Oldal kiválasztása
Kislánykorunkban a mesékben azt olvastuk, hogy a herceg szőke, kék szemű, és fehér paripán érkezik. Bátran szembeszáll a gonosszal, majd erős karjával felnyalábolja a hercegnőt, és megmenti. Minden rózsaszínben úszik, happy end. Aztán idővel már nem csak a herceg lesz gyermekként alkotott ideálunk középpontjában. Találkozunk a szegény ember legkisebb fiával is.

Megéri hajszolni a herceget? Párkeresés a valóságban

S

zárnypróbálgatások

Tinédzserként az ember még csak a szerelem ízét kóstolgatja. Tapogatózik egy ismeretlen területen. Sokáig a suli legmenőbb sráca kellene, mert a lányok többsége érte van megőrülve, mert vagány, mert a fiúk szószólója. Első csók, első hosszabb kapcsolat, és a körvonalazódó személyiséggel az ideális párunkról alkotott kép is kezd összeállni. Később már partnerünkben a potenciális férjet és apát is keressük. Telnek az évek, és rádöbbenünk, nem feltétlenül mindig a legnépszerűbb fiú az, aki kell nekünk. Vannak lányok, akik az apukájukhoz hasonló fiút keresik, és vannak, akik a szülő teljes ellentétében találnak párra. Szerencsére különbözőek vagyunk. Egy biztos: az ember arra teremtetett, hogy párban éljen, de hogy zsák a foltját hogyan találja meg, arra már nincs pontos leírás.

Brad Pitt kell nekünk?

Hát, igen, az ideálok, akik megadják a követendő mintát a tökéletes férfi képéhez. Mindenki ismeri az általános receptúrát: legyen intelligens, legyen sármos, legyen erős, legyen humoros. Legyen csábító, de mellette a leghűségesebb férfi a földön. Vágjon az esze, mint a borotva. Legyen figyelmes, szeresse a gyerekeket. Nyújtson biztonságot, és mindig türelemmel, megértően viseltessen aktuális kedélyállapotunkban. Most leszögezem, hogy ilyen férfi nincs a földön, és ez jól is van így. A tökéletesben nincs hiba, nincs, ami felületet adna a konfrontálódásnak, mely néha állóvízbe dobott kő lehet egy kapcsolatban.

Rádöbbenünk, hogy nem is a Brad Pittek kellenek nekünk, mint ahogy a Szex és New Yorkban Charlotte például a gazdag, jóképű férfi helyett a nála alacsonyabb, kopasz Harry oldalán találta meg a boldogságot.

Ellentétek vonzásában

Hányszor volt olyan helyzetben, hogy ön a fehéret választotta, míg a párja a feketét, hogy ön a-t mondott, míg a párja azért is az ellentettjét? Biztos vagyok benne: sokszor. Sokan úgy vallják, hogy az azonos érdeklődésű emberek vonzzák egymást, ami helyénvaló, ha egy párkapcsolat építőköveit teszi le két ember. Jó, ha a két személynek hasonló az érdeklődési köre, a szerelemben, a világ alakulásában hasonlóak a nézeteik. Viszont egy kevés ellentmondás megadhatja a kapcsolat fűszerét. Más tekintetben is körbejárható az ellentétek vonzásának témája. Van, ahol teljesen eltérő társadalmi rétegből érkeznek a szerelmesek, és annak ellenére, hogy más értékrendben nőttek fel, kapcsolatuk harmonikusan tud működni.

