A szendvics is lehet laktató főétel. Ha könnyebb ebédre vágyunk, sovány hússal, zöldségekkel, salátával megpakolva, különleges szószokkal fogyasztjuk, biztosan nem maradunk utána.

A szendvics mint főétel: 3 egészséges, izgalmas variáció

Nincs semmi gond a sovány sonkás, sovány sajtos változattal, de ha egy gyors, energiát adó, de mégis izgalmas és nem túl nehéz fogásra vágyunk, ami teljes értékű főétel, akkor érdemes néha elengedni a sonkás-sajtos variációt, és alkotni valami különlegeset. Az egészséges szendvics titka a jó minőségű alapanyagokban rejlik!

 

Paprikakrémes-csirkehúsos szendvics

Hozzávalók (2 személyre):

1 db csirkemellfilé

1-2 ek olívaolaj

bors

szárnyasfűszer-keverék

¼ db kígyóuborka

½ db sárgarépa

1 szál újhagyma

4 szelet rozskenyér

1 ek csípős paprikakrém

pár karika lila hagyma

 

Elkészítése:

1. A csirkemellfilét mossuk és tisztítsuk meg. Az olívaolajat keverjük össze a fűszerekkel, majd kenjük be vele a húst. Tegyük tepsibe, fedjük le, és 180 fokos sütőben süssük készre (nagyjából fél óra után levehetjük róla az alufóliát, és megpiríthatjuk).

2. Míg készül a hús, tisztítsuk meg a sárgarépát, mossuk meg a kígyóuborkát, majd a zöldséghámozó segítségével vágjuk vékony szalagokra. Az újhagymát karikázzuk fel.

3. Miután a hús elkészült, vágjuk vékony szeletekre. Két szelet kenyeret kenjünk meg a paprikakrémmel, majd pakoljuk meg a csirkével, zöldségekkel, hagymakarikákkal, azután fedjük le a másik kenyérrel. Ha száraznak találjuk így, a másik szelet kenyeret megkenhetjük kevés natúr joghurttal.

Elkészítési idő: 50 perc

 

DF-tipp:

Az egészséges szendvics elkészítéséhez a paprikakrém helyett, ha szereted, használhatsz pikáns tormás mustárt.

 

Sertéshúsos szendvics zöldfűszeres light majonézzel

Hozzávalók (1 személyre):

100 g sovány sertéshús

1 ek olívaolaj

bors

mustár

1 db teljes kiőrlésű zsemle

1 kisebb marék rukkola vagy bármilyen zöldsaláta

A zöldfűszeres majonézhez:

1 tk aprított petrezselyem

1 tk kapor

1 tk felaprított kapribogyó

1 tk felaprított csemegeuborka,

1 db citrom reszelt héja és kifacsart leve

1 ek light majonéz

 

Elkészítése:

1. A sertéshús sütőben, mérsékelt hőfokon, ízlés szerint sóval, borssal, mustárral fűszerezve süssük készre, akár sütőzacskóban, így omlós marad a hús.

2. Míg készül a hús, keverjük össze a zöldfűszeres majonéz alapanyagait.

3. Az elkészült omlós húst villával szedjük szálaira. A zsömlét vágjuk félbe, pirítsuk, kenjük meg a majonézzel, pakoljuk meg a hússal és a leöblített, megszárítgatott rukkolával.

Elkészítési idő: kb. 50 perc
egészséges szendvics, sertéshús, tortilla

Fotó: Shutterstock

DF-tipp:

Zsemle helyett a szendvics alapelemeit teljes kiőrlésű tortillalapba is tekerheted!

 

Csirkés szendvics coleslow-val

Hozzávalók (2 személyre):

150 g grillezett csirkemellfilé

néhány ek almaecet (opcionális)

2 db nagyobb sárgarépa

¼ fej lila káposzta

¼ fej káposzta

¼ db vöröshagyma

2 ek görög joghurt vagy alacsony zsírtartalmú tejföl

2 ek light majonéz

bors

2 db korpás kifli vagy zsemle

 

Elkészítése:

1. Ínycsiklandó egészséges szendvicset készíthetünk maradék grillcsirkéből is. A sült húst a villával szálazzuk szét, a korpás kiflit vagy zsemlét vágjuk félbe, majd pirítsuk meg.

2. Asárgarépát és a káposztákat reszeljük le, majd keverjük össze a felaprított vöröshagymával, joghurttal vagy tejföllel, light majonézzel, sóval, borssal, ízlés szerint némi almaecettel.

3. A pékáruk alsó részét pakoljuk meg a coleslaw-val és a csirkehússal, majd fedjük le a tetejükkel.

Elkészítési idő: 15 perc

 

DF-tipp:

Ha nincs otthon maradék sült csirke, pillanatok alatt elkészítheted teflonban: vágd kis darabokra a megtisztított csirkemellfilét, sózd, borsozd, fűszerezd meg ízlés szerint. Hevíts fel 1-2 ek olívaolajat egy teflonserpenyőben, és süsd át rajta 6-8 perc alatt a falatnyi húsdarabkákat.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink