Oldal kiválasztása
Mi kell ahhoz, hogy egy munkahely ideális legyen? A szakmai hozzáértésen túl magas érzelmi intelligenciaszint a munkáltató és az alkalmazottak részéről egyaránt.

Lélekromboló munkahelyek

Kutatások igazolják, hogy az egyik leggyakoribb munkahelyi stresszforrás az igazságtalanság és az egymás iránti tiszteletlenség. Mindezek hátterében az érzelmi intelligencia alacsonyabb szintje áll. A lélekromboló bánásmód sokféle formát ölthet a munkahelyi intrikáktól kezdve egészen a durva megalázásig. Mind a munkavállalók, mind a felettesek között lehet találni olyanokat, akik nem becsülik, tisztelik kellőképpen a társaikat, és ily módon mérgező légkört teremtenek.

KORAI ALAPOZÁS HÍJÁN

Az érzelmi intelligenciát gyermekkorban lehet jól megalapozni. Ha ez nem történik meg, s a kisgyermek nem kap kellő szeretetet és odafigyelést, nem fejezheti ki szabadon az érzelmeit, illetve nem lát otthon példát arra, hogy a szülők megbecsülik egymást, és képesek a szeretet nyelvén kommunikálni, akkor felnőve számára az érzelmek világa nagy valószínűséggel olyan homályos szelete lesz az életnek, amellyel nem igazán tud mit kezdeni.

KELLEMES LÉGKÖR = EREDMÉNYESSÉG

Manapság az élet számos területén az intellektust, a szellemi teljesítményt fontosabbnak tartjuk, mint az érzelmekkel való magas szintű bánásmódot. Pedig érdemes volna ezen változtatni és az érzelmi intelligenciának prioritást adni. Ha egy munkahelyen az emberek magas érzelmi intelligenciaszinttel rendelkeznek, képesek a saját és a munkatársaik érzelmi világát dekódolni, a felbukkanó érzelmeket megfelelően kezelni, jó kapcsolatot ápolni egymással, akkor nemcsak kellemes munkahelyi légkört
teremthetnek, hanem hozzájárulhatnak a teljesítmény növekedéséhez, a vállalat eredményesebbé tételéhez is. Így saját életüknek ez az igen fontos szelete harmonikusan működő terület lesz, és ez pozitív hatást gyakorolhat a többi életterületre, például a párkapcsolatra is. Ezzel szemben, ha a munkahely lélekromboló terep, akkor e negatív hatás továbbgyűrűzhet, és más emberi kapcsolatokat is megmérgezhet.

A cikk folytatását a frissen megjelent, februári Diéta és Fitnesz magazinban találhatjátok!

diéta és fitnesz február

 

Hozzászólások

5 tipp, hogy a munkahelyeden se rontsd el a diétádat
A folyamatos stressz és rohanás mellett nehéz elérni, illetve megtartani a kívánt testsúlyt… Ám korántsem lehetetlen!
Koleszterin és lúgosítás - A dietetikustól kérdezték
A 7 legjobb életmódtanács, amit egy dietetikustól kaphatsz
Akár fogyni szeretnénk, akár az egészséges táplálkozás a cél, sokszor nehéz eldönteni, hogy a divatos diéták, és baráti jó tanácsok közül melyiknek hihetünk, és melyik humbug.
Nem megy az alvás? 7 gyógytea, hogy nyugodt legyen az éjszaka
Hulla fáradt, ám amikor az ágyban becsukja a szemét, az ide-oda cikkázó gondolatok nem hagyják nyugodni? A legtöbb esetben ez a stresszes életmódnak köszönhető, ám erre is van hatásos megoldás.
5 vacsoraszabály, amit be kell tartanod, ha diétázol!
Megfelelő időzítéssel és mennyiségekkel ez az étkezés is része lehet a diétádnak, íme 5 jó tanács, hogyan!
20 karcsúsító, fehérjedús élelmiszer
Atkins doktornak igaza volt abban, hogy ha valaki fogyni szeretne és a leadott súlyt meg akarja tartani, akkor bizony fehérjedús ételeket kell fogyasztania.
21 napos testi, lelki megtisztulás program
Minden mindennel összefügg. A környezet komoly hatással van a test és a lélek működésére egyaránt. 21 nap alatt tegyen rendet az életében, tisztuljon meg testileg, lelkileg egyaránt!
5 alapvető vitamin és ásványi anyag, amire a nőknek szükségük van
Így lehet biztos abban hogy elegendő vitamint és ásványi anyagot juttat a szervezetébe.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.