A szinglik nagy csapdája

Beszélgettem fiatal nőkkel arról, mi az, amiért oly nehéz néhány nőnek párt találnia. A magyarázat sok esetben a túlságosan magasra tett igényekben rejlett. A sok elvárásnak a férfiaknak csak kis hányada felelne meg, a kérdés csak az, hogy vajon éppen ők szembejönnek-e velünk valaha? Mindenkinek vannak rögzült szokásai, amelyekből csak fogcsikorgatva vagy egyáltalán nem tud engedni. A túl magasra tett lécet sem képes minden férfi problémamentesen átvinni. És a szinglik túlzott elvárásai kapcsán mi a tanulság egy párkapcsolatban élő nő számára? Mindig legyen kompromisszumkészség és elfogadás. Nincsen olyan pár a földön, akiknél ne lennének időnként súrlódások. Együtt élnek már tíz éve, de a férje még mindig nem tudja, hogy hol tárolják a sajtreszelőt. Rendszeresen nem talál valamit a hűtőben, pedig csak le kellene egy kicsit hajolnia. De mi sem vagyunk jobbak, amikor reggel szétdobálva hagyjuk a ruháinkat vagy cipő- és táskakiállítást rendezünk az előszobában. Ám ezeknél a technikailag gyorsan megoldható dolgoknál sokkal fontosabb területen, a másik természetének elfogadásában is megértőnek kell lenni. Nem azért szeret egymásba két ember, hogy aztán egyből meg is változtassák egymást. Azért lobban fel a tűz a másik iránt, mert olyan amilyen, se több, se kevesebb. Az évek során persze mindenki hozzácsiszolódik a másikhoz, de társunk tisztelete, érzéseinek, szokásainak elfogadása – akkor is, ha esetleg feleslegesnek tartjuk azokat –, megértést kíván. Ez igaz szeretet esetében mindenféle nagyobb megalkuvás nélkül működik, ha pedig nem, akkor a kapcsolatban újabb és újabb problémák jelentkezhetnek, és idővel a kapcsolat végét is jelenthetik.

30 fölött

Amikor egy nő elér a nagy vízválasztónak tartott 30. életévéhez, úgy gondolja, hogy innentől már szinte mindenről lekésett. Ha nincs partnere, még inkább úgy érzi, hogy valami kimaradt az életéből, és most kell mindent – ha lehet, mondjuk háromnegyed év alatt – bepótolni. Így tehát párt keresni, férjhez menni, és gyorsan gyereket szülni. Ám ha foggal-körömmel küzdünk ezek megszerzéséért, könnyen abba a hibába eshetünk, hogy rossz döntéseket hozunk, rosszul választunk a nagy rohanásban, és a boldogságunkat nem ott találjuk meg, ahol kellene.

Amiért ő az igazi

Hazudnánk önmagunknak, ha azt mondanánk, hogy egy rosszul sikerült nap után egyszer se kérdeztük meg magunktól, miért is szeretjük ezt az embert, akivel együtt élünk? A válasz soha nem a tényszerű dolgokban rejlik: azért szeretem, mert ő a párom, és mert már nyolc éve együtt éljük az életünket. Sokkal inkább a tetteinkben keresendő a magyarázat. Elsőként is: képesek vagyunk megváltozni egy kicsit a másikért. Fiatal lányként megtanulunk főzni, csak hogy a másik kedvében tudjunk járni valami finom vacsorával. Reggel felkelünk hamarabb, hogy az időrabló tevékenységeket gyorsan elvégezzük, hogy aztán több időnk maradjon egymásra a hétvégén. De ő is gond nélkül partner olyan feladatokban is, mint a takarítás, sőt néha meg egy vacsorát is össze tud ütni. Aki ennél háziasabb férjet fogott ki, nagy szerencsével lelt párra. Onnan tudjuk, hogy ő a párunk, hogy le tudunk ülni vele beszélgetni, akár órákon át vitatni az élet dolgait. Ha problémánk van, megért és támogat, ezzel erősítve bennünk a hitet, hogy nem vagyunk egyedül, ha baj ér. Párunkkal az élet apróbb redői könnyedén kisimulnak, és észrevétlenül hozzáad valami pluszt a személyiségünkhöz, segít és bátorít. Egyből tudjuk, hogy őszintén szeretjük, amikor távol van, és aggódunk, mi van vele, és hogy baja ne essen. Ő az, akiért tűzön-vízen át harcolunk, ha kell, de a jó kapcsolat biztos jele az is, ha a nehezebb pillanatokat vidáman, humorral tudjuk áthidalni.

