Lassan egyre többen elfogadják, hogy nem feltétlenül az éhezés, a kínszenvedés vezet a fogyássikerhez. Sokkal inkább a következetesség a titka annak, hogy kitartsunk, és legyen erőnk eljutni a célunkig.

3 kiló mínusz szenvedés nélkül

Igaz, hogy egy kőkemény diéta utáni gyors siker feldobja az embert, de a bukást a többség nem kerüli el, nagyon sokan rövid időn belül vissza is hízzák a leadott kilókat. Ezért mondják a szak emberek, hogy inkább adjunk magunknak több időt, és kisebb lépésekkel kezdjük építeni az önfegyelmet. Minden hedonista zabagép kiborul a komolyabb megvonásoktól, nem is kérdés. De ha apróbb megvonásokkal trükközünk, az lehet, hogy nagyobb és tartós sikerhez vezet.

Hogyan dobhatunk le 3 kilót?

Először is mérjük fel a napi szénhidrátfogyasztásunkat, az első zsemlétől az utolsó Túró Rudiig. Ha kész a lista, húzzunk le belőle két terméket. Legyen kevesebb a kenyérféle és az édesség is.

Mi az, amit szeretünk?

Irányítsuk át a figyelmünket arra, hogy az egészséges ételek közül melyeket szeretjük valóban. A rettegésből ritkán lesz siker. Az átlag fogyókúrázó hamar kiborul, és élénken tiltakozni kezd, mert lelki szemei előtt ízetlen párolt húsok és üres salátalevelek jelennek meg. Ha nem szeretjük annyira a nyers salátákat, együnk párolt és grillezett zöldségeket. A zöldségek mennyiségének megemelése és a köretek meg a hús csökkentése el fog vezetni a sikerhez. Ez az a nagy titok? Vicces, igaz? De tényleg fontos, hogy ne utálattal viszonyuljunk az ételeinkhez, hanem megtaláljuk az örömöt ebben a más összetételű étrendben is.

Az új étrend

Ne legyünk lusták, üljünk neki, és állítsuk össze az új étrendet olyan ételekből, amelyek egészségesek, csökkentett a szénhidráttartalmuk, de szeretjük őket. Az elsődleges szempont az legyen, hogy minden étkezéskor kerüljön zöldség is a tányérra. Az ételeink 70 százalék zöldséget tartalmazzanak. Lehet az gyrostál, főzelék, tonhalsaláta, rakott zöldség kevés barna rizzsel.

Legyünk résen!

Inspiráló érzés gyorsan sokat fogyni, de a statisztikák azt mutatják, hogy utána megtartani az eredményt sokkal nagyobb művészet. Sokaknál a 4. és 16. hét között jelentkeznek kisebb mellékhatások, így fáradtság, székrekedés, hányinger vagy hasmenés. Ezek a kellemetlen tünetek általában néhány héten belül enyhülnek, megszűnnek. Ahogy fogynak a kilók, úgy lehet növelni a testmozgás mennyiségét.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink