Oldal kiválasztása
Mi kell ahhoz, hogy egy munkahely ideális legyen? A szakmai hozzáértésen túl magas érzelmi intelligenciaszint a munkáltató és az alkalmazottak részéről egyaránt.

Lélekromboló munkahelyek

Kutatások igazolják, hogy az egyik leggyakoribb munkahelyi stresszforrás az igazságtalanság és az egymás iránti tiszteletlenség. Mindezek hátterében az érzelmi intelligencia alacsonyabb szintje áll. A lélekromboló bánásmód sokféle formát ölthet a munkahelyi intrikáktól kezdve egészen a durva megalázásig. Mind a munkavállalók, mind a felettesek között lehet találni olyanokat, akik nem becsülik, tisztelik kellőképpen a társaikat, és ily módon mérgező légkört teremtenek.

KORAI ALAPOZÁS HÍJÁN

Az érzelmi intelligenciát gyermekkorban lehet jól megalapozni. Ha ez nem történik meg, s a kisgyermek nem kap kellő szeretetet és odafigyelést, nem fejezheti ki szabadon az érzelmeit, illetve nem lát otthon példát arra, hogy a szülők megbecsülik egymást, és képesek a szeretet nyelvén kommunikálni, akkor felnőve számára az érzelmek világa nagy valószínűséggel olyan homályos szelete lesz az életnek, amellyel nem igazán tud mit kezdeni.

KELLEMES LÉGKÖR = EREDMÉNYESSÉG

Manapság az élet számos területén az intellektust, a szellemi teljesítményt fontosabbnak tartjuk, mint az érzelmekkel való magas szintű bánásmódot. Pedig érdemes volna ezen változtatni és az érzelmi intelligenciának prioritást adni. Ha egy munkahelyen az emberek magas érzelmi intelligenciaszinttel rendelkeznek, képesek a saját és a munkatársaik érzelmi világát dekódolni, a felbukkanó érzelmeket megfelelően kezelni, jó kapcsolatot ápolni egymással, akkor nemcsak kellemes munkahelyi légkört
teremthetnek, hanem hozzájárulhatnak a teljesítmény növekedéséhez, a vállalat eredményesebbé tételéhez is. Így saját életüknek ez az igen fontos szelete harmonikusan működő terület lesz, és ez pozitív hatást gyakorolhat a többi életterületre, például a párkapcsolatra is. Ezzel szemben, ha a munkahely lélekromboló terep, akkor e negatív hatás továbbgyűrűzhet, és más emberi kapcsolatokat is megmérgezhet.

A cikk folytatását a frissen megjelent, februári Diéta és Fitnesz magazinban találhatjátok!

diéta és fitnesz február

 

Hozzászólások

Itt egy szuper lehetőség, ha hiányoznak a tavaszi versenyek!
A Maradj Otthon Jótékonysági versenysorozat keretében az otthonában is megmérettetheti magát – természetesen online. Futásra, bringázásra fel!
Receptajánló: vegán gyümölcsös desszert
Ez az áfonyás-citromos muffin annak is szuper választás, aki nem vegán. Egyszerűen csak azért, mert egy nagyon finom édességről van szó!
Segítség, nem megy a fogyókúra! Mit rontok el?
Hiába próbálkozik, nem mozdul a mérleg nyelve? Úgy érzi, mindent megtesz, de mégsem sikerül fogynia? A súlygyarapodás hátterében néha olyan okok állnak, amelyekre nem is gondolna...
Nem minden élelmiszer egészséges, amit annak gondolunk!
A mentális és fizikai jóléthez nagyon fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás. De honnan tudható, hogy egy élelmiszer egészséges vagy egészségtelen? A dietetikus segít, hogy mi alapján döntsön vásárláskor.
A négy fal között: 3 tipp a tudatos és kreatív sportoláshoz
Az edzőteremről és a tavaszi sporteseményekről most le kell mondanunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy a mozgást is hanyagolnunk kellene. Sőt! Sportoljunk otthon, legyünk kreatívak!
Már Barbie baba is meditál és jógázik
A világ egyik leghíresebb játékszerének gyártója a testi-lelki feltöltődés fontosságára szeretné felhívni a gyerekek figyelmét a legfrissebb kollekcióval.
Erősség vagy gyengeség?
Miben mutatkozik meg és mivel mérhető egy ember lelki ereje? Ki az erős és ki a gyenge? Tény vagy képzelet az egész? Miben mutatkozik meg a gyengeség? És miben az erősség? Dicsőség az egyik, szánalom a másik? Szendrei Ildikó írása.
Futás: 5 km-es edzésterv kezdőknek
Szeretne belevágni a futásba? A jelszó: fokozatosság! Az alábbi edzésprogram lépésről lépésre, hétről hétre segít eljutni a bűvös 5 kilométerig.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.