Egy zsúfolt, nehéz nap a munkahelyen megalapozza az otthoni hangulatot. Ki az, aki a munkaidő végeztével, félretéve a gondokat, azonnal a társára tud koncentrálni? Egy ideális világban persze ez nem lenne gond, a valóság azonban ennél rémesebb. Még a munkahelyi nyűgök kötik le a gondolataink nagy részét, amikor már az otthoni teendőket is igyekszünk számba venni, és elborzadunk, hogy mennyi mindent kell elvégezni a „második műszakban”. Ilyenkor a „drágám, itthon vagyok!” mondat inkább tűnik figyelmeztető jelnek, mint meleg üdvözlésnek.

3x20 perc a boldog párkapcsolatért

A stresszel teli munkanap után az első közösen eltöltött óra kritikus a párok életében. ilyenkor még a legnagyobb egyetértésben élő szerelmesek között is gyakori a civakodás – különösen napjainkban, amikor mindenkire hatalmas nyomás nehezedik a munkahelyén.

Ez az időszak tulajdonképpen a hisztéria órája, amikor kikerülve a nyomasztó légkörből, egy teljesen más közegben próbálunk viselkedni, valljuk be, esetenként nem sok sikerrel. Ezért nagyon fontos, hogy mindenki megtanulja, hogyan lehet ráhangolódni a párjára és a családi életre akár egy óra alatt.

Az első 20 percben: oldja a stresszt!

Amint belép a lakása ajtaján, találja meg a módját, hogy megszabaduljon az irodai gondoktól. Mint ahogy ön is azt várja társától, hogy figyelmesen meghallgassa, ő is ugyanezt szeretné. A ráhangolódás azonban nem megy egyik percről a másikra. Míg az teljesen elfogadott, hogy egy férfinak magányra van szüksége ahhoz, hogy leeressze a gőzt, addig hajlamosak vagyunk úgy gondolni, egy nőnek azonnal a párja, a családja rendelkezésére kell állnia. Pedig a hölgyek is komoly mentális terhelésnek vannak kitéve, és nekik is kell idő és tér, hogy egyedül átgondolhassák a napjukat. Bátran mondja el partnerének, hogy néha bizony önnek is szüksége van magányra.

Öltözzön át, mossa le a sminkjét, esetleg vigye le a kutyát sétálni. néha egy forró zuhany vagy egy pohár bor csodákra képes. Van, akinek az is elég, ha olvashat pár sort, átlapozhatja kedvenc magazinját. Egy dolgot ne feledjen: adja meg barátjának, férjének is ezt a szabadságot, ne „támadja le” rögtön se azzal, hogy mi legyen vacsorára, se azzal az egyébként jószándékú kérdéssel, hogy milyen volt a napja.

A második 20 percben: beszélgessen bölcsen!

Ismert probléma, hogy a férfiak és a nők másként beszélgetnek. A „Te nem is figyelsz rám!” típusú mondatoknak sok esetben komoly alapja van. A kommunikációnak nagyon fontos része a hallgatás, és bár a férfiak némán és komolyan bólogatva tudják fogadni a rájuk zúdított információáradatot, visszaidézni nem sokszor tudnák a partnerük szájából hallott szavakat. Tanulja meg, hogyan kommunikálnak a férfiak, és próbálja meg alkalmazni az ő módszereiket.

Próbálja meg a fordított piramis típusú beszélgetést: kezdje a legérdekesebb információval (pl. a főnököm úgy döntött, csak a jövő héten mutathatom be a prezentációt), majd utána fejtse ki bővebben, hogy mi történt. Így, még ha párja figyelme lankad is, a lényeget már tudja. Ezek az apró cselek segítenek, hogy ne törjön ki hatalmas és értelmetlen veszekedés már az első fél órában.

Az utolsó 20 percben: jelezze támogatását!

Nem könnyű érdeklődve hallgatni a kedvesét, amikor éppen elindította a DVD-lejátszót, benne a kedvenc sorozatával, lazításképpen. Nincs mit tenni, ha férje ilyenkor kezd el lassan, megfontoltan arról beszélni, mi történt a munkahelyén vagy hogy mi volt a tegnap esti focimeccsen, esetleg éppen akkor adja át édesanyja üzenetét a vasárnapi családi ebéd menüjét illetően. A férfiak nehezen kezdenek el beszélni, eltart egy ideig, amíg megnyílnak, ezért mindenképpen meg kell őket hallgatni. érdeklődve, figyelmesen és semmiképpen sem idegesen, leereszkedőn.

Ha unalmasnak is gondolja, amiről a párja beszél vagy ahogy előadja a mondanivalóját, ezt ne éreztesse. Jusson eszébe, hogy azok a párok, akik segítenek egymásnak megbirkózni a napi stresszel, többször szexelnek és gyakrabban élnek át orgazmust, mint azok, akik nem képesek felülkerekedni a gondjaikon.

Párkapcsolati félelmek és a vonzerő…

Hogy lehetsz ilyen?! – A párkapcsolat emésztő konfliktusai

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink