A sárga, piros és harsány zöld színt adó színanyagok mind fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében. Minél színesebb a köreted, annál egészségesebben táplálkozol! Emellett ezeknek a zöldségeknek nagy erénye, hogy szemben a magas szénhidráttartalmú krumplival, sokkal nagyobb arányban tartalmaznak a testet valóban építő, egészséges tápanyagokat. Természetes vitamintartalmuk igen magas, emellett számos hasznos ásványi anyag és nyomelem is található bennük.
Lássuk, milyen egészségügyi előnyök származnak abból, ha krumpli helyett színes, változatos köret kerül tányérodra a hús mellé.
1. Kelbimbó: rengeteg rostanyagot tartalmaz, felgyorsítja az emésztést
2. Piros kaliforniai paprika: magas C-vitamin és antioxidáns tartalma erősíti az immunrendszered
3. Édesburgonya: vasban és káliumban gazdag, kiválóan oldja a stressz
4. Sütőtök: vérnyomáscsökkentő és vízhajtó hatással bír
5. Karfiol: magas antioxidáns, támogatja a méregtelenítést
6. Cukkini: gyorsítja az emésztést és a tápanyagok lebontását