Oldal kiválasztása
Kezdje az alapoknál! Ezek a gyakorlatok akkor is sikerülni fognak, ha jelentősebb túlsúlya van. A gyakorlatok otthon is elvégezheti, de ne felejtse el a bemelegítést és a nyújtást!

3 hasizmot erősítő gyakorlat túlsúlyosoknak

Dead bug – Döglött bogár póz

Igazi gerincbarát hasizom gyakorlat. Nagyon fontos, hogy a derék végig fix maradjon. Feküdjön a hátára, a derekát szorítsa le, a hasizmait feszítse meg. Karjait emelje a mennyezet felé. A lábait hajlítsa be úgy, hogy 90 fokos szögben legyenek. Engedje le egyszerre a bal karját és jobb lábát. Ne siesse el a feladatot, figyeljen arra, hogy a megfelelő izmok dolgozzanak. Ismétlés: oldalanként 12x.

 

Dead bug

Fotó: Shutterstock

 

Bird dog hasprés

Helyezkedjen el négykézláb. Gerince legyen egyenes. Emelje fel és nyújtsa maga elé a jobb kezét, miközben emelje meg hátra a bal lábát. Tartsa meg a pózt 3 másodpercig, majd húzza vissza úgy, hogy megpróbálja összeérinteni a hasánál a könyökét és a térdét. Ismétlés: oldalanként 12x.

bird dog crunch

Fotó: shutterstock

Plank alkaron

Alacsony planknek is hívják a gyakorlatot, melyben a hagyományos plankből kiindulva az alkarunkra ereszkedünk. Fontos, hogy az alkaroknak párhuzamosak legyenek egymással, a kezeket, lehetőleg ne kulcsoljuk össze, bár úgy könnyebb a gyakorlat, de a plank esetében az a jó, ha fáj. kényelmesebb.

Mission Impossible Top GIF - Find & Share on GIPHY

6 erősítő plank gyakorlat, amit imádni fog!

Kocsis Fanni útja a lovastornától a magyar plank rekordig

Hozzászólások

Így előzhető meg, hogy tüdőgyulladás legyen a megfázásból
A megfázás rossz közérzettel, orrdugulással, orrfolyással, torokfájással járhat. Több alkalommal is áteshetünk rajta évente, rendszerint egy hét alatt elmúlnak a tünetei. Bizonyos esetekben azonban komoly szövődményeket, akár tüdőgyulladást is okozhat.
Jutalmaz vagy büntet? - Nevelési stílusok nyomában
A szülők érzik a felelősséget, a szülői stratégia kialakítása nem várhat. Nevelési stílusok előnyei, hátrányai, „kisokos” szülőknek és leendő anyukáknak, apukáknak.
Tari Annamária - Mi kell ahhoz, hogy változtatni tudjak az életemen?
„Képtelen vagyok bármin is változtatni. Mintha le lennék ragasztva, nem tudok mozdulni. Nem is hiszem igazán, hogy sikerülne. Ennyi év után? Kizártnak tartom…” (40 éves nő)
Mindent a limfómáról!
A limfóma, azaz a nyirokrák viszonylag gyakori daganattípusnak számít, és bármely korosztálynál kialakulhatnak bizonyos típusai. Nézzük a leggyakoribb kérdéseket a limfómáról.
Csodákra képes az arctorna, ha helyesen végezzük
Arctornával nemcsak a ráncokon segíthetünk, de a toka ellen is tehetünk. Nézzük a legnépszerűbb öt gyakorlatot, amit otthon is elvégezhetünk!
Fűszerek jótékony hatása röviden
Ezek az intenzív illatú és aromájú fűszerek nem csak feldobják vacsorája ízét, de nagyon jó hatással vannak az egészségre is.
12 hónap, hogy elérjük a célunkat - Így ütemezzünk!
Hamarosan vége a januárnak, és kiderül: sikerül e tartanunk az újévi fogadalmunkat. December végén hajlamosak vagyunk a  valóságtól elrugaszkodott célokat kitűzni.  Aztán telnek a hetek, a hónapok, és a dédelgetett tervekből nem lesz semmi. Még ha január elején a nagy lendülettel bele is kezdünk ebbe-abba, idővel elkopik a lendület, és visszatérünk a régi szokásainkhoz. Mit tehetünk ilyenkor?A coach válaszol!
Herpesz intim helyen, mit kezdjünk vele?
A herpesz több területen is megjelenhet a testen, ám az egyik legkellemetlenebb, amikor intim helyen jelentkezik. Így tudod megkülönböztetni egyéb panaszoktól és problémáktól! A szakorvos válaszol.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.