Úgy gondolja, hogy tud már egykét dolgot a szexről? Igaza lehet, de akkor is érdemes tovább olvasnia, hiszen széles körben elfogadott „igazságokról” derülhet ki, hogy mégsem állták ki az idő próbáját. Ideje, hogy felfrissítse a tudását!

Tévhitek a szexről

1. tévhit
A szex fiatal korban jobb.

A VALÓSÁG: A fiatal generáció – nemtől függetlenül – sokkal nyitottabb, jobb az önismerete, gyorsabb és sportosabb, mint az idősebbek. Mégis úgy tűnik, hogy az ifjú és vad évek után jön az igazán kielégítő, érzelmileg is kifizetődő szexuális élet. Az évek haladtával ugyanis a gyors orgazmus helyett más dolgok lesznek fontosak: az érzékiség, a kreativitás és az érzelmi kapcsolat. Ráadásul a nők fiatalabb korukban még tele vannak gátlásokkal mind a testüket illetően, mind abban, hogy milyen teljesítményt nyújtanak az ágyban. Ahogy azonban telik az idő, és egyre több tapasztalatot szereznek, úgy lesznek egyre felszabadultabbak és kívánatosabbak.

2. tévhit
Az óvszer csökkenti az élvezetet.

A VALÓSÁG: A megfelelő méretű és alakú óvszer nemhogy csökkenti a gyönyört, de fokozhatja a szexuális örömöt mindkét fél számára. Kutatások szerint a nők ugyanolyan könnyen érik el az orgazmust óvszerrel is, mint nélküle, sőt néhány esetben még segíthet is feljutni a csúcsra. Ennek elsősorban az az oka, hogy a nők nyugodtabbak, és nem kell megszakítani az aktust.

3. tévhit
A közösülés önmagában elegendő a nőknek az orgazmushoz.

A VALÓSÁG: A nők 75 százalékának az orgazmus eléréséhez a hüvelyi közösülés mellett, közben szüksége van a csikló stimulálására is. A nőknek csupán 30 százaléka él át rendszeresen hüvelyi orgazmust. Bár Freud azt állította, hogy csak a hüvelyi orgazmus az igazi, szerencsére ma már nem ezt gondolják sem a nők, sem a férfiak. A kétféle orgazmus között élmény és intenzitás szempontjából nincs különbség. Uraim, elő az ujjakkal vagy a vibrátorral!

4. tévhit
A nők monogámok, a férfiak nem.

A VALÓSÁG: Vágyálom, srácok. A nők úgy szocializálódtak az elmúlt évszázadokban, hogy korlátozták a szexuális vonzódásukat egy időben egyetlen férfi re, pedig a biológiájuk és a személyiségük egyaránt arra ösztönzi őket, hogy minél több partnerrel létesítsenek kapcsolatot.

5. tévhit
A nőket kevésbé érdekli a szex, mint a férfiakat.

A VALÓSÁG: Még szerencse, hogy ez nem igaz. A nők ugyanúgy vágynak rendszeres és kielégítő szexre, mint a férfiak, de átmenetileg csökkenhet a vágyuk, ha bántalmazó kapcsolatban élnek, ha munkahelyi, párkapcsolati gondjaik vannak. A nők akkor is képesek „jegelni” a vágyaikat, ha éppen nincsen olyan partnerük, akivel szívesen lennének együtt.

6. tévhit
A férfiaknál az orgazmus mindig ejakulációval jár.

A VALÓSÁG: Bár általában törvényszerűnek tekintik, hogy a férfi számára az ejakuláció és az orgazmus nem létezik egymás nélkül, ez nem minden esetben van így. Igenis létezik orgazmus ejakuláció nélkül, sőt olyan is előfordulhat, hogy a magömlést nem kíséri a végső gyönyör érzése. A férfiak általában tudatos gyakorlással érhetik el, hogy megtanulják szétválasztani ezt a két, egyébként összetartozó tapasztalatot. Különböző technikákkal megakadályozható, hogy az orgazmust rögtön az ondó kilövellése kövesse.

7. tévhit
A férfiak mindig készek a szexre

A VALÓSÁG: A férfiak sem robotok, előfordul, hogy nem kívánják a szexet, fáradtak, szeretnének először csak összebújni a kedvesükkel, meghittségre, érzelmi kapcsolatra vágynak. De az is előfordulhat, hogy sokkal erotikusabb környezetet szeretnének – pont, mint a nők. Azok a férfiak, akik úgy gondolják, mindig készen kell állniuk egy kis akcióra, gyakrabban szenvednek erekciós problémáktól, mint azok, akik elfogadják, hogy nem minden a szexről szól.

8. tévhit
Minél nagyobb, annál jobb.

A VALÓSÁG: Csak a félreértések elkerülése végett: a pénisz méretéről van szó. Bár azt nem állíthatjuk, hogy a méret nem lényeg, a pénisz mérete nem olyan nagy probléma, mint azt sokan gondolják. Sokkal fontosabb kérdés az „összeegyeztethetőség”. Például egy nagy pénisz és egy kis hüvely nem jó kombináció, mint ahogy a kis pénisz és tág hüvely sem. De a technika még mindig fontosabb a méretnél.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink