A diétázás nem egyenlő az áldozathozatallal
A diéta említésénél általában a fogyás érdekében meghozott áldozatokra összpontosítunk. Valójában a diéta egy táplálkozási rendszer, melyet mindenki napi szinten használ, annak megfelelően, hogy milyen életmódot folytat, mennyi az energiafelhasználása, milyen az egészségi állapota vagy éppen milyen fizikai tulajdonságokkal és anyagcserével rendelkezik – olvasható Francesco Mutti szülésznőgyógyász honlapján, aki a fehérjediétát szoborszerű diétának is nevezi. Ugyanis ez a módszer átrendezi a test vonalait, csökkentve a felesleges testzsírt, miközben az izmokat, a csontokat és a bőrt érintetlenül hagyja.
A diéta előnyei
A diétázónak nincs éhség- és fáradtságérzete – míg ezek a többi fogyókúra esetében jelentkeznek. A diétázónak jóközérzetet biztosít lelki és fizikai szinten egyaránt. Az eredménye egyből látszik és meg is marad! Meglepő, de egy hónap alatt 5-6 kilót is lehet veszíteni a testzsírból a fehérjediéta segítségével. Nagyon fontos, hogy jelentős, folyamatos és egyenletes súlyvesztés jellemzi, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a leadott kilók ne szaladjanak könnyen vissza. További előnye még, hogy a bőr rugalmas lesz, a haj fényes marad, és a körmök állapota is javul. Annak ellenére, hogy a diéta szigorú orvosi felügyeletet igényel, amelynek során a javallatok és ellenjavallatok folyamatos ellenőrzése zajlik, mégis könnyű követni az élelmiszerek változatosságának is köszönhetően. A diétában használatos termékek alapja a növényi fehérje. Gyógyszertől mentesen készülnek, és teljesen természetes élelmiszerek. Szerepel közöttük például tészta, sós keksz, rizs, omlett, édes és sós rágcsálnivalók, rudacskák stb. – kész adagokban kapják a páciensek, így a használatuk nagyon kényelmes – hangsúlyozta Francesco mutti torinói szülész-nőgyógyász egy konferencián.
Miért klinikai fogyókúra a fehérjediéta?
Úgy negyven évvel ezelőtt blackburn professzor a Harvard egyetemen dolgozta ki először a fehérjealapú táplálkozási módszert, amelyet a szigorú orvosi ellenőrzésnek köszönhetően biztonsággal lehet alkalmazni. mielőtt bárki belevágna, alapos kivizsgálásra küldik, ahol megnézik a zsírtömeget, a sejten belüli és kívüli vízmennyiséget, illetve a páciens anyagcseréjét (anyagcserezavarok, túlsúlyosság, elhízás stb). A fehérjediéta valójában egy komplett étkezési program, amely jelentős súlyvesztéssel kezdődik és egy teljes táplálkozási metódust foglal magába. Nem csak a felesleges súlyt dobhatjuk le vele, de a cellulit nagy része is eltűnik anélkül, hogy az izmok, csontok, ízületek és a szervek sérülnének.
Mi fogyasztható a diéta alatt?
A fehérjediétában az a legjobb, hogy azok is örömüket lelik benne, akik szeretik a változatos étrendet és a tésztaféléket. A diéta során ugyanis közel 70 féle termék közül lehet választani, ami a növényi fehérjékből készült ételek fogyasztásának köszönhető, mely fehérjéket szójából, borsóból, tejből stb. nyerik ki. A növényi fehérjék huzamosabb idejű fogyasztása után második lépésként fokozatosan vezetik vissza az állati fehérjéket, cukrokat, lipideket, szénhidrátokat, ami azt eredményezi, hogy a szervezet anyagcsere-működése visszaáll a normál működésre. Mindig szakembernek kell ellenőriznie az anyagcsere változásait – figyelmeztet Francesco Mutti, aki évek óta végez kutatásokat és kezeléseket a táplálkozástudományban.