Nassolni nem tilos, csak válasszuk meg jól, hogy mit falatozunk. Olyan egészséges, alacsony szénhidráttartalmú ételeket gyűjtöttünk össze, amelyekből mértékkel nyugodtan csemegézhetünk.

Ezt rágcsáld! 12 alacsony szénhidráttartalmú nasi

Avokádó

Kimagasló ómega-3 zsírsavtartalom, krémes textúra – mi kell még? Néhány szelet avokádó nem éppen a legmegszokottabb rágcsálnivaló, viszont annál finomabb. Fogyasztásával a támogatjuk az immunrendszert. Ha nem szeretjük magában, készítsünk belőle krémet, mártogatóst, és fogyasszuk nyers zöldségekkel ezt az alacsony szénhidráttartalmú finomságot.

 

Tökmag

Magában fogyasztva is finom, de nem rossz döntés a salátánkra, krémlevesünkre szórni sem. Jobb, ha nem a pörkölt és sózott változatot választjuk, hanem a natúrt. Értékes zsír- és fehérjeforrás, nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot, káliumot és D-vitamint.

 

Cheddar sajt

Alacsony szénhidráttartalmú finomság, tökéletes választás, ha valami sósra vágyunk. Néhány szelet almával, pár szem dióval remek kombináció – persze csak akkor, ha a mennyiségben mértéket tartunk!

 

Pisztácia

A keto és a vegán étrendet követők imádják, de nem csak nekik ajánljuk: remek növényi alapú fehérjeforrás, szénhidráttartalma pedig elenyésző. És persze rostban is gazdag, serkenti az anyagcserét, támogatja a szívműködést. 10-20 g natúr pisztácia elfogyasztása után sokáig nem éhezünk majd meg.

 

Görög joghurt

Rágcsálni ugyan nem lehet, de attól még szuper nassolnivaló. Magas fehérje- és alacsony szénhidráttartalmú, ezért anélkül telít el, hogy megemelné a vércukorszintet. Természetesen a natúr változatot ajánljuk, de ha fel szeretnénk dobni az ízét, keverjük el egy kis gyümölccsel, vagy szórjuk meg fahéjjal, vaníliával.

 

Edamame bab

A zsenge, zöld színű szójabab szintén növényi alapú fehérjeforrás, amely gazdag vasban, káliumban, B-vitaminban. Pároljuk meg néhány perc alatt, enyhén sózzuk meg, majd keverjük a salátánkba. Vagy csipegessük magában, remek ropogtatnivaló.

 

Kemény tojás

A tojás nem csak reggelire kiváló választás. Szénhidrátot szinte alig tartalmaz, cserébe viszont gondoskodik a szervezetünk fehérjeellátásáról. Segíti az izomregenerációt, jót tesz az agyműködésnek, és a szem egészségét is támogatja.

 

 

Kígyóuborka

Akár a tojás párja is lehet, ha délután ránk tör a nassolhatnék. Nehéz belőle túl sokat enni, hiszen nagy része víz – remek folyadékpótló.

 

Proteinszelet

Ez esetben nem mindegy, hogy milyen választunk: sok fehérjeszelet tartalmaz felesleges cukrot, ezért mindig olvassuk el az összetevők listáját! Az egészséges változatot a magas rosttartalomról ismerhetjük fel, ami hosszan tartó telítettségérzést ad. Tökéletes választás edzés után.

 

Mozzarellarudak

Újabb sajt, amit bűntudat nélkül fogyaszthatunk. Fehérjével tölti fel a szervezetet, emellett a mozzarella az egyik legalacsonyabb zsírtartalmú sajtfajta És persze isteni finom!

 

Diákcsemege

Csupa egészséges mag és dióféle együtt! Sok fontos tápanyagot és vitamint tartalmaznak, tökéletes rágcsálnivalók. Naponta maximum 10-20 grammnyi biztosan nem árt meg belőlük: ebéd után legyen ez a nasi.

 

Olívabogyó

A mediterrán étrend egyik alapétele, fogyasztásával feltölthetjük a szervezetünket csupa egészséges zsírral. Válasszunk alacsony sótartalmú bogyót.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink