Nyáron is nagyon fontos a folyadékfogyasztás, és egy jó tányér leves akár elég is lehet, hiszen ezekben a hónapokban nem jó nagyon leterhelni a gyomrot.

4 isteni nyári leves, amit akkor is ehetsz, ha diétázol

Ezekből a finomságokból bátran ehetünk. Pillanatok alatt elkészíthető ez a négy nyári leves.

Gazpacho

levesdiéta gazpacho

Gazpacho
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg érett paradicsom
  • ½ liter paradicsomlé
  • 1 kígyóuborka
  • 1 zöld színű kaliforniai paprika
  • 1 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • borecet
  • só, bors

ELÉKÉSZÍTÉS:

A leforrázott paradicsomok héját húzzuk le, a magos részt távolítsuk el. A kígyóuborkát, a kaliforniai paprikát és a hagymát vágjuk egészen apró kockákra. Az előkészített paradicsomokat botmixerrel pépesítsük, öntsük hozzá a paradicsomlevet. Keverjük az elegybe a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, illetve a zöldségdarabkákat. Jöhet az ízesítés: só, bors, citrom, de akár leheletnyi csípős is. Jól behűtve az igazi!

Kapros-fokhagymás uborkaleves

nyári leves uborkaleves

Fotó: shutterstock

Hozzávalók

  • 2 db kígyóuborka
  • 1 l joghurt
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

ELKÉSZTÉS:

Az uborkát vágjuk nagyon apró kockákra, vagy nagylyukú reszelőn reszeljük le. Sózzuk, borsozzuk, minimum fél órát hagyjuk állni. A joghurtot keverjük simára 2 dl vízzel, az olívaolajjal, egy csipet cukorral. A kaprot apróra vágva, a fokhagymát összezúzva adjuk a joghurthoz. Amikor az ubit már jól átjárta a só és levet eresztett, forgassuk bele a joghurtos lébe, fogyasztásig tegyük a hűtőbe. Hasonló levest készíthetünk kovászos uborkából is.

Hideg meggyleves

nyári leves meggyleves

Fotó: shutterstock

Hozzávalók:

  • 1/2 kg meggy, kimagozva
  • 1 l víz
  • 2 ek. édesítő
  • 1 fahéjrúd vagy 1mk őrölt fahéj
  • 1 vagy max. 2 db szegfűszeg
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 ek. diétás vaníliás pudingpor
  • 4 dl joghurt

ELKÉSZÍTÉS:

5 percen keresztül forraljuk a vizet a fűszerekkel és néhány citromhéjdarabbal, majd adjuk hozzá az édesítőt és a meggyet. 1-2 perc múlva habarjuk be a levest 1 dl vízben elkevert pudinggal. A citrom héját emeljük ki, a citrom levét facsarjuk a levesbe. Hagyjuk kihűlni a levest és néhány órára tegyük a hűtőbe. Tálaláskor csorgassunk rá natúr joghurtot.

Sonkás minestrone

nyári leves diéta, minestrone

Minestrone
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 15 dkg brokkoli
  • 1-1 szál fehér- és sárgarépa
  • darabka zeller
  • 2 paradicsom
  • 1kis cukkini
  • 2 közepes burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 2 db húsleves kocka
  • 2-3 ek olívaolaj
  • bazsalikom, kakukkfű, só,bors

ELKÉSZÍTÉS:

Hámozzuk meg és aprítsuk fel a zöldségeket. Pirítsuk meg az olajon a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a sonkát. Az alapba forgassuk bele a répát, a zellert és a paradicsomot, majd 1-2 perc dinsztelés után öntsük fel vízzel. Jöhet a húsleveskocka, a fűszerezés illetve a só és a bors. Néhány perc forrás után adjuk a leveshez a krumplit, legvégül pedig a brokkolit, a cukkinit. Főzzük még 3-4 percig. Forrón tálalva reszelt sajttal az igazi!

 

Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez az almás süti még diéta mellett is belefér – és mennyei finom!
Az alma és a zab találkozásából született ez a puha, omlós finomság, ami még az alakodra is vigyáz.
Diétás ropogtatnivaló: házi répachips
Egészséges snackre vágysz, ami belefér a diétába is? A házi répachips pár perc alatt elkészül, és garantáltan bűntudat nélkül ropogtathatod.
A változókor titkos tünete: ezért szökik fel a vérnyomásod
A változókor számos kellemetlen tünettel járhat, mint a hangulatingadozás, hőhullám vagy álmatlanság. De vajon tudtad, hogy mindez a vérnyomásodra is hatással lehet?
Őszi ízorgia: saláták, amikbe beleszeretsz
Az ősz a színek, ízek és vitaminok időszaka. Ha szeretnél változatos, tápláló és könnyen elkészíthető salátákat az asztalodra, ezek a receptek tökéletesek: lédús sült paradicsom, fűszeres édesburgonya, ropogós céklacsipsz, grillezett ananász – mindez egy tálban, hogy a hűvösebb napokon is tele legyél energiával és vitaminnal.
5 magyar étel, amit soha ne egyél vacsorára, ha diétázol
Ha fogyni szeretnél, nem mindegy, mi kerül a tányérodra este. Vannak magyar ételek, amelyek bármilyen finomak is, vacsorára igazi kalóriacsapdát jelentenek. Mutatom az 5 legrosszabbat, amit jobb, ha elkerülsz, ha tényleg látni szeretnéd az eredményt a diétádban.
Érzékeny bőr nyáron: így ápold biztonságosan
A nyár a szabadságról, a napsütésről és a könnyedségről szól – de a bőrünk számára ez az időszak gyakran komoly kihívást jelent.
Borok, ízek, élmények: jön a Budapest Borfesztivál
Idén szeptemberben ismét poharainkat emeljük Magyarország legelőkelőbb borfesztiválján. A Budapest Borfesztivál négy napon át, szeptember 11. és 14. között a Budavári Palota történelmi falai között kínál felejthetetlen élményt a bor, a gasztronómia és a kultúra szerelmeseinek.
Cékla minden mennyiségben: ez a fogyókúra titkos fegyvere
Színes, laktató és tele tápanyagokkal – a cékla igazi diétabomba! Fedezd fel, hogyan turbózhatod vele az étrended, növelheted az energiaszinted, és élvezheted az ízletes, egészséges ételeket minden nap.