Ez a zabpelyhes desszert nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, így ha egyet-egyet megeszel belőle az ünnepek alatt, nem érzel majd utána komoly éhséget. Ez a kellemes hatás ráadásul, ha a délelőtti órákban eszed meg az egész napodat meghatározza. És ha ez mind nem lenne elég, van még egy jó hírünk: Nem kell sokat pepecselned vele! Bármikor összedobhatod, bekészíted a hűtőbe, így reggel csak előkapod, és már eheted is! Most a mindemegette.hu egy remek receptjét hoztuk el neked:
HOZZÁVALÓK:
- 1cm gyömbér
- 1db banán
- 10dkg aszalt vörösáfonya
- 5dkg aprószemű zabpehely
- 10dkg kesudió
- 2tk chia mag
ELKÉSZÍTÉS:
A gyömbért hámozd meg, majd darabold fel. Ezután a nagyobb karikákra vágott banánnal és az aszalt vörös áfonyával turmixold alaposan össze.
Ha ezzel elkészülsz, a szinte pépesre turmixoltad a hozzávalókat kanalazd egy tálba, és egy fakanállal forgasd bele a zabpelyhet is.
Miután alaposan elkeverted, a durvára aprított kesudiót is vegyítsd el a chiamaggal, és dolgozd a zabpelyhes keverékbe. Ha esetleg nagyon ragadna, nyugodtan adhatsz még hozzá egy kevés zabpelyhet. Ne ess túlzásba, hiszen ha túl sűrű lesz a keverék, akkor nem lehet formázni.
https://www.youtube.com/watch?v=SBkhkYHRaD0
EZ IS ÉRDEKELHET: