Csirkepástétom sonkával
Hozzávalók (1 személyre): 50 g főtt csirkemellfilé, 35 g sovány szárnyassonka, 1 teáskanál citromlé, ½ gerezd fokhagyma, 2 evőkanál natúr joghurt, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, só, bors, pár csepp méz
Elkészítése: A csirkehúst és a sonkát vágjuk kis darabokra, majd turmixoljuk darabosra a citromlével és a fokhagymával együtt. Végül keverjük össze a joghurttal, a petrezselyemzölddel, és ízesítsük sóval, borssal, esetleg pár csepp mézzel.
Újhagymás túrókrém
Hozzávalók (kb. 100 g-hoz): 2 szál újhagyma, néhány szál snidling, 50 g sovány túró vagy ricotta, 40 g light krémsajt, ½ evőkanál kefir vagy joghurt, ½ evőkanál felaprított petrezselyemzöld, só, bors
Elkészítése: Az újhagymát és a snidlinget öblítsük le, az előbbit vágjuk vékony karikákra, az utóbbit apró darabokra. A túrót keverjük krémesre a krémsajttal, valamint a kefirrel vagy joghurttal. Forgassuk hozzá a hagymát, a snidlinget és a petrezselyemzöldet, majd ízesítsük sóval, borssal.
Magos-sajtos szendvicskrém
Hozzávalók (kb. 70 g-hoz): 6 g hántolt napraforgómag, néhány friss rozmaring- és kakukkfűlevél, 60 g kecske- vagy juhsajt, ½ evőkanál méz, só, bors
Elkészítése: A napraforgómagot száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára, majd hagyjuk kihűlni. A rozmaring- és kakukkfűleveleket vágjuk apróra. A kecske- vagy juhsajtot keverjük össze a mézzel, a zöld fűszerekkel és a napraforgómaggal, majd ízesítsük borssal és sóval. (Utóbbival óvatosan bánjunk, hiszen a sajt maga is sós!)
EZ IS ÉRDEKELHET:
- 5 fogyókúrás vacsora, amivel nem kell sokat bíbelődni
- Turbózd fel! Így lehet egészségesebb a szendvics!
- A szendvics mint főétel: 3 izgalmas variáció