Néhány apró változtatással elérheted, hogy laposabb, formásabb legyen a hasad, és kevésbé szorítson a ruha derékban!

Lapos hasat szeretnél? Fogadd meg ezt a 7 tanácsot!

1. Inkább kerüld!

Az alkohol, a kávé és a magas sótartalmú készételek mind-mind a lapos has ellenségei. Ha szeretnél karcsú maradni, kávé helyett igyál például zöld teát, az alkoholos italokat pedig kerüld el (hetente maximum 1-2 dl vörösbor a megengedett). Készételeket ne fogyassz, a főzéshez só helyett inkább zöldfűszereket használj az ízesítéshez, a só mennyiségét csökkentsd a minimumra.

 

2. Helyes tartás

A helyes tartástól megnyúlik a tested, és laposabbnak látszik a hasad. Ráadásul azzal, hogy folyamatosan odafigyelsz arra, hogy megfelelően állj, illetve ülj, automatikusan erősíted a hasizmodat. És hogy milyen a helyes tartás? Mellet ki, hasat be, a válladat ne húzd fel, a fenekedet pedig ne told ki!

 

3. Kényes kérdések

A rosszul működő anyagcsere puffadást és így a valósnál nagyobb hasat eredményez. Sokak számára ez túl intim téma, pedig nem kellene annak lennie… Ne nyomd el a székelési ingert, sőt, igyekezz tudatosítani magadban, hogy minden nap szükség van rá! Ha nem tudsz rendszeresen „teljesíteni”, vagy több napon át van szorulásod, érdemes felkeresni egy szakorvost.

 

3 hatékony hasizomgyakorlat túlsúlyosoknak

 

4. Mit nassolj?

A csoki, a csipsz, az édes és sós sütik helyett pár szem korpás kekszet, olajos magvat vagy olajbogyót majszolj el. A lapos has elérése érdekében kerüld az üres kalóriákat, csak egészséges nassolnivalókat válassz, és azokból is mértékkel fogyassz!

 

Így nassolj, ha diétázol!

 

5. Szépen lassan

Ahelyett, hogy gyorsan befalnád az ételt, fontos, hogy minden egyes falatot alaposan megrágj, mielőtt lenyelnéd. Ha kapkodva, sietve eszel, az emésztési problémákhoz, gáztermelődéshez, fájdalomhoz, puffadáshoz vezethet.

 

Az 5 legjobb hasizomgyakorlat otthoni edzéshez

 

6. A felülésen túl

A hasizomgyakorlatok – legyen szó akár felülésről, akár plankről – erősítik a hasizomot, de a gyakorlatok elvégzése nem elegendő a lapos has, a karcsú derék eléréséhez. A kiegyensúlyozott táplálkozás mellett érdemes zsírégető kardiómozgásformákat is végezned, mint amilyen például a futás, a kerékpározás, az úszás, a váltakozó intenzitású intervalledzések.

 

7. Stresszmentesen

Az állandó feszültségre sokan úgy reagálnak, hogy nassolással próbálják magukat megnyugtatni – ez pedig hosszú távon felesleges kilókat eredményezhet. Ha a munkahelyeden vagy a magánéletedben sok a stressz, és ezt hajlamos vagy falatozással levezetni, akkor „tűzoltásként” inkább egészséges rágcsákat vess be, például némi gyümölcsöt, zöldséget. De hatékonyabb megoldás lehet, ha a probléma forrását igyekszel megszüntetni: sajátíts el légző- és meditációs gyakorlatokat, amelyeket ilyen esetekben bevethetsz.

 

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.
A tavasz diétás finomsága: Rákóczi túrós pohárban
Ha szereted a Rákóczi túrós süteményt, próbáld ki a pohárkrém változatát is, íme egy egyszerű, diétás recept.
Hogyan mérjük a mérlegen túl a testünk változásait?
A legkézenfekvőbb mérőeszköz kétségtelenül a mérleg – ám ez nem mindig a legjobb választás.
Nasi helye a diétában? Mutatjuk, mikor szabad!
A nassolástól minden fogyni vágyó menekül, pedig a csipszen és a csokis kekszen kívül is vannak lehetőségek, olyan nassok, amelyeket még a legszigorúbb fogyókúrás étrendbe is beilleszthetünk.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.