A könyvesboltok és az internet a különböző divatos diétairányzatok tárháza, szerintem ön is kapásból fel tud sorolni legalább ötféle diétát, amelyről már olvasott vagy akár még próbálta is. Azonban ezeknek a módszereknek gyakran kétes a kimenetelük, mert lehet, hogy kis időre eltűnik a felesleg, de sok esetben ez sajnos nem tartós. Francesco Mutti szakorvos fehérjediéta-kutatása viszont olyan tartós eredményt ígér, amelyre mindannyian vágyunk.

Egy hónap alatt 5 kiló mínusz – fehérjediétával

A diétázás nem egyenlő az áldozathozatallal

A diéta említésénél általában a fogyás érdekében meghozott áldozatokra összpontosítunk. Valójában a diéta egy táplálkozási rendszer, melyet mindenki napi szinten használ, annak megfelelően, hogy milyen életmódot folytat, mennyi az energiafelhasználása, milyen az egészségi állapota vagy éppen milyen fizikai tulajdonságokkal és anyagcserével rendelkezik – olvasható Francesco Mutti szülésznőgyógyász honlapján, aki a fehérjediétát szoborszerű diétának is nevezi. Ugyanis ez a módszer átrendezi a test vonalait, csökkentve a felesleges testzsírt, miközben az izmokat, a csontokat és a bőrt érintetlenül hagyja.

A diéta előnyei

A diétázónak nincs éhség- és fáradtságérzete – míg ezek a többi fogyókúra esetében jelentkeznek. A diétázónak jóközérzetet biztosít lelki és fizikai szinten egyaránt. Az eredménye egyből látszik és meg is marad! Meglepő, de egy hónap alatt 5-6 kilót is lehet veszíteni a testzsírból a fehérjediéta segítségével. Nagyon fontos, hogy jelentős, folyamatos és egyenletes súlyvesztés jellemzi, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a leadott kilók ne szaladjanak könnyen vissza. További előnye még, hogy a bőr rugalmas lesz, a haj fényes marad, és a körmök állapota is javul. Annak ellenére, hogy a diéta szigorú orvosi felügyeletet igényel, amelynek során a javallatok és ellenjavallatok folyamatos ellenőrzése zajlik, mégis könnyű követni az élelmiszerek változatosságának is köszönhetően. A diétában használatos termékek alapja a növényi fehérje. Gyógyszertől mentesen készülnek, és teljesen természetes élelmiszerek. Szerepel közöttük például tészta, sós keksz, rizs, omlett, édes és sós rágcsálnivalók, rudacskák stb. – kész adagokban kapják a páciensek, így a használatuk nagyon kényelmes – hangsúlyozta Francesco mutti torinói szülész-nőgyógyász egy konferencián.

Miért klinikai fogyókúra a fehérjediéta?

Úgy negyven évvel ezelőtt blackburn professzor a Harvard egyetemen dolgozta ki először a fehérjealapú táplálkozási módszert, amelyet a szigorú orvosi ellenőrzésnek köszönhetően biztonsággal lehet alkalmazni. mielőtt bárki belevágna, alapos kivizsgálásra küldik, ahol megnézik a zsírtömeget, a sejten belüli és kívüli vízmennyiséget, illetve a páciens anyagcseréjét (anyagcserezavarok, túlsúlyosság, elhízás stb). A fehérjediéta valójában egy komplett étkezési program, amely jelentős súlyvesztéssel kezdődik és egy teljes táplálkozási metódust foglal magába. Nem csak a felesleges súlyt dobhatjuk le vele, de a cellulit nagy része is eltűnik anélkül, hogy az izmok, csontok, ízületek és a szervek sérülnének.

Mi fogyasztható a diéta alatt?

A fehérjediétában az a legjobb, hogy azok is örömüket lelik benne, akik szeretik a változatos étrendet és a tésztaféléket. A diéta során ugyanis közel 70 féle termék közül lehet választani, ami a növényi fehérjékből készült ételek fogyasztásának köszönhető, mely fehérjéket szójából, borsóból, tejből stb. nyerik ki. A növényi fehérjék huzamosabb idejű fogyasztása után második lépésként fokozatosan vezetik vissza az állati fehérjéket, cukrokat, lipideket, szénhidrátokat, ami azt eredményezi, hogy a szervezet anyagcsere-működése visszaáll a normál működésre. Mindig szakembernek kell ellenőriznie az anyagcsere változásait – figyelmeztet Francesco Mutti, aki évek óta végez kutatásokat és kezeléseket a táplálkozástudományban.

10 karcsúsító,  fehérjedús  élelmiszer

Egyen több fehérjét! – 5 fontos jel

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink