Hogy maradnak karcsúak a francia hölgyek a bagett és a croissant országában, és mitől olyan vékonyak a japán nők? Lesse el néhány titkukat, és lendüljön csúcsformába!

Bevált fogyókúrás tippek a nagyvilágból

Egyesült Államok

Az USA-ban bizony sok a termetes hölgy, aki viszont ad magára, az nagyon odafigyel, és igazi egészségmániás! Számukra a sport valódi örömforrás – és egyben kihívás is, hogy napról napra jobb teljesítményt érjenek el.

DF-tipp: Mozogjon minél többet, de fontos, hogy olyan sportágat válasszon, amit szeret!

A fogyókúra terén a legtöbben a szénhidrátszegény módszerekre esküsznek, ezért aratott néhány éve akkora sikert például dr. Atkins diétája, amely majdnem teljesen száműzi a szénhidrátokat az étrendből.

DF-tipp: A szénhidrát ugyanolyan fontos eleme a kiegyensúlyozott táplálkozásnak, mint mondjuk a fehérje, tehát bátran fogyaszthatja a fogyókúra alatt is. A lényeg a minőség – de főleg a mennyiség! A titok: keresse a teljes kiőrlésű termékeket, és ügyeljen az adagolásra.

Milyen a diétás hamburger?

Az amerikaiak „nemzeti eledelének” alakkímélő változatához válasszon teljes kiőrlésű vagy korpás zsemlét, sovány szárnyashúsból készült húspogácsát, paradicsomot, kígyóuborkát és jégsalátát, ketchup helyett pedig sűrített paradicsomot.

Franciaország

A francia hölgyek szépsége és karcsú alakja legendás. Pedig állítólag már a fogyókúra szó hallatán is hidegrázást kapnak… Akkor hát mi a titkuk?

A francia nők mindenben az igényességre törekszenek, így van ez az étkezéssel is. Lehetőleg jó minőségű alapanyagokból készült fogásokat fogyasztanak, és minden étkezésnek megadják a módját…

DF-tipp: Utánozza őket, és egyen naponta legalább 5 alkalommal, de mindig csak kis adagokat! Az étkezéshez teremtsen nyugodt légkört, és falatozzon minél lassabban, kiélvezve az ízeket.

Sajt és gyümölcs: nyerő páros!

A franciák híresek finom sajtjaikról. Néhány szelet nem túl zsíros sajt egy kis almával és szőlővel igazán finom, laktató fogás lehet! 1 dl minőségi vörösbort is elfogyaszthat mellé.

Japán

Nem csak sokáig élnek, de nádszálkarcsúk is! Ebben természetesen a genetika is szerepet játszik, de mindenekelőtt az életmódjuk az, ami hozzásegíti őket az egészséghez és a szépséghez.

Az étrendjük túlnyomó részben zöldségekből, rizsből és tengeri halakból áll. Utóbbiak rendkívül gazdagok a szervezet számára fontos omega-3 zsírsavakban.

Tipp: A japánok egészségének titka az ételek elkészítési módjában is rejlik. Ritkán sütnek bő zsírban vagy olajban, sokkal szívesebben párolnak, gőzölnek és grilleznek!

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.

Ajánlataink