Ha a kanapén ülve ezekből a dolgokból már csak egyet is felfedeztünk, nyugodjunk meg, jól választottunk.

3×20 perc a boldog párkapcsolatért

Hinni és bízni – Mitől boldog egy párkapcsolat?

Hozzászólások

Diéta és Fitnesz a Facebook-on

6 hatásos arcpakolások nyári gyümölcsből
Egy fárasztó nap után az arcunk is felfrissülhet, regenerálódhat a nyári gyümölcsök nyújtotta kényeztetéstől.
7 ötlet, hogy többet sportoljon az egész család
Ha a gyermek azt látja, hogy anyu és apu nem sportol, bizony felteszi a kérdést, akkor ő miért tenné? Mutassunk jó példát, szoktassuk rá az egész családot az aktív kikapcsolódásra.
Ez az egyetlen őszinte fotó, amit Kim Kardashian megosztott a testéről
Kim Kardashian patikamérlegen adagolja a tökéletesre szabott pózolást, de talán életében először egy igazán őszinte fotót sikerült megosztania, aminek még az üzenete is segíthet olyanoknak, akik hasonló tünetekkel harcolnak.
Hová menjünk hétvégén? – Programajánló
Visszatért a kánikula, így erre a júliusi hétvégére, csupa szabadtéri programot ajánlunk!
A 47 éves Sofia Vergara nem tud diétázni, de az alakja másról árulkodik
Azt mondja, hogy a mértékletesség a titka, de diétákat rendre elbukja. Mondja az alakján ez nem látszik.
5 otthon elvégezhető gyakorlat, ami gyilkolja a hasi zsírt
Öt szuper gyakorlat, amelynek segítségével elindulhatunk egy egészségesebb úton! A hasi zsír makacs, de nem legyőzhetetlen, és otthon is tehetünk ellene, ha napi 15-20 percig ezeket a gyakorlatokat végezzük!
Barna rizzsel a narancsbőr ellen? Igen!
Helytelen táplálkozás mellett akár tizenéves lányoknak is lehet narancsbőrös a combja, a feneke. A legjobb mód a megelőzés, de ha erről már lekéstünk, akkor is van lehetőség a bőr felületének javítására.
Duci kislányból tündöklő nő lett Radics Gigi
Azt mondja, változtatni csak önmagunkért érdemes, másoknak ne akarjunk megfelelni. Radics Gigi rengeteget fogyott az elmúlt években, a finom ételekről nem akar lemondani, boldog és jól érzi magát a bőrében.
Vízen lebegő piknikasztal hódít a neten
Akik inkább a vízben kártyáznának, uzsonnáznak, és hőségben eszükben sincs kimenni a vízből, azok imádni fogják ezt a lebegő piknikasztalt.
Habzsi-dőzsi: 7 mód, hogy ne hízzon a nyaralás alatt
Csapdák, amik miatt nyaralásról hazatérve képtelenek vagyunk begombolni a nadrágunkat.
Mihalik Enikő fürdőruhás képeit csak csodálni lehet
Egyszerűen imádjuk Mihalik Enikő friss, fürdőruhás képeit.
Mi az a poliol (cukoralkohol), és mit kell tudni róla?
Diéta, vagy betegség miatt, egyre többen törlik az étrendjükből a cukrot. A különböző helyettesítőkről sokat írtunk már, de melyek tartoznak a poliolok, vagyis a cukoralkoholok közé?
Nagyon sokat fogyott Cseke Katinka - fotó
Cseke Katinka életében sok változás történt az elmúlt hetekben. Nemcsak a Jóban Rosszban sorozattól búcsúzott, hanem a túlsúlytól is.
Hitelesen! Táplálkozási tanácsok kismamáknak
Mikre kell odafigyelnünk a várandósság alatt, és hogyan válogassuk össze azt az étrendet, ami mind a mamának, mind a babának megfelel?
7 csodaszép zuhanyzó, ami alatt állandóan énekelnénk
Inspirálódjon ezekkel a csodás zuhanyzókkal!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.