Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatsz!

Fogyás 3 fázisban: így használd a dinnyediétát

Becsapós finomság

Elsőre azt gondolnánk, hogy a dinnye tele van cukorral, és annak köszönheti édes ízét, és a legtöbben ezért nem mernek belőle falatozni diétázás alatt. Pedig nem kell tőle tartani! Mivel 100 gramm, vagyis nagyjából egy csésze görögdinnye összesen 6 gramm cukrot tartalmaz. Arról nem is beszélve, hogy más gyümölcsökhöz, például szőlőhöz, mangóhoz, de még az ananászhoz és grépfrúthoz képest is kevesebb van benne- írja a Fanny magazin.

Pá-pá, nyalánkságok!

Ennek a mennyei édes íznek van egy további előnye is: ha dinnyét eszel, akkor könnyen csillapítja a különböző desszertek iránti vágyat, emiatt már csak ezért is kevesebb kalóriát veszel magadhoz a nap folyamán. Ráadásul segít szinten tartani a vércukorszintet is, így nem tör rád a farkaséhség. Ezért is érdemes reggelire vagy éppen vacsorára falatozni belőle.

Könnyed kalóriák

Nemcsak a cukor-, hanem a kalóriatartalma is elhanyagolható. Vagyis akár bátran eltüntethetsz akár egy hatalmas szeletet is, akkor sem rontod el vele a diétádat Ugyanis 1 csésze görögdinnyében mindössze 46, a mézdinnyében 64, míg a sárgadinnyében 60 kalória van.

Felpörgető titok

Ha kellő mennyiségű dinnyét eszel, azzal támogatod, hogy felpörögjön a szervezeted anyagcseréje. Mégis hogyan? Magas a rosttartalma, ami támogatja ezt, emellett tele van értékes ásványi anyagokkal és vitaminokkal, például káliummal, kálciummal, magnéziummal, vassal, amik mind segítenek abban, hogy felgyorsuljon az anyagcsere.

Fotó: shutterstock

Telítődsz!

Szinte már egy szelet után azt érezzük, hogy mindjárt kipukkadunk? Ez annak köszönhető, hogy nagyon magas a víztartalma, így pillanatok alatt eltelít és sokáig jóllakottnak érezzük magunkat. További előny, hogy hidratálja is a szervezetünket, amire nagy szükség van a forróságban.

1. fázis:

Egész nap képes lennék csak dinnyét enni! – vallják ezt sokan. Na de mi lenne, ha valóban kipróbálnád? Próbáld tartani, hogy 1-2 napig csakis dinnyét eszel, ami elsőre lehet, hogy szigorúnak hangzik, de a benne lévő rost- és víztartalom segít abban, hogy ne legyél farkaséhes. De nagyon fontos, hogy mellette elegendő mennyiségű folyadékot is igyál, lehetőleg szénsavmentes ásványvizet vagy zöld teát. Kerüld a kávét és az alkoholt.

2. fázis:

A második szakasz lényege, hogy három napon keresztül egy fő étkezést helyettesíts csak dinnyével. A legjobb, ha ez az ebéd vagy a vacsora, és a nap többi részében is alacsony kalóriatartalmú ételeket eszel. Míg az első fázisban a hasad laposabb lett, megszabadulsz a szervezetedben felhalmozódott felesleges víztől és salakanyagoktól, addig most beindul a zsírégetés, és akár két kiló súlyfeleslegnek is búcsút inthetsz.

3. fázis:

A befejező szakasz célja, hogy szinten tartsd az eddig elért eredmény, és minél többször csempéssz dinnyét a menübe. Tökéletes kiegészítője lehet egy zöldsalátának, jól kombinálható fetával, túróval, ricottával, isteni smoothie-t és levest is készíthetsz belőle.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink