Oldal kiválasztása
Naponta találkozhatunk új, a neten felbukkanó diétákkal. Ezek között vannak nagyon hasznosak is, amelyeket szakértők állítottak össze, de akad közöttük szemfényvesztő ötletbazár is, amellyel kalandorok próbálnak bombaüzletet csinálni. Új sorozatunk harmadik részében a kókuszdió diétát mutatjuk be.

Mennyit érnek a különc diéták? 3. rész – Kókuszdió diéta

A kókuszdió diéta kidolgozója: Cherie Calbom

Az alapelv: Annak ellenére, hogy a kókuszdió sok telített zsírsavat tartalmaz, a közepes triglicerid-láncoknak köszönhetően felgyorsítja az emésztést. Ha tehát a kókuszdió fogyasztását alacsony szénhidrát-tartalmú fogyókúrával kombináljuk, serkenthetjük a súlyvesztést. Vagyis nagyjából Atkins diétát tarthatunk, kiegészítve napi 2-3 teáskanálnyi kókuszolaj fogyasztásával. A módszer négy fázist tartalmaz: az elején szigorúan limitált szénhidrát-mennyiséggel dolgozunk. A második szakaszban (optimális esetben 4 hétig) tisztító kúrát tartunk, hetente fókuszálva a vastagbél, a máj, a vesék és a hólyag méregtelenítésére. A harmadik részben visszatérnek az étrendbe a szénhidrátok, a negyedik fázisban pedig a fő étrendet követhetjük.

Mi az újdonság? A kókuszdió olaja thyroidot is tartalmaz, ami segít távol tartani a candida törzseket.

Mit ehetek? Az első szakaszban halat, csirkét, pulykát, bárányt, marhahúst, tojást, dióféléket, sajtot és napi 10 pohár vizet a 2-3 teáskanál kókuszolajjal. A tisztító fázisban – attól függően, melyik szervre fókuszálunk – citromos vizet, olíva olajos vizet stb. A harmadik részben már lehet krumplit és gyümölcsöket is fogyasztani.

Mennyi súlycsökkenést ígér a módszer? – 10 kg az első három hét alatt, később heti 1-2 kilót.

Kritika: Sokszor nem érthető az összefüggés a kókusz / kókuszolaj és az étrend között, ráadásul kicsit nehéz követni a módszert. Hacsak nem annyira kétségbeesett már, hogy ’zsíros’ diétát keres, próbálja ki.

Lehetsz te is címlaplány!

Miért ne lehetnél? Mi egy fotózás az élet nagy harcaihoz képest? Neked semmiség! Nem kell tökéletesnek lenned, egyszerűen csak hinned kell magadban. Hinned kell abban, hogy képes vagy arra te is, amire az influencerek, celebek, színésznők és a sportolók: felvállalni önmagad.Mutasd meg magad és mondd el történted a többi nőnek, hogy lássák, előtted nincs lehetetlen.

Jelentkezz a cimlaplany@mediaworks.hu e-mail címen 2019. november 29-én éjfélig.

Legyél te is címlaplány!

Legyél te is címlaplány! – Jelentkezz a Diéta és Fitnesz pályázatára!
Fotó: Diéta és Fitnesz

Lemaradt az első két részről?

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.