Hozzávalók:
- 3 nagyobb tojás
- 1/2 tk. almaecet
- 60 g diétás porrá darált édesítőszer
- 1/4 tk. vaníliakivonat
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 135 fokra.
2. Válaszd szét a tojásokat, és a fehérjéket tedd egy nagy tálba. A sárgáját majd más ételhez használd fel.
3. Kezdd el közepes fokozaton habbá verni. 2 perc után, amikor elkezd habosodni, add hozzá az almaecetet.
4. Habosítsd tovább, majd jöhet az édesítő por és a vanília. Verd teljesen kemény habbá.
5. Kiskanállal vagy nyomózsákkal adagold egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire.
5. Kiskanállal vagy nyomózsákkal adagold egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire.
6. Tedd a sütőbe 15 percre. Majd vedd le a hőmérsékletet 100 fokra, és hagyd bent további egy órát.
7. Zárd el a sütőt, és pihentesd a habcsókokat további egy órát, hogy igazán ropogósak legyenek.
8. Amikor a sütő teljesen kihűl, tedd át a habcsókokat egy légmentesen záródó dobozba.