Csokoládé, csipsz vagy keksz? A legtöbb snack sajnos nem használ az ember alakjának. Attól függően, hogy mit szeretsz nassolni, eláruljuk, mi az, amit beilleszthetsz a fogyókúrádba.

Diétateszt: Hogyan nassolj okosan?

1. Az irodai zűrzavar közepette nincs időd ebédelni. Helyette…

A …a fiókodban található gumicukorkészletből eszegetsz.

B …gyorsan bekapsz pár szelet sajtot és szalámit.

C …megeszed az otthonról hozott vagy a menzán vásárolt ételt.

 

2. Elérkezett a délutáni csevegés ideje a kollégákkal. A kávéhoz…

A …szerinted egy szelet süti is hozzátartozik.

B …szívesen megeszel egy szelet vajas kenyeret vagy egy szendvicset.

C …nem feltétlenül muszáj enni valamit. Az illatosan gőzölgő fekete önmagában is elegendő.

 

3. Végre vége a munkának! Hazaérve…

A …gyorsan feltöltöd a lemerült energiaraktáraidat egy kis bonbonnal vagy csokoládéval.

B …vacsora előtt még gyorsan bekapsz a hűtőből ezt-azt, például egy darabka sajtot vagy egy szelet sonkát.

C …kényelmesen nekilátsz a vacsora elkészítésének.

 

4. Vacsora a barátokkal: a tészta isteni volt, most pedig jöhet a…

A …desszert! Mindegy, hogy puding vagy fagylalt, csak valami édes legyen!

B …a sajttál, a finom vacsora tökéletes lezárása.

C …az est fénypontja. Minden étkezést meg kell koronázni valami édessel vagy sóssal!

 

5. Irány a kanapé! Most kezdődik a kedvenc sorozatod, a kisasztalon pedig…

A …csoki található, mindenféle változatban.

B …kekszek, ropi és csipsz hever.

C …egy pohár por és sajtfalatkák vannak kikészítve.

 

Értékelés

Amelyik betűből a legtöbbet gyűjtötted, abba a típusba tartozol. Ha egyforma gyakorisággal választottál két betűt, akkor az esetedben mindkét típusra vonatkozó nassolási tippek érvényesek.

A: Az édesszájú

Ami az étkezések közötti nassolnivalót illeti, neked csak az a fontos, hogy valami édes legyen. A legtöbb desszert azonban sajnos sok cukrot és zsírt tartalmaz.

DF-tippek:

  • Ha nagyon kívánod az édességet, igyál meg egy csésze édesített zöld teát, vagy egyél egy kis gyümölcsöt. Ebéd után például remek desszert a natúr joghurt bogyós gyümölcsökkel.
  • Minden rágcsálnivalót a legkisebb kiszerelésben vásárold meg. Csak kevés édességet vegyél, az viszont legyen nagyon jó minőségű, és csak egy darabot (szeletet/kockát) engedélyezz belőle magadnak.

 

B: Mindegy, mit, csak sós legyen!

A csipsz, a sós mogyoró és társaik nemcsak túl sok sót, de rengeteg zsírt is tartalmaznak, igen kalóriadúsak.

DF-tippek:

  • Csillapítsd már nassolnivalókkal a snackéhséged: csipsz helyett egyél 2-3 szem korpás kekszet, diákcsemege helyett válassz natúr (!) pattogatott kukoricát.
  • Nassolj folyékony halmazállapotú finomságokat is, például cukormentes paradicsomlevet. Egyszerűen ízesítsd kevéske sóval, borssal és tabascóval.

 

C: Az ínyenc

Mindegy, hogy sós vagy édes, a lényeg, hogy különleges legyen. Szereted saját magad elkészíteni, majd tálaláskor szépen elrendezni a tányéron az ételeket. Mindegy egyes étkezést, a legkisebbet is, tudatosan kiélvezed.

DF-tippek:

  • Kedvenc italaid, ételeid összetevőit kalóriaszegényebb alapanyagokkal is helyettesítheted. A kapucsínódat például készítsd zsírszegény tejjel, a sajttáladhoz válassz zsírszegény fajtákat.
  • Az étkezések után, valamint a köztes időszakokban rágj cukormentes rágógumit. A mentolos íz féken tartja az étvágyat, így könnyebb lesz lemondanod a nassolásról.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink