Kezdje az alapoknál! Ezek a gyakorlatok akkor is sikerülni fognak, ha jelentősebb túlsúlya van. A gyakorlatok otthon is elvégezheti, de ne felejtse el a bemelegítést és a nyújtást!

3 hasizmot erősítő gyakorlat túlsúlyosoknak

Dead bug – Döglött bogár póz

Igazi gerincbarát hasizom gyakorlat. Nagyon fontos, hogy a derék végig fix maradjon. Feküdjön a hátára, a derekát szorítsa le, a hasizmait feszítse meg. Karjait emelje a mennyezet felé. A lábait hajlítsa be úgy, hogy 90 fokos szögben legyenek. Engedje le egyszerre a bal karját és jobb lábát. Ne siesse el a feladatot, figyeljen arra, hogy a megfelelő izmok dolgozzanak. Ismétlés: oldalanként 12x.

 

Dead bug

Fotó: Shutterstock

 

Bird dog hasprés

Helyezkedjen el négykézláb. Gerince legyen egyenes. Emelje fel és nyújtsa maga elé a jobb kezét, miközben emelje meg hátra a bal lábát. Tartsa meg a pózt 3 másodpercig, majd húzza vissza úgy, hogy megpróbálja összeérinteni a hasánál a könyökét és a térdét. Ismétlés: oldalanként 12x.

bird dog crunch

Fotó: shutterstock

Plank alkaron

Alacsony planknek is hívják a gyakorlatot, melyben a hagyományos plankből kiindulva az alkarunkra ereszkedünk. Fontos, hogy az alkaroknak párhuzamosak legyenek egymással, a kezeket, lehetőleg ne kulcsoljuk össze, bár úgy könnyebb a gyakorlat, de a plank esetében az a jó, ha fáj. kényelmesebb.

Mission Impossible Top GIF - Find & Share on GIPHY

6 erősítő plank gyakorlat, amit imádni fog!

Kocsis Fanni útja a lovastornától a magyar plank rekordig

Hozzászólások

Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Zöld teás tápiókapuding – A nap kedvenc egészséges desszertje
Szeretne kipróbálni egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges édességet? Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia glutén- és tejmentes receptjét ajánljuk!
Eke Angéla: „A futás nekem most egyfajta terápia is”
A színésznő két évvel ezelőtt nem előre megfontolt szándékkal váltott életmódot. Azóta kitanulta a vegetáriánus konyha rejtelmeit, amit kifejezetten élvezett, hiszen a főzés az egyik szenvedélye.
Képesség az örömre
Időnként kirobbanó formában, máskor csak erős közepes szinten éljük napjainkat. Majd valami újra összeroppan... A szomorúság, csalódás oka ezerféle lehet. Leegyszerűsödnek a napok, a színek eltűnnek, beszürkülnek.
Reggelizzen, és fogyjon! – Tippek típusok szerint
Attól függően, hogy mit szeret reggelizni, elárulunk néhány trükköt, amelyeknek a segítségével könnyebb lesz megszabadulni a pluszkilóktól!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.