Oldal kiválasztása
Ha a karácsonyi készülődés és maga az ünnep nem harmonikus, nem lélekemelő – mert rohanás, kapkodás, meggondolatlan költekezés, idegfeszültség, veszekedés árnyékolja be –, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy néhány dolgon változtatni kellene. Összeállításunkkal ebben szeretnénk segíteni.

Legyen szép a karácsony!

Barátságban az idővel

Érdemes időben elkezdeni a készülődést, amihez elengedhetetlen a tudatosság, a jó szervezés, a munkamegosztás. Tekintsünk rá egy napunkra és nézzük meg, hogy mennyi üresjárat van benne. Például többórányi céltalan tévézgetés, sorban állás, ami felesleges időpocsékolás. Ha ezeket tetten érjük, akkor, átgondolva a lehetőségeinket, újratervezhetjük az időbeosztásunkat. Így lehet, hogy olyasmire is lesz időnk, amire korábban nem volt. Például kézműves ajándékok készítésére, mézeskalácssütésre a barátokkal vagy a gyerekekkel. Nem fogunk rohanni és csak az utolsó pillanatban elkészülni mindennel.

Okosan a pénzzel

Ajándékozásnál alkalmazzuk az „addig nyújtózkodj, míg a takaród ér” mondást: számoljuk ki, hogy mennyi pénzt költhetünk meglepetésekre, és ehhez tartsuk is magunkat. Lehet, hogy szükséges hozzá némi kreativitás, mert például ha egy drága kacat megvétele helyett inkább saját kezűleg készítünk szép tárgyakat, az több utánajárást is igényelhet, de mindenképpen megéri. Ha éppen pénzszűkében vagyunk, nézzünk körül otthon, biztosan találunk tetszetős alapanyagokat a magunk által tervezett, egyedi kézműves ajándékok készítéséhez. Például, szép képkeretbe válogathatunk kisebb régi fotókat, melyeket egymástól ötletesen – arany- vagy ezüstszínű farkasfoggal – elválasztva, ízlésesen elrendezhetünk.

Ökokarácsony

Ahhoz, hogy ilyenkor, az ünnepek táján ne lepjen el minket – az irdatlan mennyiségű csomagolóanyagtól a kidobott fenyőfáig – a sok szemét, érdemes figyelni arra, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen a háztartásban. A leginkább környezettudatos megoldás a teljes csomagolásmentesség, de az egyszer használatos csomagolópapírok helyett például ajándékzacskókat is bevethetünk, amelyek – mivel folyton gazdát cserélnek – több éven keresztül forgalomban lehetnek. A karácsonyfák közül a műfenyő vagy a földlabdás változat a környezetbarát választás.

Harmóniában a lelkünkkel

A szeretet ünnepét nyitott, örömteli szívvel jó megélni. Ha nyomaszt a múlt vagy a jelenben tornyosulnak sötét felhők felettünk, forduljunk a lelkünk felé és adjuk meg neki azt, amire szüksége van. Öleljük át a bennünk lévő síró gyermeket és vigyünk több örömöt, játékosságot, önfeledtséget a kötelezettségekkel teli hétköznapokba. Bocsássunk meg azoknak, akik megbántottak minket, és persze önmagunknak is, ha emészt a bűntudat. Állítsuk helyre tévútra ment családi kapcsolatainkat. Az egyedülállók ne búslakodjanak, keressék olyan, számukra kedves emberek társaságát, akikkel együtt tölthetik a karácsonyt.

Egyensúlyban

Ilyenkor, karácsony táján érdemes önvizsgálatot tartani, felfedezni a bennünk lévő kibillentségeket. Melyek azok az életterületek, amelyeket nem működtetek harmonikusan, és melyek azok, amelyek egymással nincsenek egyensúlyban? Például, ha túl sok időt töltök munkával, akkor pihenjek többet és szenteljek több fi gyelmet a gyerekeimre, a társamra, a barátaimra. Ha egy ideje elhanyagoltam az edzést, akkor fókuszáljak erre az életterületre, vezessek edzésnaplót. Ez azért is fontos, mert nem mindegy, hogy testileg-lelkileg kiegyensúlyozott vendéglátóként, illetve vendégként veszek-e részt a családi ünnepen, vagy egy nyugtalan, veszekedős embert kell elviselniük a családtagoknak.

Fűszerek jótékony hatása röviden
Ezek az intenzív illatú és aromájú fűszerek nem csak feldobják vacsorája ízét, de nagyon jó hatással vannak az egészségre is.
12 hónap, hogy elérjük a célunkat - Így ütemezzünk!
Hamarosan vége a januárnak, és kiderül: sikerül e tartanunk az újévi fogadalmunkat. December végén hajlamosak vagyunk a  valóságtól elrugaszkodott célokat kitűzni.  Aztán telnek a hetek, a hónapok, és a dédelgetett tervekből nem lesz semmi. Még ha január elején a nagy lendülettel bele is kezdünk ebbe-abba, idővel elkopik a lendület, és visszatérünk a régi szokásainkhoz. Mit tehetünk ilyenkor?A coach válaszol!
Herpesz intim helyen, mit kezdjünk vele?
A herpesz több területen is megjelenhet a testen, ám az egyik legkellemetlenebb, amikor intim helyen jelentkezik. Így tudod megkülönböztetni egyéb panaszoktól és problémáktól! A szakorvos válaszo
Szabaduljon meg a cukorfüggőségtől 3 hét alatt
40 kiló. Mármint cukor. Ennyit fogyaszt egy átlagmagyar. Ez egészen brutálisan nagy szám, bár a világ többi részén sem jobb a helyzet. A cukor hatalmát csak akkor érzékeljük igazán, ha megpróbálunk leszokni róla. Nem akármilyen tünetekkel jár a szabadulás. Éppen ezért is érdemes elgondolkodni, szabad-e ennyit enni belőle, hiszen nagy kockázattal jár egészségünk szempontjából.
Ezért baj, ha puffadáskor csak a tünetet kezeljük!
Sokan fordulnak orvoshoz, vagy kérnek gyors segítséget a gyógyszerésztől, bevált praktikát ismerőseiktől puffadás tünetei ellen. Meddig érdemes otthoni praktikákkal próbálkozni és mikor forduljunk mindenképp orvoshoz?
3 kérdés 3 válasz az esemény utáni tablettáról
Ha olyan helyzetbe kerültünk, hogy esemény utáni tablettára van szükségünk, nem árt tudni ezeket az információkat. Megnéztük az interneten megtalálható leggyakoribb kérdéseket a témában, és feltettük őket Dr. Laky Ilona Marcellának, a Budai Magánorvosi Centrum nőgyógyász szakorvosának.
Anyukák a dietetikusnál
A táplálással kapcsolatos problémák, aggodalmak különösen megviselik az anyukákat. Kezdetben a szoptatás okozhat lelki vívódást, majd a hozzátáplálás bevezetése és kivitelezése. Mire ezen túlesünk, máris ott vagyunk a dackorszaknál, amikor „csak azért sem” alapon próbálgatja a határokat és az erejét a csemete, aki ráadásul válogatós is.
6 szokás, ami segít az életmódváltásban
Minden az alapoknál kezdődik, így az életmódváltás is. Nem azt javasoljuk, hogy hatalmas tempóban vágj bele egy új életbe. Napi 6 szokást vezess be az életedbe, amelyek tökéletes alapokat biztosítanak. 
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.