Egyesült Államok
Az USA-ban bizony sok a termetes hölgy, aki viszont ad magára, az nagyon odafigyel, és igazi egészségmániás! Számukra a sport valódi örömforrás – és egyben kihívás is, hogy napról napra jobb teljesítményt érjenek el.
DF-tipp: Mozogjon minél többet, de fontos, hogy olyan sportágat válasszon, amit szeret!
A fogyókúra terén a legtöbben a szénhidrátszegény módszerekre esküsznek, ezért aratott néhány éve akkora sikert például dr. Atkins diétája, amely majdnem teljesen száműzi a szénhidrátokat az étrendből.
DF-tipp: A szénhidrát ugyanolyan fontos eleme a kiegyensúlyozott táplálkozásnak, mint mondjuk a fehérje, tehát bátran fogyaszthatja a fogyókúra alatt is. A lényeg a minőség – de főleg a mennyiség! A titok: keresse a teljes kiőrlésű termékeket, és ügyeljen az adagolásra.
Milyen a diétás hamburger?
Az amerikaiak „nemzeti eledelének” alakkímélő változatához válasszon teljes kiőrlésű vagy korpás zsemlét, sovány szárnyashúsból készült húspogácsát, paradicsomot, kígyóuborkát és jégsalátát, ketchup helyett pedig sűrített paradicsomot.
Franciaország
A francia hölgyek szépsége és karcsú alakja legendás. Pedig állítólag már a fogyókúra szó hallatán is hidegrázást kapnak… Akkor hát mi a titkuk?
A francia nők mindenben az igényességre törekszenek, így van ez az étkezéssel is. Lehetőleg jó minőségű alapanyagokból készült fogásokat fogyasztanak, és minden étkezésnek megadják a módját…
DF-tipp: Utánozza őket, és egyen naponta legalább 5 alkalommal, de mindig csak kis adagokat! Az étkezéshez teremtsen nyugodt légkört, és falatozzon minél lassabban, kiélvezve az ízeket.
Sajt és gyümölcs: nyerő páros!
A franciák híresek finom sajtjaikról. Néhány szelet nem túl zsíros sajt egy kis almával és szőlővel igazán finom, laktató fogás lehet! 1 dl minőségi vörösbort is elfogyaszthat mellé.
Japán
Nem csak sokáig élnek, de nádszálkarcsúk is! Ebben természetesen a genetika is szerepet játszik, de mindenekelőtt az életmódjuk az, ami hozzásegíti őket az egészséghez és a szépséghez.
Az étrendjük túlnyomó részben zöldségekből, rizsből és tengeri halakból áll. Utóbbiak rendkívül gazdagok a szervezet számára fontos omega-3 zsírsavakban.
Tipp: A japánok egészségének titka az ételek elkészítési módjában is rejlik. Ritkán sütnek bő zsírban vagy olajban, sokkal szívesebben párolnak, gőzölnek és grilleznek!
EZ IS ÉRDEKELHETI:
- 1500 KALÓRIÁS EGÉSZSÉGVÉDŐ ÉTREND
- 20 TIPP A HATÉKONYABB FOGYÁSÉRT
- KÉSZÜLJÖN FEL MÁR A DIÉTA ELŐTT! HASZNOS TUDNIVALÓK A FOGYÓKÚRÁRÓL