Rákkal töltött tortilla
A töltelék hozzávalói: 20 dkg koktélrák, kevés apróra vágott ananász, zsírszegény majonéz, dijoni mustár, fokhagyma, csíkokra vágott kígyóuborka, spenótlevél.
A spenótleveleket forrázzuk le, majd tegyük félre. A rákot csepegtessük le, és fokhagymán pár perc alatt pirítsuk át. A kígyóuborkát, az ananászt, valamint a majonézt a dijoni mustárral keverjük össze, és hagyjuk állni egy fél órát. A tortilla-lapot tegyük 30 másodpercre mikrohullámú sütőbe, hogy felmelegedjen. A tortilla egyik felébe tegyük a már leforrázott és lecsöpögtetett spenótleveleket, majd az ananászos keveréket, rakjunk a tetejére egy jókora adag rákot, majd tekerjük fel. Fogpiszkálóval rögzíthetjük, így nem csúszik szét!
- 290 kcal
- 9 gr zsír
- 30 gr fehérje
- 28 gr szénhidrát
Gyümölcsös-csirkés szendvics
Hozzávalók: csirkemell, zeller, szőlő, vöröshagyma, ananász, salátalevél, két szelet teljes kiőrlésű kenyér.
A szőlőt szemezzük le, és keverjük össze az apróra vágott ananásszal. A vöröshagymát és a zellert vágjuk csíkokra, és azt is keverjük a gyümölcsökhöz. Az egészre öntsünk natúr joghurtot, és tegyük egy órára a hűtőbe. A csirkemellet egy kevés olívaolajon, csipetnyi gyömbérrel pirítsuk aranybarnára. A kenyérszeletekre tegyünk salátalevelet, halmozzuk rá a gyümölcsös, joghurtos keveréket, majd tegyünk a tetejére a pirított csirkemellből is. Egzotikus, különleges ízű szendvics!
- 300 kcal (150 kcal/szelet)
- 10 gr zsír
- 26 gr fehérje
- 39 gr szénhidrát
Pulykás pita görög módra
Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, joghurt, gomba, fokhagyma, só, paprika, paradicsom, paprika, lila hagyma, egy darab pita.
A pulykamellet csíkozzuk fel, kevés olívaolajba keverjük bele a reszelt fokhagymát, sót, borsot, valamint a joghurtot. Keverjük össze, és a keveréket egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Másnap dobjuk az egészet forró serpenyőbe, tegyük hozzá az apróra vágott gombát, és pirítsuk, míg a hús szép barna lesz. Közben daraboljuk fel a lila hagymát, paprikát, paradicsomot. A pitát fél percre tegyük a mikróba, hogy picit felmelegedjen, majd tegyük bele a serpenyőből kikanalazott húsos egyveleget. A tetejére dobáljunk paprikát, paradicsomot, lila hagymát és tekerjük fel. Kiadós, laktató és nagyon finom!
- 320 kcal
- 11 gramm zsír
- 31 gramm fehérje
- 40 gramm szénhidrát
Dél kedvence
Hozzávalók: két szelet tönkölybúza kenyér, 30 dkg báránycomb, light majonéz, mustár, fokhagyma, ananász, zöld salátalevél.
Ez igazi ínyencfalat. Vágjuk vékonyabb szeletekre a báránycombot, vagy ha túl vastagra sikerül, kicsit klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, majd vagy grillrácson, vagy nagyon kevés olívaolajon, serpenyőben süssük meg, hogy puha legyen. A fokhagymát reszeljük le, keverjük bele a mustáros majonézbe. A kenyérre tegyünk egy salátalevelet, rakjuk rá az illatos sült húst, majd a hús tetejére tegyünk egy kanálnyi majonézt. Végül dobáljunk rá ananász darabkákat, és a kenyér másik felét egy salátalevéllel együtt borítsuk a tetejére.
- 310 kcal (155 kcal/szelet)
- 17 gramm zsír
- 22 gramm fehérje
- 18 gramm szénhidrát
Cézár salátás
Hozzávalók: 2 darab ripsz-ropsz, 20 dkg csirkemell, zöld salátalevél, paradicsom, parmezán sajt, natúr joghurt, mustár.
A joghurtot keverjük el egy teáskanál mustárral. A csirkét vágjuk vékony csíkokra és pirítsuk meg kevés olívaolajon, amíg szép barna lesz. Vágjuk apró darabokra a salátát és a paradicsomot, majd jó alaposan keverjük el a mustáros joghurttal. Várjunk fél órát, míg a hús is kihűl és a saláta is összeérik. Tegyünk egy-egy adag joghurtos salátát a ripsz-ropsz-ok tetejére, majd pakoljuk meg a csirkehússal, és végül szórjuk meg kevés parmezán sajttal. Kiváló ebéd vagy vacsora!
- 230 kcal (115kcal/ripsz-ropsz)
- 6 gr zsír
- 21 gr fehérje
- 25gr szénhidrát