Egy kis újítás sosem árt!

Megújult a szilveszteri lencse, ezt a recepted imádni fogod

Te hallottál már a zöld puy lencséről – más néven francia lencséről? Ezt az ínycsiklandó főzeléket most mindenképpen ki kell próbálnod, ugyanis a puy lencse nemcsak egészséges – mivel tele van fehérjével – de párolás közben még az alakját is megtartja, és egyáltalán nem fő szét. Ráadásul amellett, hogy hihetetlenül gusztán néz ki a tányérodon, a különleges indiai fűszerekkel mennyei ízekben lesz részed.

Isteni lencsefőzelék, keleti fűszerekkel

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöld lencse (francia lencse), de vörös lencsével is finom vagy fekete beluga lencsével
  • 1 nagy fej vöröshagyma, felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 púpozott evőkanál kurkuma
  • másfél liter húsleveslé
  • 10 + 5 dkg evőkanál vaj
  • fél teáskanál őrölt kardamom
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • csipet szerecsendió
  • 3 dl zsíros kókusztej
  • Só, őrölt bors, ízlés szerint

Így készítsd el:

1. A vajon pirítsd le a finomra vágott hagymát, majd tedd hozzá a két gerezd zúzott fokhagymát is.

2. Ezután mehet az alapba a kakukkfű és a kurkuma, még 1 percig hagyd pirulni, hogy kioldja a forró zsiradék a fűszerek ízét.

3. Öntsd fel a hagymás alapot a húslével, mehet bele a lencse is. Várd meg, míg felforr, majd vedd alacsony lángra, és fedő alatt 20-25 percig főzd, hogy a lencse megpuhuljon.

4. Közben egy kis lábosban olvaszd fel a maradék vajat, keverd bele a fahéjat, a szegfűszeget, a kardamomot, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Folyamatosan kevergesd két percig.

5. Mehet a lencséhez, majd öntsd bele a kókusztejet is. Emeld fel a hőfokot közepes lángra, és főzd további 15 percig.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink