Mutatjuk a legfontosabbakat!

Koreai ápolás – 10 egyszerű lépés a gyönyörű bőrért

1. Egzotikus összetevők

A koreai kozmetikumok egyik ütőkártyája a komponensek különlegessége. A nem mindennapi esszenciákat tartalmazó készítmények nem véletlenül teljesítenek az élen, már ami a páratlan gondoskodást illeti. Például ebben a boltban a kínálatot kizárólag olyan termékek alkotják, amik ezzel a fajta egzotikummal büszkélkednek. A bőr szinte ki van éhezve az ápolásra, s ezek az összetevők kivétel nélkül ezt támogatják, nem is akármilyen eredményességgel. A titok az évezredes hagyományokban, és a természet erejében rejlik. Ami egyébként nem pusztán rövid távú sikert garantál, hanem hosszú távú elégedettséget is. A koreai kozmetikumok évek folyamatos használata mellett sem kezdik ki a bőrt, épp ellenkezőleg. Tápláló tulajdonságaik mit sem változnak az idő előre haladtával.

2. Réteges bőrápolás

A koreai bőrápolási rutin szerves részét képezi a több lépcsős bőrápolás. Ez azt jelenti, hogy a készítmények egymás hatását fokozzák, erősítik. Természetesen ettől még egy hidratáló krém önmagában is pazarul teljesíti a feladatát. De az elvitathatatlan tény, hogy a hatékonyság egy vadonatúj dimenziója ismerhető meg akkor, ha ez az egymásra épülő rendszer adott.

3. Arctisztítás mindenekfelett

A koreai kozmetikumok egyik legfőbb célja az arcbőr maradéktalan megtisztítása. Amíg ez nem történik meg, addig a tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek nem képesek felszívódni. Amíg a pórusok tömítettek, amíg a salakanyagok ürülése nem megfelelő, addig hiába kerül fel számtalan tápláló réteg, a hasznosulás a nullával egyenlő. Az olaj tartalmú sminklemosók például nagyszerű alternatívák, lévén az olaj a bőr mély rétegeibe is képes bejutni. Ezután következhetnek a folyadék, vagy hab állagú termékek, amiknek a segítségével a tisztává varázslás maximális hatékonysággal megvalósítható. Ezen a ponton is megfigyelhető a jellegzetes lépcsőzetesség.

4. Lényeges a bőr pH-értékének helyreállítása!

Az egyensúlyi érték elérése, vagyis a savas-lúgos kémhatás kiegyensúlyozása tonikkal könnyedén megoldható. A koreai típus nem szárítja a bőrt, hanem konkrétan ápolja, táplálja.

5. Kezdődhet a fiatalodás?

Ha már minden szennyeződéstől megtisztult az arcbőr, és a tonik támogatásával a pH-érték is optimális, akkor következhet a specifikusan a sejtek megújulásáért felelősséget vállaló esszencia alkalmazása, ami könnyen felszívódik.

6. Jöhetnek az egyedi igények!

A szérumok, ampullák bevetése már specifikus lépés, mert ezen a ponton kerülnek képbe azok az egyedi elvárások, esetleges bőrproblémák, amik orvoslásra szorulnak. A termékek közbenjárásával pontosan olyan gondoskodás adható a bőrnek, ami személyesen a leginkább megfelelő.

7. A szem környéke külön lapra tartozik

A szemkörnyéki bőr extra vékony, többek között ezért is célszerű vele külön foglalkozni.

8. A hidratálásból sohasem elég!

A hidratáló krém sűrű állagú, melynek az elsődleges szerepe a bőr táplálása, hidratálása, valamint a nedvességtartalom megőrzése.

9. Jó éjszakát, de hogyan?

A bőrápolás éjjel is folytatódhat tovább a különböző hidratáló jellegű arcmaszkok bevetésével.

10. Éljen a fényvédelem!

Végül, de nem utolsó sorban a fénnyel szembeni védelem bebiztosítása a bőr ruganyossága, ránctalansága érdekében nem nélkülözhető.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Karácsony előtt is jól jöhet: a csendterápia titka
Túl egyszerű, hogy igaz legyen?! Egy terápia, amire nem kell vagyonokat költenünk, nem igényel drága eszközöket, mégis hihetetlenül sokat tesz a mentális-, lelki,- és testi egészségünkért.
Ajándékötletek sportrajongó rokonoknak, barátoknak!
A szokásos ékszer, ruha és ajándékutalvány helyett idén váltson sportosra! Amennyiben van a családban sportrajongó családtag, lepje meg valami, a hobbijához jól köthető ajándékkal. Ne feledje, ha sportot ajándékoz, egészséget is ajándékoz!
Edzés kardiógépekkel, mutatjuk, hol rontod el!
Gyakori hibák az edzés során, amelyekre érdemes figyelni.
Diós karácsonyi keksz cukor- és lisztmentesen
Ezt az ünnepi hangulatot idéző könnyű, omlós, liszt- és cukormentes finomságot egyszerűen nem lehet elrontani. Az illata betölti majd az egész lakást, és jobb, ha eldugod, hogy ne egye meg a család egyszerre.
Készülj fel már a diéta előtt! Hasznos tudnivalók a fogyókúráról
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, akkor nemcsak a kilók fogyatkozására számíthat, de sok egyéb kísérőjelenséggel is találkozik majd.
Egészséges alternatívák a karácsonyi sütés-főzéshez
Az ünnepekre készülődés elmaradhatatlan része a legtöbbször a háziasszonyokra háruló ötletelés: mi is legyen a karácsonyi menü, mivel várjuk a vendégeket. A hagyományos konyhát kedvelő családokban is felmerül időnként az igény, hogy a nehéz, a gyomrot megterhelő ételek és sütemények mellett könnyebb, egészségesebb ínyencségek is legyenek az étlapon. Ahol pedig eleve van olyan családtag, aki valamilyen speciális diétára van fogva, még körültekintőbben kell megválogatni, mi kerül az ünnepi asztalra.
Immunerősítés a téli hideg előtt: ezt kell tenned most
Az immunerősítés egyik meghatározó alappillére a vitaminok és ásványi anyagok bevitele, de néhány életmódbeli változtatással is sokat tehetsz azért, hogy a lehető legegészségesebben vészeld át a telet.
A tél diétás kedvence: 10 perces mákmuffin
Fogyókúra idején sokszor vágyakozol az édesség után? Ne tedd, mert a lemondásokkal teli diéta sokkal kevésbé hatékony! Nyugodtan ehetsz finomságokat, csupán olyan desszertet kell választanod, amiben kevés a finomított szénhidrát.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.