, többek között ezért is célszerű vele külön foglalkozni.

8. A hidratálásból sohasem elég!

A hidratáló krém sűrű állagú, melynek az elsődleges szerepe a bőr táplálása, hidratálása, valamint a nedvességtartalom megőrzése.

9. Jó éjszakát, de hogyan?

A bőrápolás éjjel is folytatódhat tovább a különböző hidratáló jellegű arcmaszkok bevetésével.

10. Éljen a fényvédelem!

Végül, de nem utolsó sorban a fénnyel szembeni védelem bebiztosítása a bőr ruganyossága, ránctalansága érdekében nem nélkülözhető.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Újulj meg kortyról kortyra
Jótékony hatásai már pár óra után érezhetőek, hosszú távon teljesen átformálja az életed a napi szintű optimális mennyiségű vízfogyasztás.
Gyors csirkemellcsíkok vacsorára: ettől nem fogsz hízni
Gyakran belefuthatunk olyan véleményekbe, hogy a csirkehús kissé unalmas, könnyen kiszárad, nem túl karakteres ízű…
Pörögj fel hóban-fagyban! Serkentsd télen is az anyagcseréd
Télen nem csak az időjárás, de az életmódunk is drasztikusan megváltozik. Kevesebbet sportolunk, hiszen a hidegben kinek van kedve futni, úszni vagy lemenni az edzőterembe.
Ismerd meg a teákat, és könnyebben elindul a fogyás!
Ha a kilókkal küzdesz, akkor biztosan pontosan tudod, mennyit jelent, ha odafigyelsz a táplálkozásodra, lemondasz a szénhidrátról és természetesen mozgással is segíted a diétádat.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Itt a nagy krumplidiéta – 1 hét, mínusz 2 kiló!
Már csak egy-két heted maradt, hogy megszabadulj némi súlyfeleslegtől? Akár 7 nap is elegendő lehet, hogy leadj pár pluszkilót: segít a burgonyadiéta!
Viszlát, téli túlsúly! Mutatjuk a legjobb diétás trükköket
Az a sok ünnep és ünnepi lakoma. Az a sok hosszú, hideg téli nap és este, amikor forró kakaóval kényeztetjük magunkat. Ezek az apró bűnök tavaszra megteszik ám a hatásukat. De még nem késő! Talán ez az utolsó pillanat, hogy megállítsuk az alattomos, téli kilókat, amelyek feltartóztathatatlanul telepednek ránk.
A legszebb téli kirándulóhelyek, ha hétvégén nem akarsz otthon ülni
Tagadhatatlanul jó puha pokrócba burkolózva, forró teát szürcsölgetve ücsörögni a kedvenc fotelünkben otthon. Ám télen is érdemes rászánni magad egy kirándulásra, mert szebbnél-szebb élményben lehet részed.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.